Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Ασφαλιστικό: Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή


Αυτή η εβδομάδα είναι πολύ πιθανό να κρίνει την “τύχη” του ασφαλιστικού συστήματος που αφορά στους εργαζόμενους στα ΜΜΕ και ειδικά τους ασφαλισμένους στον ΕΔΟΕΑΠ.

Τρία διαδοχικά Διοικητικά Συμβούλια, της ΕΣΗΕΑ, του ΕΔΟΕΑΠ και της ΠΟΕΣΥ αυτή την εβδομάδα θα ασχοληθούν με το τι έχει γίνει και το τι μέλει να γίνει με την τύχη του ασφαλιστικού υπό τον κυβερνητικό και εργοδοτικό εκβιασμό της “κατάργησης” του αγγελιόσημου την 1/8/2016.

Οι διοικήσεις της Ένωσης (ΕΣΗΕΑ), του Ταμείου (ΕΔΟΕΑΠ) και της Ομοσπονδίας (ΠΟΕΣΥ), καλούνται να “συζητήσουν” και να αποφασίσουν έχοντας απόλυτη γνώση οτι μέχρι σήμερα η τύχη του ασφαλιστικού στον κλάδο “παίζεται” ανάμεσα σε κυνικά διαψευσμένες υποσχέσεις που αποτυπώθηκαν στα περιβόητα non paper του Υπ. Εργασίας, αλλά και στις εντολές της εργοδοσίας που γραπτά (Κείμενο 18 σημείων) παραδόθηκαν με τις ευχές του προεδρείου της ΕΠΗΕΑ, όπως αποκαλύφθηκε, προς το προεδρείο της ΠΟΕΣΥ και του ΕΔΟΕΑΠ.

Καταγγείλαμε και προειδοποιήσαμε τους πρωταγωνιστές των αλλεπάλληλων πραξηκοπημάτων που εξελίχθηκαν πίσω από τις πλάτες του κλάδου – ειδικά το τελευταίο δεκαπενθήμερο – μετά το όργιο αυθαιρεσιών στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ ενάντια στους συντρόφους μας που αποκάλυψαν αυτή την εγκληματική φαρσοκωμοδία.

Παρ’ όλα αυτά κινδυνεύουμε για άλλη μία φορά όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου να βρεθούμε να διαχειρίζονται τις τύχες μας οι καρεκλοκένταυροι του προεδρείου της ΠΟΕΣΥ, του ΕΔΟΕΑΠ και πίσω από αυτούς οι οικονομικοί διευθυντές της εργοδοσίας που έχουν εγκατασταθεί εδώ και χρόνια σε συνδικαλιστικά πόστα.
Αυτοί, μαζί με την Κυβέρνηση και τους καναλάρχες, είναι οι υπεύθυνοι για την πρωτοφανή καταστροφή που ετοιμάζεται για το ασφαλιστικό σύστημα του κλάδου.
Δεν μπορούν και δεν πρέπει αυτοί να συνεχίσουν να αποφασίζουν πίσω από τις πλάτες μας για την δική μας τύχη και την ζωή μας.

Δεν θα τους αφήσουμε, πρέπει να φύγουν εδώ και τώρα.