Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΕΕΡΦΑ: Γενική απεργία ενάντια σε νεοναζί και μνημόνιοΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ: ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΝΕΟΝΑΖΙ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα από οργανωμένη επίθεση τάγματος των νεοναζί της Χρυσής Αυγής στο Κερατσίνι προκαλεί οργή και αγανάκτηση στην συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων και της νεολαίας που θέλουν να βάλουν τέλος στις ρατσιστικές και επιθέσεις. Η Χρυσή Αυγή και η «Ανωτάτη Διοίκηση» της με επικεφαλής τους Μιχαλολιάκο και Κασσιδιάρη είναι οι οργανωτές αυτών των εγκληματικών δολοφονικών επιθέσεων στις γειτονιές σε βάρος αριστερών, μεταναστών, καλλιτεχνών, Ρομά και ομοφυλόφιλων με μαχαιρώματα και ξυλοδαρμούς.
Ο Σαμαράς κάλυψε επανειλημμένα τους τελευταίους 18 μήνες τη δράση της ναζιστικής συμμορίας. Θυμίζουμε κάποιες μόνο στιγμές αυτού του διαρκούς εγκλήματος: επέτρεψε την εκπροσώπηση του ελληνικού Κοινοβουλίου στο Συμβούλιο της Ευρώπης από την Ζαρούλια, παρά την ευρωπαϊκή κατακραυγή. Νομιμοποίησε τις ρατσιστικές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής με τα πογκρόμ του "Ξένιου Δία" και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών. Μπλόκαρε την ψήφιση του νομοσχεδίου Ρουπακιώτη που επιχειρούσε να βάλει κάποια  ανεπαρκή εμπόδια στη δράση της συμμορίας. Διέσπειρε συστηματικά την "θεωρία των δύο άκρων", βαφτίζοντας έτσι τη Χρυσή Αυγή ως "άλλο ένα πολιτικό κόμμα", έστω και "ακραίο". Η μετατροπή του Άγιου Παντελεήμονα σε ζώνη όπου η Χρυσή Αυγή μαζί με την Αστυνομία προχωράνε σε εκκαθαρίσεις μεταναστών, κλείσιμο της χαράς και συστηματικές επιθέσεις κατά των αριστερών ήρθε με κάλυψη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
Η Αστυνομία έχει δώσει κάλυψη σε εκατοντάδες επιθέσεις της Χρυσής Αυγής ενώ η συνοδεία των ταγμάτων εφόδου στο όνομα της προστασίας της δράσης ενός «νομίμου κόμματος» είναι σκανδαλώδης. Έδωσε διευκολύνσεις για το άνοιγμα Γραφείων-ορμητηρίων παρά τις θυελλώδεις αντιρρήσεις κατοίκων. Οι βουλευτές των νεοναζί μετέτρεψαν την ασυλία που παρέχει ο θεσμός σε  άλλοθι για ενεργή εμπλοκή σε εγκληματικές εξορμήσεις και σε στρατολόγηση επι πληρωμή δολοφόνων για την οργάνωση επιθέσεων αξιοποιώντας την κρατική επιχορήγηση.
Την ώρα που εκατοντάδες υποθέσεις δεν κατέληγαν σε δίωξη νεοναζί δολοφόνων, αντιφασίστες σύρθηκαν στα δικαστήρια όπως ο Σ.Μιχαήλ και ο Κ.Μουτζούρης ενώ ο συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ Π.Κωνσταντίνου δέχτηκε δύο διώξεις από τη Κρατική Ασφάλεια τις ίδιες μέρες που οι φασίστες απειλούσαν αν τον εκτελέσουν. Αντιφασίστες βασανίστηκαν μέσα στη ΓΑΔΑ μετά από μοτοπορεία.
Καλούμε την ΑΔΕΔΥ, την ΓΣΕΕ, τα Εργατικά Κέντρα, τις ομοσπονδίες, τα σωματεία και τις συνελεύσεις των εργαζόμενων να καλέσουν Γενική Απεργία προσθέτοντας στα αιτήματα για ανατροπή των πολιτικών των μνημονίων, των απολύσεων διαθεσιμότητων, των κλεισιμάτων νοσοκομείων και σχολείων, της διάλυσης των υπηρεσιών και του ξεπουλήματος των δημοσίων αγαθών το αίτημα της διάλυσης των δολοφονικών  συμμοριών των νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Να απαιτήσουν τη παύση της δίωξης των αντιφασιστών και του συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ Π.Κωνσταντίνου.
Καλούμε τα συνδικάτα να στηρίξουν την Πανελλαδική Αντιφασιστική Συνάντηση και τη Διεθνή Συνάντηση κατά του φασισμού στις 5 και 6 Οκτώβρη στο Γήπεδο Μπάσκετ του Ρούφ. 

2)Ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ σε απάντηση των δηλώσεων Σαμαρά για την Χρυσή Αυγή:
"Παραιτήσου, η κυβέρνηση σου συνεργάζεται και καλύπτει τους νεοναζί δολοφόνους"

      Οι δηλώσεις Σαμαρά και οι νομοθετικές πρωτοβουλίες Δένδια-Αθανασίου ενάντια στη Χρυσή Αυγή, μετά τη στυγνή δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλη της ναζιστικής συμμορίας, είναι προσχηματικές, και δεν αλλάζουν σε τίποτα τη συνενοχή της κυβέρνησης στα ναζιστικά εγκλήματα. Αν θέλει η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου να συμβάλλει στον πόλεμο κατά της Χρυσής Αυγής, ένα μόνο πρέπει να κάνει: να παραιτηθεί.
      Ο Σαμαράς κάλυψε επανειλημμένα τους τελευταίους 18 μήνες τη δράση της ναζιστικής συμμορίας. Θυμίζουμε κάποιες μόνο στιγμές αυτού του διαρκούς εγκλήματος: επέτρεψε την εκπροσώπηση του ελληνικού Κοινοβουλίου στο Συμβούλιο της Ευρώπης από την Ζαρούλια, παρά την ευρωπαϊκή κατακραυγή. Νομιμοποίησε τις ρατσιστικές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής με τα πογκρόμ του "Ξένιου Δία" και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών. Μπλόκαρε την ψήφιση του νομοσχεδίου Ρουπακιώτη που επιχειρούσε να βάλει κάποια - ανεπαρκή κατά τη γνώμη μας - εμπόδια στη δράση της συμμορίας. Διέσπειρε συστηματικά την "θεωρία των δύο άκρων", βαφτίζοντας έτσι τη Χρυσή Αυγή ως "άλλο ένα πολιτικό κόμμα", έστω και "ακραίο".
     Αυτή η συστηματική κάλυψη ήταν απαραίτητη συνθήκη για τη δολοφονική δράση των ταγμάτων εφόδου. Ο Σαχζάτ Λουκμάν και ο Πέτρος Φύσσας (για να πούμε δύο μονάχα ονόματα),  θα ήταν ζωντανοί αν το Μαξίμου «δεν προστάτευε»  τη Χρυσή Αυγή. Ο Σαμαράς δεν είναι αθώος του αίματος.
      Οι νομοθετικές πρωτοβουλίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας δεν σκοπεύουν να βάλουν πραγματικά εμπόδια στη δράση της Χρυσής Αυγής. Αν η κυβέρνηση ήθελε να κάνει κάτι τέτοιο, θα μπορούσε να εξαρθρώσει ΑΜΕΣΑ τη συμμορία, που έχει μασκαρευτεί με την προβιά του "νόμιμου πολιτικού κόμματος". Το άρθρο 187 και 187Α του ποινικού κώδικα  καλύπτουν όλη τη δράση των ναζιστών της ΧΑ.
  Η πρώτη και σημαντικότερη ενέργεια, που μπορεί να γίνει μέσα σε λίγες ώρες, είναι: το πάγωμα της χρηματοδότησης της συμμορίας από τον κρατικό προϋπολογισμό καθώς και των κρατικών επιχορηγήσεων που ήδη βρίσκονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς της (μέσα στο 2013 συνολικό ποσό 1.193.127,61 ευρώ), μέχρι ότου ολοκληρωθεί εισαγγελική έρευνα για τη δολοφονική δράση των ταγμάτων εφόδου και την οργανωτική σχέση τους με την πολιτική "βιτρίνα" που ονομάζεται "Χρυσή Αυγή".
Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα αποκαλύπτει πέρα από κάθε πλέον αμφιβολία ότι τα χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού που δίνονται στη Χρυσή Αυγή διοχετεύονται σε επαγγελματίες μαχαιροβγάλτες και στις πολυδαίδαλες επιχειρήσεις της συμμορίας στον υπόκοσμο και τη "νύχτα".
     Σε κάθε περίπτωση, δηλώνουμε την πρόθεσή μας ότι, αν η κυβέρνηση δεν προχωρήσει στο πάγωμα της χρηματοδότησης της ναζιστικής συμμορίας, θα καταθέσουμε μήνυση στην Εισαγγελία κατά των Υπουργών (πρώην και νυν) Ευρυπίδη Στυλιανίδη, Χρήστου Σταϊκούρα και Ιωάννη Μιχελάκη που υπέγραψαν τις υπουργικές αποφάσεις χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής (αριθμός 9739/2013, ΦΕΚ Β 581, δημοσίευση 13/03/2013 και αριθμός 35508/2013, ΦΕΚ Β 2209, δημοσίευση 06/09/2013), με την κατηγορία της συνέργειας σε εγκληματική/τρομοκρατική οργάνωση κατά τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα (άρθρο 187Α ΠΚ: "όποιος παρέχει πληροφορίες ή υλικά μέσα ... με σκοπό να διευκολύνει ή να υποβοηθήσει την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων.. είτε από εγκληματική οργάνωση είτε από μεμονωμένο τρομοκράτη, τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών").
     Ξέρουμε καλά ότι το τέλος της Χρυσής Αυγής μπορεί να το γράψει μόνον το μαζικό αντιφασιστικό κίνημα. Γι’ αυτό καλούμε τα συνδικάτα , τα πολιτικά κόμματα της Αριστεράς, τους συλλόγους, τη νεολαία, να απλώσουν το αντιφασιστικό κίνημα που είδαμε να ξεδιπλώνεται μαζικά μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
     Καλούμε τα συνδικάτα να κλιμακώσουν τώρα με Γενική Απεργία στήριξης των απεργών εκπαιδευτικών και σύγκρουσης με τους νεοναζί:για να ξηλώσουμε τη ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής και να ανατρέψουμε τη κυβέρνηση  που τους άνοιξε το δρόμο παίζοντας το χαρτί του ρατσισμού κατά των μεταναστών και της υστερίας κατά της αριστεράς και των συνδικάτων. Της κυβέρνησης που προχώρησε σε αυτές τις άθλιες φιλοναζιστικές επιλογές για να επιβάλει τις πολιτικές των Μνημονίων, των απολύσεων και της φτώχειας.
     Σταθμός στην οικοδόμηση αυτού του κινήματος μπορεί να αποτελέσει η πανελλαδική και διεθνής Αντιφασιστική Συνάντηση που οργανώνει η ΚΕΕΡΦΑ στην Αθήνα στις 5-6 Οκτώβρη.