Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Έκλεισαν επιχειρήσεις, μαγαζιά, σπίτια, σχολεία, νοσοκομεία, εφορίες, τώρα βάζουν λουκέτο και στα γήπεδα

Άνω κάτω τα αθλητικά σωματεία Σάμου και Ικαρίας με το κλείσιμο των γηπέδων

...αναδημοσιεύσεις από samossport.blogspot.gr και www.ikariaki.gr...

Άμεσος κίνδυνος να μην ξαναγίνουν αθλητικές δραστηριότητες  σε Σάμο και Ικαρία μιας και καμία αθλητική εγκατάσταση δεν υπάρχει περίπτωση να αδειοδοτηθεί και  πάνω από 3000 αθλητές και αθλήτριες  από 5 έως 50 ετών  κινδυνεύουν  να μην έχουν χώρους άθλησης
και να περιφέρονται στις καφετέριες   στους υπολογιστές  και σε ουσίες.
Προσπαθούμε να σπρώξουμε την νεολαία στον αθλητισμό και εκεί που πάμε να το πετύχουμε  έρχεται  νόμος   λίγες μέρες πριν ξεκινήσουν οι αθλητικές δραστηριότητες και  λέει: κύριοι όχι αγώνες αλλά ούτε προπονήσεις δεν μπορείτε να κάνετε στα γήπεδα και πρέπει να κλείσουν  χωρίς κανένας να μας πει   πως θα πάρουν καταλληλότητα αυτά τα γήπεδα , αφού χρηματοδοτήσεις δεν υπάρχουν ,  πολεοδομικές άδειες δεν έχουν,  μέριμνα καμία δεν υπάρχει.   Ποιος θα απαντήσει στους αθλητές και στις αθλήτριες τη μέλλει  γενέσθαι και με τι  πρέπει να ασχοληθούν από εδώ και στο εξής ;

Νίκος Οικονόμου


Διαγόρας Ραχών Ικαρίας: Nα επιτραπεί η διεξαγωγή αγώνων στα υπάρχοντα γήπεδα

Προς Tov κ .Δήμαρχο & το Δημ. Συμβούλιο  Ικαρίας Αντιπεριφερειάρχη Σάμου
κύριοι,
Εδώ και πολλά χρόνια διενεργούνται σε όλη την επικράτεια αγώνες ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων  ποδοσφαίρου, σε γήπεδα και εγκαταστάσεις που άλλες από αυτές είναι επαρκείς και άλλες όχι,  για την ομαλή και σύμφωνα με την προβλεπόμενη νομοθεσία, διεξαγωγή των αγώνων.
Την ευθύνη για τις αθλητικές εγκαταστάσεις και την καταλληλότητά τους , είχε μέχρι πρόσφατα η Περιφέρεια με τις  υπηρεσίες της  (πρώην Νομαρχία), αρμοδιότητα η οποία με τον νόμο «Καλλικράτης» πέρασε στους δήμους.
Να σημειώσουμε ότι ουδέποτε μέχρι  πέρσι, κινήθηκε διαδικασία ελέγχου καταλληλότητας, τουλάχιστον για τα γήπεδα  του νομού Σάμου (και της  Ικαρίας) και   φυσικά δεν κοινοποιήθηκε σε κανένα σύλλογο, απόφαση ή έκθεση ότι δεν μπορεί   να χρησιμοποιήσει το γήπεδο της η κάθε ομάδα,

Την περασμένη χρονιά 2012-2013 για πρώτη (ίσως) φορά, έγινε έλεγχος από τις περιφερικές υπηρεσίες  σχετικά με την καταλληλότητα των γηπέδων της Ικαρίας και της Σάμου, και μας κοινοποιήθηκε  έγγραφο με το οποίο  κρίνεται το γήπεδο των Ραχών (μαζί και άλλα γήπεδα της Ικαρίας και της Σάμου), -ακατάλληλο για την διεξαγωγή αθλητικών εκδηλώσεων

Αυτή τη χρονιά μας κοινοποιήθηκε έγγραφο με το οποίο  πρέπει  να ζητήσουμε εγγράφως "άδεια, τέλεσης αγώνα, σε γήπεδο που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ και  που είναι σχεδόν βέβαιο ότι η άδεια αυτή δεν θα μας χορηγηθεί.

Επειδή η κίνηση αυτή της Περιφέρειας (ή των Υπουργείων που την εποπτεύουν ) οδηγεί ουσιαστικά στην διακοπή κάθε αθλητικής δραστηριότης, στην Ικαρία (και αλλού), παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τις υπηρεσίες που   έχουν την ευθύνη του ελέγχου αυτού και  αφού τους υποβάλετε το απλό   ερώτημα …, πώς είναι  δυνατόν μεσούσης της οικονομικής κρίσης, (που από ότι φαίνεται για αυτούς δεν υφίσταται) να αποκτήσουν επάρκεια τα γήπεδα της Ικαρίας όταν για πολλές δεκαετίες, αυτοί (ως υπηρεσία  φυσικά) που είχαν την ευθύνη, δεν φρόνησαν να δώσουν ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΔΡΑΧΜΗ για τις αθλητικές υποδομές στο τόπο μας. ????

Ζητάμε την άμεση χορήγηση άδειας τέλεσης αγώνων,  στα γήπεδα που χρόνια  τώρα γίνονται χωρίς  πρόβλημα και  εφόσον επιβάλλεται η κατασκευή ασφαλών εγκαταστάσεων  , να ξεκινήσει άμεσα ο προγραμματισμός έργων και χρηματοδότησης, πρώτα από τις περιφερειακές υπηρεσίες και μετά από τις δημοτικές, εάν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα.

Περιμένουμε σχετική ενημέρωση και είμαστε στη διάθεση σας για κάθε πρόσθετη  πληροφορία.    
Ο Πρόεδρος       ο Γραμματέας


ΠΑΣ ΙΚΑΡΟΣ: Μήπως κάποιοι θέλουν να σταματήσουν τον αθλητισμό στην νεολαία ;
ΘΕΜΑ:  Χορήγηση αδειών στις αθλητικές εγκαταστάσεις.
Το Δημοτικό Στάδιο Αγίου Κηρύκου κατασκευάστηκε πριν από 15 χρόνια με χρηματοδότηση και σχέδια από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και με επίβλεψη από μηχανικό της Γ.Γ.Α και τις τεχνικές υπηρεσίες της Νομαρχίας Σάμου. Φιλοξένησε τους Αιγαιοπελαγίτικους αγώνες στίβου με συμμετοχή 300 αθλητών και με περισσότερους από 500 φιλάθλους να παρακολουθούν τους αγώνες . Και οι αγώνες έγιναν με πολύ μεγάλη ασφάλεια.

Σήμερα οι αρμόδιες υπηρεσίες της περιφέρειας το έχουν βγάλει ακατάλληλο για αγώνες αλλά και για προπονήσεις. Μπορεί  να χρειάζονται βελτιώσεις για μεγαλύτερη    ασφάλεια των αθλητών αλλά και των θεατών . Και αν είναι απαραίτητες κάποιες εργασίες να τις υλοποιήσουν  αυτοί που είναι υπεύθυνοι για την λειτουργία  των αθλητικών εγκαταστάσεων (Υπουργείο –Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου- Δήμος ). Όμως θα πρέπει άμεσα να λύσουν το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί. Θα πρέπει άμεσα να δοθεί η άδεια λειτουργίας των γηπέδων .

Μετά την περικοπή των επιχορηγήσεων από το Υπουργείο προς τα σωματεία τώρα κλείνουν τα γήπεδα για αγώνες και προπονήσεις . Μήπως κάποιοι θέλουν να σταματήσουν τον αθλητισμό στην νεολαία? Ήδη έχουν καταδικάσει τους νέους να ζούνε με τον εφιάλτη της ανεργίας στο 50% ,δεν τους είναι αρκετό αυτό? Τι άλλο θα πρέπει να περιμένουν ?


            Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
        Παναγιώτης Τσαρνάς                    Παντελής Στέφος


με φυσικό χόρτο, μέσα στο πράσινο, με προβολείς, αλλά "ακατάλληλο" το γήπεδο του Διαγόρα