Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Από τον αγώνα των συναδέλφων στην εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

 ...αναδημοσίευση από asyntaxtostypos ...

 Κρουστή διαμαρτυρία στην πλατεία Αριστοτέλους

Κρουστή… διαμαρτυρία στο Κέντρο Αγώνα της πλατείας Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 18 Δεκέμβρη 2016 σε παρέμβαση των «SOS XAΛΚΙΔΙΚΗ» και ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ της COCA COLA. Ήταν εκεί μέλη του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης, αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι/απολυμένοι της εφημερίδας «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», αλληλέγγυοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ3, «Ασύνταχτο Μέτωπο Αγώνα δημοσιογράφων», εκπρόσωποι από ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΕΕΡΦΑ, ΚΚΕ μ-λ, ανεξάρτητοι αγωνιστές και πλήθος κόσμου.






Γ΄ΕΛΜΕ – Ψήφισμα συμπαράστασης στους απολυμένους στην εφημερίδα Μακεδονία      

Θεσσαλονίκη  15/12/2016

Ψήφισμα συμπαράστασης στους απολυμένους στην εφημερίδα Μακεδονία

Εμείς οι καθηγητές της Γ΄ΕΛΜΕ από την Γενική μας συνέλευση της 15/12/2016 εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας και την αλληλεγγύη μας στους 2 νέους απολυμένους καθώς και στους απλήρωτους για 11 μήνες εργαζόμενους της εφημερίδας «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» .

Καταγγέλλουμε επίσης την πρωτοφανή απόπειρα ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης που εκδηλώθηκε ως προειδοποίηση με την αποστολή εξωδίκου από μέρους της διεύθυνσης της εφημερίδας σε βάρος δημοσιογράφου της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, μέλους του ΔΣ της ΕΣΗΕΜΘ.

Η αλήθεια είναι ότι ο Τύπος της Θεσσαλονίκης (μετά το λουκέτο και τις μαζικές απολύσεις στην εφημερίδα ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ) βρίσκεται στη χειρότερη στιγμή του και την ευθύνη γι’ αυτήν την κατάντια απαξίωσης έως πλήρους εκμηδένισης των θέσεων εργασίας, την φέρουν ακέραια οι εργοδοτικοί χειρισμοί. Οι απολύσεις στη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ αποτελούν ένα ακόμα χτύπημα στην καρδιά της ενημέρωσης .

Ενώνουμε τη φωνή μας με το πολύμορφο κίνημα αλληλεγγύης και ζητούμε:

• την άμεση ανάκληση των 2 νέων απολύσεων δημοσιογράφων για να μην προστεθούν στις δεκάδες απολύσεις των τελευταίων χρόνων

• την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων που παραμένουν για 11 μήνες απλήρωτοι

Το προεδρείο της Γ.Σ