Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

4 Δεκέμβρη, 10πμ ΕΣΗΕΑ - Πανελλαδική Συνέλευση του Συντονισμού ενάντια στα μνημόνια

Επισυνάπτουμε τη σχετική ανακοίνωση: "Ο Συντονισμός ενάντια στα μνημόνια πραγματοποιεί την Κυριακή 4 Δεκέμβρη στις 10 πμ στην ΕΣΗΕΑ, την πανελλαδική του συνέλευση μέσα σε μια κρίσιμη συγκυρία για το εργατικό κίνημα που έχει μπροστά του τη σύγκρουση τα νέα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα.

Τον προϋπολογισμό της συνεχιζόμενης λιτότητας που οδηγεί σε διάλυση Υγεία Παιδεία, Πρόνοια και υπηρεσίες.  Την επιτάχυνση των Ιδιωτικοποιήσεων σε όλα τα κοινωνικά αγαθά. Το χτύπημα στις συλλογικές συμβάσεις, στις εργασιακές σχέσεις και στον συνδικαλισμό.


    Η συνέλευση του Συντονισμού ενάντια στα μνημόνια, γίνεται ανάμεσα σε δύο απεργιακές κινητοποιήσεις. Την απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 24 Νοέμβρη που άνοιξε αυτόν τον κύκλο μαχών με την κυβέρνηση και τους δανειστές,  και την πανεργατική απεργία  στις 8 Δεκέμβρη που είναι βήμα κλιμάκωσης.

Θα είναι μια ευκαιρία για κάθε αγωνιστή του εργατικού κινήματος, να συζητήσει συλλογικά και να αποτιμήσει την δράση του κινήματος μέχρι τώρα, αλλά και τη συνέχεια των αγώνων της τάξης μας για να μην περάσει η βάρβαρη πολιτική που φιλοδοξούν να εφαρμόσουν κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ.

    Ο Συντονισμός ενάντια στα μνημόνια έχει προσπαθήσει να δώσει στήριγμα και να οργανώσει  τις μικρές και μεγάλες μάχες του εργατικού κινήματος όλο τον τελευταίο χρόνο. Καλούμε κάθε μαχητικό εργαζόμενο, κάθε συνδικαλιστή και σωματείο να δώσουν το παρόν στις 4 Δεκέμβρη στην ΕΣΗΕΑ για να συζητήσουμε για το πώς μπορούμε να βάλουμε φρένο στις επιθέσεις της κυβέρνησης και να ανοίξουμε ένα νικηφόρο δρόμο για το εργατικό κίνημα".