Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΕΕΡΦΑ: ανακοίνωση για το αντιφασιστικό συλλαλητήριο

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ


 Μαζική πανεργατική πορεία στα Γραφεία των νεοναζί που τα φύλαγε ο Δένδιας

Πάνω από είκοσι χιλιάδες διαδηλωτές εργαζόμενοι και νέοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των συνδικάτων για ένα πανεργατικό, αντιφασιστικό συλλαλητήριο τιμής στο Παύλο Φύσσα, τον αντιφασίστα μουσικό που δολοφόνησε ο νεοναζί της Χρυσής Αυγής,  Ρουπακιάς.
 Η ΚΕΕΡΦΑ μαζί με συνδικάτα όπως η ΠΟΣΠΕΡΤ, το σωματείο εργαζόμενων Ιντρακόμ,της απεργιακής επιτροπής Γ ΕΛΜΕ Αθήνας, το Συντονιστικό σωματείων και συνδικαλιστών νοσοκομείων, την Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος, μετανάστες από το Μπαγκλαντές, το Αφγανιστάν και τη Συρία βάδισαν με πορεία από το Σύνταγμα προς τα κεντρικά Γραφεία των νεοναζί της Χρυσής Αυγής.
 Αντιπροσωπεία της πορείας με συμμετοχή του Παναγιώτη Καλφαγιάννη, προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ και του Πέτρου Κωνσταντίνου, συντoνιστή της ΚΕΕΡΦΑ και δημοτικού συμβούλου Αθήνας ζήτησαν από τους επικεφαλής της ΕΛΑΣ να ανοίξουν το φραγμό προστασίας των νεοναζί και να επιτρέψουν στην πορεία να ολοκληρώσει τη διαδρομή, περνώντας από το αρχηγείο των νεοναζί και να καταλήξει στη Κατεχάκη στην είσοδο της νέας ΥΕΝΕΔ, όπως είπε μια εργαζόμενη της ΕΡΤ.
 Η ηγεσία της ΕΛΑΣ, χωρίς τη παρουσία εισαγγελέα απαγόρευσε τη συνέχιση της πορείας, ενώ όταν ανακοινώθηκε από τους επικεφαλής της πορείας, ότι θα παραμείνουν διεκδικώντας το δικαίωμα στη διαδήλωση κατά των νεοναζί, τα ΜΑΤ άρχισαν να πετούν δεκάδες χειροβομβίδες κρότου λάμψης και καπνογόνα για να διαλύσουν τη πορεία. Τα ΜΑΤ συνέχισαν να καταδιώκουν τους διαδηλωτές, με αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ να εφορμούν κατά των διαδηλωτών.
             Η ΚΕΕΡΦΑ χαιρετίζει τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, που με τη σθεναρή τους στάση στο πλευρό του αντιφασιστικού κινήματος στέλνουν το μήνυμα του αταλάντευτου αγώνα ενάντια στο φασισμό και τις απολύσεις. Θα είμαστε στο πλευρό τους μέχρι τη νίκη.
 Για άλλη μια φορά ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Δένδιας, απαγορεύοντας τη διαδήλωση έδειξε το πραγματικό πρόσωπο της συνεργασίας κυβέρνησης Σαμαρά και νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Κάτω από τη πίεση της μαζικής αντιφασιστικής δράσης αναγκάζεται να υπόσχεται πάταξη των ταγμάτων εφόδου, ενώ στη πράξη θέλει να κερδίσει ανάσα ζωής για τη νεκροζώντανη κυβέρνηση, που παραπαίει ανάμεσα στην εργατική αντίσταση στις απολύσεις και το αντιφασιστικό κίνημα που δεν την αφήνει σε χλωρό κλαρί. Θέλει να διασώσει τις ρατσιστικές πολιτικές και τα Μνημόνια που σπέρνουν  τη φτώχεια.
Το αντιφασιστικό κίνημα δεν υποχωρεί σε ψεύτικες υποσχέσεις για λύση από τα πάνω της φασιστικής απειλής, από τους ίδιους που τους άνοιξαν το δρόμο.
Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην διεθνή Αντιφασιστική Συνάντηση στην Αθήνα, στις 5 και 6 Οκτώβρη, στο Γήπεδο Μπάσκετ του Ρουφ, για να δυναμώσουμε το κίνημα κατά του ρατσισμού και του φασισμού και να συντονίσουμε διεθνώς τη δράσης μας.