Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Δ΄ Σύνοδος Μόνιμης Γενικής Συνέλευσης Αλληλέγγυων Πολιτών προς την ΕΡΤ Πάτρας




 Στην αμέριστη υποστήριξη των καθηγητών, οι οποίοι από τις 16 Σεπτεμβρίου (αύριο) ξεκινούν τις κινητοποιήσεις τους με στόχο την αποτροπή διάλυσης του Δημόσιου Λυκείου και την κατάργηση των 52 ειδικοτήτων στην Επαγγελματική Εκπαίδευση, προσανατολίστηκε κατ΄ εξοχήν  η τέταρτη σύνοδος της Μόνιμης Γενικής Συνέλευσης Αλληλέγγυων Πολιτών προς την ΕΡΤ Πάτρας, με βάση και το σχετικό ψήφισμα, που εκδόθηκε ως πρώτο.

 Στην συνέλευση, οι εργασίες της οποίας έλαβαν χώρα στο προαύλιο της ΕΡΑ Πάτρας (Δασύλλιο),  αρχικά οι αλληλέγγυοι, ύστερα από πρόταση των εργαζομένων αποφάσισαν,  όπως συμβαίνει κάθε φορά, να προεδρεύσει ο κεντρικός ομιλητής της βραδυάς (για τις κινητοποιήσεις στην Παιδεία) κ. Βασίλης Δημόπουλος (μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Α΄ ΕΛΜΕ).
Συγκεκριμένα εκδόθηκαν τα ψηφίσματα:

α) "ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΕ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ" και απόλυτη συμπόρευση με τους εκπαιδευτικούς από τις 16 του μήνα για την διάσωση του Δημόσιου Λυκείου και της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης με την παρουσία αλληλέγγυων στους χώρους αγώνα - ει δυνατόν - (ύστερα από πρόταση του προεδρεύοντος εκπαιδευτικού κ. Β. Δημόπουλου).

β)"Ναι" στην υποστήριξη των τριών Κυπρίων ποδηλατιστών, οι οποίοι ξεκινώντας από την μαρτυρική μεγαλόνησο με σύνθημα: "Κανείς μόνος στην κρίση", θα βρίσκονται την Τρίτη - 17 Σεπτεμβρίου, στις 7 μ.μ. στην πλατεία Γεωργίου και εκεί θα τους υποδεχθούν τρεις αλληλέγγυοι πολίτες. (Η πρόταση έγινε από τους τους κ.κ. Χρήστο - Μάριο Πλώτα και Αυγουστίνο Κατσιβαρδά).

γ) Επαναπροσδιορισμός του νοήματος της σύναξης των αλληλέγγυων πολιτών στην πέμπτη σύνοδο. (Το θέμα τέθηκε κυρίως από τον κ. Βασίλη Χριστόπουλο και ακολούθως από τον  κ. Χρήστο Γεωργίου).

δ)  "΄Οχι" στη δημιουργία γραφειοκρατικής δομής στις συνελεύσεις και καθημερινή παρουσία και ουσιαστικές προτάσεις για το πρόγραμμα της  ΕΡΑ Πάτρας (θέμα που τέθηκε και ψηφίστηκε επίσης ως πρόταση από την εκπαιδευτικό κ. Γιούλα Γιαννίκου).

ε)  "Ναι" από την Συνέλευση Αλληλέγγυων  ως προς την άσκηση πίεσης στην Περιφέρεια Δ. Ελλάδος να ενισχύσει οικονομικά τους άνεργους του Υπουργείου Πολιτισμού στο Αρχαιολογικό Μουσείο, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και έξι μήνες (το θέμα ήρθε προς ψήφιση ύστερα από πρόταση  του κ. Καλίτση).

στ)  Να καταστεί κεντρικό ζήτημα η δημιουργίας ευρέως μετώπου -  με αφορμή τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και να γίνει απολογισμός των πεπραγμένων των προηγούμενων συνελεύσεων (το θέμα τέθηκε από τον κ. Γ. Τζελάτη).

ζ) Να αναδειχθεί το αμεσοδημοκρατικό πρότυπο λειτουργίας κόντρα στα γκρουπούσκουλα  και να σταματήσει να ισχύει η υποστελέχωση των νοσοκομείων (το θέμα έφερε στην συνέλευση και ψηφίστηκε ο κ. Γ. Ευαγγελάτος).

η)Να δημιουργηθεί μικρό κιόσκι ενημέρωσης (ή τραπέζι ενημέρωσης) με υλικό από τις δράσεις της συνέλευσης αλληλέγγυων και της Επιτροπής Αγώνα της ΕΡΤ Πάτρας στη Ναύπακτο. ( Η πρόταση που ψηφίστηκε ήταν του κ. Δημ. Γιαννόπουλου).

Να προσθέσουμε ότι προς συζήτηση την ερχόμενη Παρασκευή είναι και η πρόταση του παραγωγού λόγου και συνδικαλιστικού εκπροσώπου των εργαζομένων της ΕΡΤ κ. Γιάννη Παντελόπουλου για αποκλεισμό εφοριών από ομάδα αλληλέγγυων.
  Σημειώνεται επίσης ότι κατά την δ΄ σύνοδο δόθηκαν μερικώς και στοιχεία για την μέχρι στιγμής πορεία των πεπραγμένων από τις τρεις προηγούμενες συνελεύσεις από την δημοσιογράφο Χρ. Κοσμάτου, ύστερα δε από σχετικά ερωτήματα των παρισταμένων. Eπανατοτίστηκε ότι "το μεγάλο στοίχημα της σύνθεσης απόψεων στις συνελεύσεις των αλληλέγγυων είναι άμεσα συναρτημένο  με τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων των εργαζομένων στην ΕΡΤ εδώ και τρεις μήνες, δηλαδή στην "εκ περιτροπής" κάλυψη του προγράμματος (όταν δηλώνεται από ένα δημoσιογράφο ή παραγωγό ή τεχνικό ή άλλο εργαζόμενο αίτηση απουσίας από το πρόγραμμα)  όπως και στην εκ περιτροπής συμμετοχή στην Επιτροπή Αγώνα, στοιχείο που πρέπει να γίνει απολύτως σεβαστό από τους συμπαραστάτες της ΕΡΤ Πάτρας".
   Η επόμενη πέμπτη συνέλευση των αλληλέγγυων πολιτών θα γίνει στο προαύλιο της ΕΡΑ Πάτρας, την ερχόμενη Παρασκευή (20.09.2013) με συντονιστή τον κ. Γ. Παντελόπουλο και βασικό ομιλητή εκπρόσωπο της ΠΟΣΠΕΡΤ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΕΡΤ ΠΑΤΡΑΣ
ΧΡΥΣΗ ΚΟΣΜΑΤΟΥ