Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Eργαζόμενοι Λιπασμάτων Καβάλας: Θετική η θέση του Υπουργείου Εργασίας & αγώνες Rugby αλληλεγγύης

 ...αναδημοσίευση από το ert.gr...

«Το πόρισμα του Υπουργείου Εργασίας, ας γίνει «οδηγός» για την επόμενη μέρα
στη μοναδική λιπασματοβιομηχανία της χώρας», σημειώνει το σωματείο εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας και στα πλαίσια των παρεμβάσεών του αξιοποιεί και αθλητικές διοργανώσεις.



Σε αναλυτική ανακοίνωση των εργαζομένων, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι: «Όλο αυτό το διάστημα, δίνουμε έναν αγώνα να επικρατήσει η νομιμότητα έναντι της «επιχειρηματικής» ασυδοσίας˙ ο σεβασμός στους θεσμούς του Κράτους έναντι των «επιχειρηματικών» μεθοδεύσεων που βάλλουν όχι μόνον κατά κεκτημένων δικαιωμάτων των εργαζομένων αλλά και του δημοσίου συμφέροντος˙ η Κοινή Λογική έναντι του εκφυλισμού κάθε έννοιας που ορίζει το περί Δικαίου αίσθημα.

Ο αγώνας που δίνουμε δεν αφορά σε εμάς προσωπικά και τη «διατήρηση των υψηλών μισθών μας», όπως –χωρίς επιτυχία– προσπάθησαν πολλοί να «περάσουν» στην Κοινή Γνώμη για να αποδομήσουν την προσπάθειά μας, να σταματήσει άμεσα η εργολαβοποίηση όλου του προσωπικού του εργοστασίο.
Ο αγώνας μας αφορά σε όλους τους εργαζόμενους, αφορά στην ίδια την κοινωνία. Τα αιτήματά μας εδράζονται σε στέρεα νομικά επιχειρήματα που, είμαστε σίγουροι, θα εκτιμηθούν αναλόγως και από την Ελληνική Δικαιοσύνη. Σήμερα όμως, αισθανόμαστε δικαιωμένοι που η κορυφαία ρυθμιστική αρχή των εργασιακών σχέσεων στη χώρα, το υπουργείο Εργασίας, αναγνώρισε το δίκαιό μας, προσφέροντας ένα ακόμη «όπλο» στη «φαρέτρα» μας.

Αυτό το «όπλο» θα πρέπει σήμερα κιόλας να χρησιμοποιήσει η ίδια η κυβέρνηση για να διαφυλάξει –πρώτα και κύρια– το Δημόσιο Συμφέρον αλλά και για να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ως προς τι ακριβώς σημαίνει «υγιής επιχειρηματικότητα» στην Ελλάδα και με ποιους τρόπους αυτή μπορεί –ή, καλύτερα, δεν μπορεί– να ασκείται».

Τέλος οι εργαζόμενοι επισημαίνουν πως: «Ευχόμαστε η κατακλείδα στην Ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, «το παλιό τελείωσε», να μη μείνει ένα ευχολόγιο, αλλά να γίνει πράξη. Το «παλιό» στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων θα τελειώσει όταν αποκατασταθεί η νομιμότητα και εδραστεί ο σεβασμός στους θεσμούς και τους κανόνες. Μέχρι τότε, εμείς θα είμαστε εκεί που μας αφήσατε χθες. Στον δρόμο».

13724045_728031584002030_1938403284453260144_o 
Kαι το Rugby στον αγώνα


Εκτός των εξελίξεων με το Υπουργείο Εργασίας, δε λείπουν και οι πρωτότυπες παρεμβάσεις, αφού οι εργαζόμενοι αναφέρουν: «Δηλώστε την συμπαράσταση σας στον δίκαιο αγώνα των Εργαζομένων των Λιπασμάτων Καβάλας, με την υπόγραφή σας.
Κατά την διάρκεια του Kavala Beach Rugby Tournament θα μας βρείτε εκεί, στην βόρεια είσοδο της Πλατείας Ελευθερίας. Αγκαλιάστε αυτή την πετυχημένη διοργάνωση αγώνων της πόλης μας, ενώ παράλληλα βοηθήστε τον σημαντικό αγώνα που δίνουμε, ενάντια στην εξαπάτηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων».

Σχετική είδηση: Η θέση του Υπουργείου Εργασίας για τις εργασιακές εξελίξεις στα Βιομηχανικά Λιπάσματα Καβάλας