Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Ποδόσφαιρο αλληλεγγύης στα προσφυγόπουλα

Με σκοπό την ενίσχυση της UNICEF για την προστασία των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων, και με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 70 χρόνων από την ίδρυση της UNICEF και την επέτειο της υπογραφής της Διεθνούς Σύμβασης των Δικαιωμάτων των Παιδιών (20 Νοεμβρίου 1989), θα πραγματοποιηθεί φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων ΕΠΙΛΕΚΤΩΝ UNICEF και ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, στο γήπεδο του Αθλητικού Κέντρου Νίκος Πέρκιζας (Λεωφόρος Πεντέλης) και ώρα 14.00. Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Χαλανδρίου και της UNICEF.

Η είσοδος είναι ελεύθερη με προαιρετική συνεισφορά στον κουμπαρά της UNICEF. Το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα ανακοινωθεί.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ UNICEF: Η Unicef ιδρύθηκε κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ το Δεκέμβριο του 1946 για να αναλάβει δράσεις για τα παιδιά στη μεταπολεμική Ευρώπη και στην Ασία. Η Unicef ερευνά, καταγράφει τα γεγονότα, υποδεικνύει δράσεις, προμηθεύει είδη άμεσης ανάγκης, όπως φάρμακα, καθαρό νερό, κουβέρτες, σκεύη μαγειρικής, λυόμενες τουαλέτες, αντλίες νερού, ή φίλτρα για νερό πηγαδιού, σχολικά είδη ενώ εκπαιδεύει μέλη κοινοτήτων για να δημιουργήσουν μόνιμες εγκαταστάσεις που χρειάζονται τα παιδιά. Επίσης, κάνει υποδείξεις στις κυβερνήσεις, δημοσιεύει εκθέσεις με την πρόοδο κάθε χώρας, συνεργάζεται με πιστοποιημένες μη κυβερνητικές οργανώσεις και οργανώνει εκστρατείες για τη διάδοση των δικαιωμάτων του παιδιού, για το μητρικό θηλασμό και για την εκπαίδευση ενώ σε περιόδους κινδύνου δημιουργεί «γωνιές φιλικές προς τα παιδιά».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ: Σήμερα βρίσκονται στην Ελλάδα περίπου 1.500 ασυνόδευτα παιδιά (κάτω των 18 ετών), που ζουν σε επισφαλείς συνθήκες διαβίωσης, ακόμα και σε κρατητήρια (συνθήκες προστατευτικής κράτησης). Περίπου 800 παιδιά έχουν εγκατασταθεί σε ειδικούς ξενώνες ενώ πολλά έχουν συγγενείς σε διάφορες χώρες, όμως ορισμένα κράτη μέλη της ΕΕ σκληραίνουν τις πολιτικές τους σχετικά με την οικογενειακή επανένωση και καθιστούν πολύ χρονοβόρα και γραφειοκρατική τη διαδικασία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΕΠΙΛΕΚΤΩΝ ΤΗΣ UNICEF: Συγκροτήθηκε το 2013 με πρωτοβουλία του δημοσιογράφου Αργύρη Κωστάκη (μέλος της Γενικής Συνέλευσης της UNICEF) και αποτελείται από άτομα που συνδέονται φιλικά από το χώρο του ποδοσφαίρου, της δημοσιογραφίας, της δικηγορίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, του καλλιτεχνικού κόσμου κ.ά. Παίζουν ποδόσφαιρο σε αξιόλογο επίπεδο 5-6 φορές τον χρόνο για τους σκοπούς της UNICEF ή για άλλους ανθρωπιστικούς σκοπούς. Συμμετέχουν οι: Τ. Παντέλης, Ο. Τζόρβας, Ν. Σιγαλός, Κ. Δικαιούλιας, Π. Φάκος, Α. Καραΐσκος, Τ. Πικουλίδης, Α. Κωστάκης, Σ. Λιβαθινός, Δ. Κοτούζας, Γ. Κοτούζας, Κ. Χορέβας, Θ. Δημητρόγλου, Β. Λογοθέτης, Μ. Τζιάρος, Ν. Σουπιώνης, Λατσούνας, Κ. Κατσιάδας, Δ. Δελτσίδης, Τ. Μπασιούκας και Γ. Ντάσκας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: Συγκροτήθηκε από μέλη διαφόρων συλλόγων του Χαλανδρίου με ανθρωπιστική δράση. Συμμετέχουν οι: Δημήτρης Τσακιλτζής, Τάσος Τσιάρτας, Λουκάς Κοντοφρυος, Ζήσης Μπιλόρογλου, Νίκος Τζαβάρας, Χρήστος Συριανός, Ομηρος Εμμανουηλίδης, Γιώργος Καραθανάσης, Νίκος Λυρής, Κώστας Καραγκούνης, Φάνης Σκύφτας, Νίκος Κλέτσας, Νίκος Ρηγόπουλος, Δημήτρης Βελούτσος, Τάσος Επιτρόπου, Γρηγόρης Νάνης, Παντελής Γαβαλάς, Θανάσης Μπαχαρίδης, Λευτέρης Καλόγηρος, Θοδωρής Μιχαλάρης, Κίμων Αναστασίου και Χρήστος Χαχάμης.

Οι παίκτες της ΟΜΑΔΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ προέρχονται από τους φορείς: ΕΝΩΣΗ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, ΕΝΩΣΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ», ΠΕΓΚΑΠ – Ν. Υ., ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ «ΡΙΖΕΣ», ΣΩΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ: ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΦΑΛΛΗΝΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ, ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ «Ο ΑΚΡΙΤΑΣ», ΙΔΡΥΜΑ ΖΗΣΗ, ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ «ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ», ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ (ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ –ΣΥΣΣΙΤΙΑ - ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ), ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΓΩ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΦΛΥΟΝ» ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ», ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΑΣΤΕΓΩΝ.