Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Οι εργαζόμενοι στο ΕΘΝΟΣ δεν τσίμπησαν

Σε παταγώδη αποτυχία κατέληξε η προσπάθεια της εργοδοσίας του «Έθνους» και των «φιλικά» προσκείμενων σε αυτή να συμμορ -φώσουν τις αντιδράσεις και να αποτρέψουν τις διεκδικήσεις των εργαζόμενων αμέσως μετά την τετραήμερη απεργία.
Οι εργαζόμενοι στο "Εθνος" δεν λύγισαν στους εκβιασμούς και τις πιέσεις της εργοδοτικής πλευράς. Τη Δευτέρα ξεκίνησε η προετοιμασία από το διευθυντή της εφημερίδας, Θ.Τσεκούρα, ο οποίος μας προειδοποίησε εμμέσως πλην σαφώς ότι αν συνεχίσουμε με τις πρακτικές της απεργίας αυτή την «κρίσιμη ώρα», το μαγαζί θα κλείσει. Ο μόνος τρόπος "να αποφευχθεί το κλείσιμο", σύμφωνα, με τον κ. Τσεκούρα είναι να βρίζει τους απεργούς. Φώναζε δήθεν αγανακτισμένος να μην είμαστε λέει «πρόβατα» και σε «αφασία», να αναλάβουμε την ατομική ευθύνη και να διαχωρίσουμε τη θέση μας από την ΕΣΗΕΑ, που "είναι τυχοδιωκτική".
Όσο δε για τις μειώσεις 15% που προτείνει ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας στην Ένωση Συντακτών, προκειμένου να υπογράψει Συλλογική Σύμβαση, ο κ. Τσεκούρας μας διαβεβαίωσε ότι η ΕΣΗΕΑ λέει «ψέματα για να εκμεταλλευτεί το φόβο μας».
Το "ροζ" e-mail
Την επόμενη μέρα, (Τρίτη 12 Απριλίου) λάβαμε e-mail από...συνάδελφο, ο οποίος δεν είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και ο οποίος μας καλούσε σε συνέλευση στο “πριβέ” (αίθουσα η οποία δε μας είχε δοθεί προ απεργίας για να κάνουμε συνέλευση όλοι οι εργαζόμενοι του «Πήγασου»). Κι όλα αυτά απουσία της εκπροσώπου του «Έθνους», με στόχο να σπάσει το απεργιακό κλίμα και να προωθήσει τα σχέδια για ατομικές ή ενδοεπιχειρηματικές λύσεις μακριά από συλλογικές συμβάσεις. Μάταιος κόπος, όμως, αφού στην υποτιθέμενη συνέλευση που καλούσε δεν πήγε σχεδόν κανείς, πέρα από κάποιους συντάκτες του πολιτικού και του οικονομικού ρεπορτάζ. Μετά από αυτό διακινήθηκε "ψήφισμα" το οποίο είναι ερώτημα αν θα σταλεί τελικά στο σωματείο, αφού μέχρι το απόγευμα είχε υπογραφεί μόλις από 14 περίπου συντάκτες.
Εργαζόμενοι στο «Έθνος»