Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Η έκπληξη έγινε στην κερκίδα (Ελευθερούπολη - Αστέρας Εξαρχείων: 2-0)



Μάλλον ασυνήθιστη ήταν η εικόνα, των γνωστών στις ερασιτεχνικές κατηγορίες της Αθήνας, για την πολιτικοκοινωνική συνθηματολογία τους στα γήπεδα, οπαδών του Αστέρα Εξαρχείων, στην πρεμιέρα των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας τους, στο γήπεδο της Νέας Ιωνίας, με την Ελευθερούπολη.
 Ίσως για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια δεν τραγούδησαν τα συνθήματά τους εναντίον της Χ.Α. και μάλιστα την ημέρα που σημειώθηκαν συλλήψεις σε βάρος της, όταν τα επαναλάμβαναν πολλάκις, στο πρόσφατο παρελθόν σε κάθε αγώνα.
Μόλις και μετά βίας και παρά το τύμπανο που είχαν φέρει, ακούστηκαν τα «καθιερωμένα» για τον τρόπο που βλέπουν την ελληνική αστυνομία και τις τράπεζες. Ενδεχομένως η ζέστη, ίσως και η αγωνιστική εξέλιξη, με τους γηπεδούχους να επιβάλλονται με 2-0 σε βάρος των εξαρχειωτών, να «βάρυνε» στις διαθέσεις των τελευταίων.


Υ.Γ. εκ των υστέρων διαβάσαμε το ενημερωτικό δελτίο της ΕΠΣΑ με το οποίο επανέρχεται η απαγόρευση λήψης φωτο και βίντεο από τα πρωταθλήματά της. Όπως πράξαμε και τις προηγούμενες χρονιές. θα το σεβαστούμε απόλυτα, γι αυτό και αφαιρέσαμε τις φωτο του αγώνα, τις οποίες τραβήξαμε από άγνοια της επαναφοράς της απαγόρευσης.