Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ

Αγ. Παρασκευή, 05.04.2011
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
,
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ όλοι οι εργαζόμενοι των Ομοσπονδιών Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ., Π.Ο.Ε.ΣΥ., Π.Ο.Ε.Π.Τ.Υ.Μ., Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου και των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο των Μ.Μ.Ε., από την Πέμπτη 07 Απριλίου και ώρα 06:00ʼ μέχρι τη Δευτέρα 11 Απριλίου και ώρα 06:00ʼ, με δύο συνεχόμενες 48ωρες απεργίες.
ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ στις παράλογες κυβερνητικές τακτικές.
Δεν πρέπει να ʽʼ μείνουμε δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι ʽʼ. Μας οδηγούν σε ολομέτωπο και ολοκληρωτικό αγώνα.
Ο κατήφορος που έχουνε πάρει τα εργασιακά μας δικαιώματα, η εκθεμελίωση του κράτους πρόνοιας και των κοινωνικών παροχών, μας επιβάλουν νʼ αντιδράσουμε. Η υπονόμευση της ΕΡΤ, μέσω του οικονομικού της στραγγαλισμού, δε θα περάσει. Η περιουσία της ΕΡΤ είναι οι εργαζόμενοι της, οι οποίοι τόσο έχουν λοιδορηθεί και απαξιωθεί από την κυβέρνηση και τους σφουγγοκολάριούς της. Ως εδώ! Η αξιοπρέπεια μας, η επαγγελματικότητα μας και η αξιοσύνη μας δε μας επιτρέπει να δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα τα κυβερνητικά πλάνα που οδηγούν την ΕΡΤ στην απαξίωση και τη συρρίκνωση και τους εργαζομένους της, στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Οι εργαζόμενοι στα Ιδιωτικά Μ.Μ.Ε. περνούν ακόμα χειρότερες μέρες. Ας μας αφήσουν επιτέλους ήσυχους να κάνουμε τη δουλειά μας και ας κυνηγήσουν όσους έκαναν αρπαχτές στο παρελθόν και έφαγαν με χρυσά κουτάλια.
ΖΗΤΑΜΕ άμεσα
Την οικονομική ανεξαρτησία της ΕΡΤ και την επιστροφή των άδικων και παράλογων περικοπών,
Την άμεση εξαίρεση της ΕΡΤ από τις Δ.Ε.Κ.Ο. για λειτουργικούς λόγους,
Να υπογραφούν ικανοποιητικές Σ.Σ.Ε.,
Να διασφαλιστούν οι θεσμικές κατακτήσεις,
Να μη γίνουν απολύσεις.
Συνάδελφοι, μόνο με τη μαζικότητα, μόνο με τη συμμετοχή μπορούμε να σταματήσουμε τη λαίλαπα των μέτρων που οδηγούν στον αργό θάνατο της κοινωνίας. Προειδοποιούμε την κυβέρνηση και τους εργοδότες, ότι θα εντείνουμε τους αγώνες μας αποφασιστικά μέχρι να δικαιωθούμε. Στους ωμούς εκβιασμούς και τις μονομερείς αποφάσεις τους, οφείλουμε να αντιτάξουμε την αγωνιστικότητά μας.
Υ.Γ. : Η Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. και οι εργαζόμενοι στα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ, αποφάσισαν με υπευθυνότητα, για λόγους κοινωνικής ευαισθησίας να πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής στις 8 Απριλίου, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στους καρκινοπαθείς συνανθρώπους μας που έχουν υποστεί λαρυγγεκτομή. Θεωρούμε δεδομένη δε, την ευαισθησία όλων των εμπλεκομένων συντελεστών, έτσι ώστε τα πλήρη έσοδα να αποδοθούν στο Σύλλογο λαρυγγεκτομηθέντων.