Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος παρουσιάσεων του βιβλίου «Αθλητισμός και Κοινωνικά Κινήματα»




Κάτι περισσότερο από ένα χρόνο διήρκεσε η σειρά εκδηλώσεων – παρουσιάσεων του βιβλίου, σε διάφορα σημεία της χώρας.

Η δραστηριότητα αυτή επέλεξε να ξεφύγει από το τυπικό σκέλος των βιβλιοπαρουσιάσεων και να ενταχθεί ενεργά σε δραστηριότητες αλληλεγγύης.

Αποτέλεσε άλλωστε τη μοναδική, βασική και απόλυτη προτεραιότητα για το χρόνο αυτό, του συγγραφέα του βιβλίου, που θέλησε να ανταποδώσει -έστω συμβολικά- την αλληλεγγύη των αγωνιζομένων τμημάτων της κοινωνίας προς όσους/ες κράτησαν την ΕΡΤ ανοιχτή στα χρόνια του «μαύρου», διεκδικώντας και σήμερα να είναι ανοιχτή στην κοινωνία με βάση την εμπειρία της αυτοδιαχείρισης.

Για το λόγο αυτό έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου, προσφέρθηκαν για κοινωνικούς σκοπούς, όπως ενίσχυση αντιφασιστικών κινήσεων (άλλωστε η ιστορική  & αντιφασιστική διάσταση του βιβλίου είναι ιδιαίτερα έντονη), δικαστικά έξοδα διωκόμενων και μεταναστών, ενίσχυση χώρων πολιτισμού και συλλογικής δράσης, ενίσχυση ερασιτεχνικών αθλητικών δραστηριοτήτων, κλπ.

Έτσι από την ολοκλήρωση του κύκλου εκδηλώσεων μπορεί να μην βγήκαμε «πλούσιοι» σε χρήματα, βγαίνουμε όμως «βαθύπλουτοι», από σχέσεις αλληλεγγύης, παλιές που αναθερμάνθηκαν, νέες που δημιουργήθηκαν, παράλληλες πορείες χρόνων που συναντήθηκαν.

Ευχαριστούμε όσους/ες (και ήταν πολλοί) με τον τρόπο τους συνέβαλλαν στο ταξίδι αυτό.

Οι πρωτοβουλίες του εκδοτικού οίκου «Νότιος Άνεμος» και του συγγραφέα του βιβλίου για εκδηλώσεις, μπορεί να σταματάνε, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν θα ανταποκριθούμε σε σχετικές προσκλήσεις, απλά αλλάζουμε προτεραιότητες και «πάμε για (εκδοτικά) άλλα» και ήδη έχουν μπει οι στόχοι και έχουν γίνει τα πρώτα βήματα.

Και στο μέλλον η αντίληψη για εκδοτικά εγχειρήματα που τα έσοδά τους θα αποτελούν εργαλεία στήριξης κοινωνικών δραστηριοτήτων, παραμένει και θα εκφραστεί.

Για άλλη μία φορά ευχαριστούμε για τη στήριξη…