Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Έκανε και η μύγα κώλο...

 ...αναδημοσίευση (με δικό μας τίτλο) από την Ικαριακή Ραδιοφωνία...

Αγαπητοί μου, είμαι …”εκών ακών”  ( δηλ. είτε με τη θέλησή μου είτε χωρίς αυτήν ) θεατής και αναγνώστης  στα γνωστά δίκτυα ενημέρωσης στο διαδίκτυο (λέγε με facebook), διαφόρων αναρτήσεων που δημοσιοποιούνται.

Πρόσφατα διάβασα μια ανάρτηση –  διαμαρτυρία ενός νέου ηθοποιού, που παραθέριζε στο νησί μας και έπαθε μια οξεία κρίση σκωληκοειδίτιδας. Αναφέρει λοιπόν την ” οδύσσεια ”  του στο σύστημα υγείας του νησιού, φυσικά με τα χειρότερα λόγια (όχι άδικα εν μέρει) για την αντιμετώπιση του από τις μονάδες υγείας του νησιού μας. Αλλά από εδώ και πέρα αρχίζει ένα όργιο σχολίων “εμετικού τύπου” συλλήβδην για το νησί μας και για τους κατοίκους τους συνολικά με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς.


 Θεωρώ τον εαυτό μου λοιπόν, ως Ικάριο άμεσα θιγόμενο, εντονότατα προσβεβλημένο, από διάφορα “κατακάθια” της …..κοσμικής (τρομάρα τους) ελληνικής κοινωνίας, να έχουν γνώμη σε κάτι που ουσιαστικά δεν γνωρίζουν ή το ανακάλυψαν για πρώτη φορά.

Αρχικά “κύριοι” και “κυράτσες” της κοσμικής ανοησίας σας, γνωρίζετε τώρα το σύστημα υγείας της πατρίδας σας, που δεν είναι μόνο η Αθήνα, ο Πειραιάς και τα περίχωρα τους όπως η ….Ψαρού, …το Αγκίστρι και πάει λέγοντας? Η ελληνική επαρχία και τα νησιά μας ιδιαίτερα, χρόνια τώρα πάσχουν από έλλειψη ιατρικού προσωπικού, πόσο μάλλον η Ικαρία, ένα νησί στην άκρη του Αιγαίου, τώρα ανακαλύψατε…..την Ιερουσαλήμ???  

Αλήθεια ρωτήσατε πως ζουν οι κάτοικοι τους 12 μήνες τον χρόνο και όχι μια ή δυο βδομάδες που μας….κάνετε τη χάρη (αν μας την έχετε κάνει οι περισσότεροι κριτές και δήμιοι μας), να επισκεφθείτε το νησί μας?

Και ποιος σας είπε βρε “ντενεκέδες ξεγάνωτοι” ότι οι γιατροί – ήρωες που δέχονται να εργαστούν μ’ αυτές τις συνθήκες στο νησί μας είναι οι περισσότεροι Ικάριοι?

Όταν όλο τον χρόνο φωνάζουμε ότι μας έχουν αφήσει στην τύχη μας να ζούμε και ότι αν πάθουμε κάτι, έχουμε σοβαρότατες ανησυχίες για την ζωή μας, όχι για τους γιατρούς που μας περιθάλπουν, αλλά από την έλλειψη των μέσων περίθαλψης, φάρμακα, υποδομές και πολλά άλλα που καλό είναι ο Σύλλογος των εργαζομένων στο Νοσοκομείο να σας απαντήσει εμπεριστατωμένα.

Ένας άλλος “χλεχλές” (δηλ. μάπας) μας υποδεικνύει ότι για όλα φταίει το δημόσιο σύστημα υγείας και ότι έπρεπε να ιδιωτικοποιηθούν.

Βρε γυμνοσάλιαγκα σου είπε κανείς ότι ο αγρότης του νησιού, ο ψαράς ή ο συνταξιούχος έχουν την δυνατότητα (που ούτε κι εσύ θα την είχες αν δεν είχες τα χρήματα του μπαμπά σου), να κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις στα διάφορα μεγάλα και χλιδάτα ιδιωτικά ιατρικά κέντρα των μεγαλουπόλεων?

Και κάτι άλλο που θα ήθελα να ενημερώσω τους ανόητους, που μη έχοντας τίποτα άλλο να κάνουν σχολιάζουν τα πάντα σαν ειδήμονες. Μήπως γνωρίζετε ότι το Νοσοκομείο Ικαρίας έγινε με χρήματα των συμπατριωτών μας ομογενών της Αμερικής, άρα είναι ένα κληροδότημα για το νησί μας και όχι ιδιοκτησία του ελληνικού δημοσίου, που η απερίγραπτη καραμούζα του διαδικτύου, που τον έκανε ο προηγούμενος κυβερνήτης και υπουργό υγείας ήθελε να το εντάξει στα διάφορα δημόσια κτίρια που έχει στην ιδιοκτησία του το ελληνικό δημόσιο και φυσικά να συρρικνώσει όλες τις υπηρεσίες υγείας του νησιού μας (κάτι που το κατάφερε) μειώνοντας φυσικά και τις θέσεις των γιατρών (πέρα από την μη προμήθεια του απαραίτητου ιατρικού υλικού) και το ίδιο άτομο από άλλο πόστο αυτή τη  φορά (του υπουργού ναυτιλίας), μας συνιστούσε κάποια υπέργηρα  πλοία να υπάρχουν στις συγκοινωνίες του νησιού μας, απειλώντας μας ότι αυτά μας αξίζουν διαφορετικά να πάμε….κολυμπώντας από και προς το νησί μας? 

Αυτό το άτομο, ο χθεσινός ντελάλης, ο πρωταθλητής της κωλοτούμπας, έχει αναρριχηθεί στη θέση αντιπροέδρου κόμματος, τι να πεις μετά από όλα αυτά.

Αφήνω τελευταίο το αμίμητο ότι αυτό το “χαλαρό” νησί θέλει και να αποκτήσει αξία?? Στον Καιάδα να πέσει….κανείς πλέον να μην το επισκέπτεται.  Είσαστε για λύπηση ” κύριοι και κυράτσες” της κοσμικής κοινωνίας των κοσμοπολίτικων ελληνικών νησιών, που με “δωρεάν κρουαζιέρες” ελέω των διάφορων άνομων δραστηριοτήτων σας, θεωρείτε διασκέδαση το πρωινό ξενύχτι στις μπάρες των  παραλιακών μπαρ, που με μουσική ηχορύπανση, πασαλειμμένοι με τηγανόλαδα για να φαίνεστε “ιν ” όπως λέτε, ζηλέψατε ένα νησί που ξέρει να ζει, να υπάρχει να φιλοσοφεί. Ανησυχείτε μήπως η μακροζωία και ο σωστός τρόπος διακοπών γι αυτούς που ξέρουν, σας ….χαλάσουν την πιάτσα. 

Μην ανησυχείτε λοιπόν στην Ικαρία τέτοια “…..ίδια” (και ο νοών νοείτο) είναι ανεπιθύμητα στο νησί μας, ψάξτε αλλού να παρκάρετε τα εμέσματα σας. Ο Ικαριακός λαός είναι περήφανος, σωστός, φιλόξενος…..και σ΄ όποιον αρέσουμε βρε αδελφέ….με το ζόρι δεν θέλουμε κανένα.

Όσο για τον νεαρό ηθοποιό, θα πω ότι κατανοητό το πρόβλημα υγείας του, ευχόμαστε ειλικρινά το καλύτερο, αλλά με αφορμή το περιστατικό του πιστεύω να κατάλαβε κι ο ίδιος πόσο κακό έκανε και στο νησί, αλλά και στον ίδιο, αφού αν καυτηρίαζε την όντως κακή αντιμετώπιση κάποιων ιατρών, που θα μπορούσαν να του εξηγήσουν όμορφα τον λόγο αδυναμίας περίθαλψης, γενίκευσε το θέμα για όλο το νησί, κάτι που δεν τον τιμά ιδιαίτερα όσο δίκιο και να έχει.

Σωτήρης Πολίτης