Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Διώχνονται 30 προνήπια από τα δύο νηπιαγωγεία - καταγγελία γονέων από την Ικαρία


...αναδημοσίευση από το http://www.ertopen.com...

Την έντονη διαμαρτυρία τους εκφράζουν γονείς από την Ικαρία, για το τοπίο που έχει διαμορφωθεί, μετά την απόσπαση δύο εκπαιδευτικών από τα νηπιαγωγεία του Αγίου Κηρύκου στο νηπιαγωγείο των Φούρνων.


                            Άγιος Κήρυκος, Ικαρία, 13/09/2013

Δ.Σ. ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
1ου & 2ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ
ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ
ΠΡΟΣ: - Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
  ΣΑΜΟΥ (κ. Ζαβουδάκη Παναγιώτη)
                            - ΠΕΡΙΦ/ΚΗ Δ/ΝΣΗ Π. & Δ. ΕΚΠ/ΣΗΣ
                              ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
                            - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚ/ΤΩΝ
                            - ΔΗΜΟ ΙΚΑΡΙΑΣ
                            - 67η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΧΟΛ. ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ
                              ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ


Με τη απόφαση 3638/12-09-2013 μας κοινοποιήθηκε η μετακίνηση – απόσπαση δύο εκπαιδευτικών από τα νηπιαγωγεία του Αγίου Κηρύκου στο νηπιαγωγείο των Φούρνων. Εφαρμόζοντας τις διατάξεις του Ν.3517/2006 όπου στο μαθητικό δυναμικό των νηπιαγωγείων προσμετρώνται μόνο τα νήπια και ενώ έχουν γίνει ήδη οι εγγραφές νηπίων και προνηπίων και τα παιδιά έχουν παρουσιαστεί στο σχολείο, την τελευταία στιγμή και δίχως προηγούμενη ενημέρωση, με την απόφαση αυτή διώχνονται 30 προνήπια από τα δύο νηπιαγωγεία!!
Και όλα αυτά, την στιγμή που η ίδια η Δ/νση Π/θμιας Εκπ/σης Σάμου με σχετικό πίνακα που είχε εκδώσει στις 09-09-2013 αναγνώριζε την ύπαρξη 11 κενών θέσεων στα νηπιαγωγεία Ικαρίας & Φούρνων (Β’ Σάμου). Τελικά, κλήθηκαν μόνο 8 εκπαιδευτικοί, από τους οποίους παρουσιάστηκαν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς μόνο οι 6, για να καλύψουν τα 11 αυτά κενά.
Η απόφαση αυτή δημιουργεί έντονο κοινωνικό πρόβλημα στις οικογένειες των απορριφθέντων παιδιών. Θεωρούμε απαράδεκτο τον ισχυρισμό της Δ/νσης Π/θμιας  Εκπ/σης Σάμου ότι «… δε δημιουργείται επιτακτική ανάγκη κάλυψης κενών, για το λόγο ότι οι υπόλοιπες δύο νηπιαγωγοί … μπορούν να λειτουργήσουν τις δύο βάρδιες (πρωινή-απογευματινή)…». Ιδιαίτερα τη στιγμή όπου στο νησί μας δεν υπάρχει δημόσιος ή ακόμα και ιδιωτικός φορέας που να μπορεί να απορροφήσει τα 30 εγγεγραμμένα παιδιά.
Απαιτούμε την άμεση κάλυψη όλων των κενών θέσεων όπως είχαν δηλωθεί στην αρχή της σχολικής χρονιάς σε Ικαρία και Φούρνους και την ανάκληση της απαράδεκτης αυτής απόφασης.
Περιμένουμε γραπτή απάντησή σας το αργότερο μέχρι την Τρίτη 17-09-13. Σε αντίθετη περίπτωση θεωρούμε ότι αδιαφορείτε για το μείζον αυτό πρόβλημα και θα διαμορφώσουμε ανάλογα την στάση μας.

Προεδρεία 1ου & 2ου Νηπιαγωγείων Αγίου Κηρύκου