Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Αυλαία αύριο στο Μέτς

...φωτο από τον περυσινό τελικό, Αναγέννηση Ρόδου-ΒΑΟΛ: 73-68...
Μια μέρα πριν την έναρξη των μπαράζ ανόδου στη Γ΄ εθνική ανδρών στο μπάσκετ, για τους πρωταθλητές των νομών του Αιγαίου (πλην Κρήτης) έκρινα σκόπιμο να σας υπενθυμίσω τη διοργάνωση, που θεωρώ ότι παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Θα διεξαχθεί στο ΜΕΤΣ Α΄ με ελεύθερη είσοδο και τις ώρες και τις μέρες των αγώνων, θα τις βρείτε λίγες αναρτήσεις πιο κάτω. Προσωπικά θα παρακολουθήσω αποσπασματικά, λόγω των επαγγελματικών μου υποχρεώσεων τη διοργάνωση (καθόλου την Τετάρτη, θα πάω την Πέμπτη και από εκεί πέρα δεν ξέρω ακόμα) και θα αναρτήσω φωτο από όσα παιχνίδια παρακολουθήσω.
Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, αλλά ομάδες που έδωσαν δύσκολες μάχες στους νομούς τους (όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά και οργανωτικά-οικονομικά) για να πάρουν το τοπικό πρωτάθλημα. Στις μέρες μας ο νικητής του τουρνουά δε σημαίνει ότι θα ανέβει υποχρεωτικά στη Γ΄ εθνική.
Θυμίζω ότι πέρυσι η πρωταθλήτρια των μπαράζ Αναγέννηση Ρόδου, λίγες μέρες μετά έβαλε λουκέτο για οικονομικούς λόγους, ενώ ο δευτεραθλητής ΒΑΟΛ επέλεξε να μην αξιοποιήσει τη δυνατότητα ανόδου και να μείνει στο τοπικό. Παράλληλα οι εξελίξεις (διαλύσεις ομάδων) σε ανώτερες κατηγορίες, συχνά «τραβάνε» προς τα πάνω και ομάδες που δεν έχουν βγει πρώτες στα μπαράζ. Έτσι πριν ένα χρόνο, από τον όμιλο του Αιγαίου, ανέβηκαν ο Παπάδος Γέρας και ο Ίκαρος Ικαρίας (ισόβαθμοι του ΒΑΟΛ, αλλά με χειρότερο συντελεστή πόντων) που επιστρέφουν στα τοπικά πρωταθλήματα. Για όσους δεν έχετε ειδικό ενδιαφέρον (καταγωγή από κάποιο νησί) είναι μια καλή ευκαιρία να δείτε κάτι που θα πλουτίσει τις εμπειρίες σας. Με ελλείψεις βασικών στελεχών (Καλλλιμανάς-Τσαλίκης) θα παραταχτούν ΒΑΟΛ και Ιβίσκος, γεγονόςπου δημιουργεί αακατατάξεις στη δυναμικότητα των ομάδων.
Υ.Γ. Χρηστικές οδηγίες
Στα μείον του Μετς είναι οτι δεν λειτουργεί κυλικείο (και μας έχει μείνει η απορία γιατί), άρα για νερά και καφέδες θα πρέπει να πάρετε τα μέτρα σας, από περίπτερα και καφετέριες, που είναι σε σχετικά μεγάλη απόσταση από το γήπεδο.