Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

H Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Βόρειας Ελλάδας για τις τηλεοπτικές άδειες και τις νέες διαβουλεύσεις

Θεσσαλονίκη 02/11/2016
Αρ. Πρ. 2040

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ένωση μας, απο τότε που ξεκίνησαν οι διαβουλεύσεις για τις Τηλεοπτικές άδειες κατέθεσε τις προτάσεις της που αφορούσαν όχι μόνο για την διασφάλιση και αύξηση των θέσεων εργασίας στα παραρτήματα στην Βόρειο Ελλάδα και την θωράκιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων αλλά κι προτάσεις που είχαν σχέση με την ποιότητα, την δεοντολογία. Μάλιστα, σε συνάντηση με αρμόδιο υπουργό μας δόθηκε η υπόσχεση για την δημιουργία Μητρώου Εργαζομένων σε αντικατάσταση των καταργημένων απο το 2014 Αδειών Άσκησης επαγγέλματος!

Αντ’ αυτού ζήσαμε το σχεδιαζόμενο ''μαύρο'' με τα παραλίγο ολέθρια για τον κλάδο μας αποτελέσματα.
Και τώρα ζούμε άλλο ένα επεισόδιο του ιδίου σήριαλ, με τον αποκαλούμενο νόμο-γέφυρα και διάφορες προτάσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Προτάσεις που αφορούν την αδειοδότηση των καναλιών, οι οποίες όμως δεν αναφέρονται καθόλου στην διασφάλιση των θέσεων εργασίας και την ποιότητα των εργασιακών σχέσεων.
Προτάσεις που δίνουν δικαίωμα στις απολύσεις, στις μειώσεις μισθών και την καταστρατήγηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων από τους παλιούς και νέους εργοδότες μας.

Από την μια έχουμε να αντιμετωπίσουμε την εμμονή της κυβέρνησης με τον πόλεμο που έχει ανοίξει, μην λογαριάζοντας τους εργαζόμενους αλλά και την ποιότητα των προγραμμάτων που θα προσφέρονται στο πλαίσιο του ''να τους τα πάρουμε'' και από την άλλην, τους θιασώτες του «πονάει κεφάλι-κόψει κεφάλι» (βλέπε ΕΡΤ) που, αφού μας κατάργησαν τις Άδειες Άσκησεως Επαγγέλματος με μισή πρόταση στο πολυνομοσχέδιο του 2014 τώρα, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των εργοδοτών μας καταπατούν ό,τι έχει απομείνει όρθιο στα εργασιακά.

Ε λοιπόν ...να σας χαιρόμαστε!!

* Καλούμε επίσης, για άλλη μια φορά, τα ''αφεντικά'' του Μεγάλου Καναλιού, να σταματήσουν τα παιχνίδια σε βάρος των εργαζόμενων τους,αναλαμβάνοντας επιτέλους τις ευθύνες που τους αναλογούν!!

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ