Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Καταγγελία από το "Αγία Όλγα"

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Η 5μελής Επιτροπή της ΕΙΝΑΠ στο ʽʼΚωνσταντοπούλειοʼʼ Γ.Ν. Ν.Ιωνίας, καταγγέλλει την Διοικήτρια του Νοσοκομείου Όλγα Μπαλαούρα, διότι παραβιάζοντας κάθε έννοια νομιμότητας και υπερβαίνοντας κάθε νόμιμη αρμοδιότητά της, ακυρώνει στην πράξη το νομίμως πρόσφατα εκλεγέν Επιστημονικό Συμβούλιο, απαιτώντας την παραίτηση της Προέδρου του, αναβάλλοντας τις τελευταίες μέρες κρίσεις γιατρών για κατάληψη θέσης, με το αιτιολογικό ότι υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα σε σχέση με την νομιμότητα ή μη του εκλεγέντος Επιστημονικού Συμβουλίου.
Επειδή κανένα απολύτως προβλεπόμενο νόμιμο ένδικο μέσον δεν ασκήθηκε ποτέ και από κανέναν,
Επειδή απʼ ότι γνωρίζουμε και ενημερώσαμε και την ίδια, μόνο αρμόδιο όργανο για την παύση αιρετού οργάνου είναι το Διοικητικό Εφετείο στο οποίο κανείς δεν έχει προσφύγει, ενδεχόμενη προσπάθεια που ξεδιπλώνεται αυτές τις μέρες ʽʼκατασκευήςʼʼ διοικητικού τρόπου ακύρωσης των εκλογών, συνιστά εκτροπή από την νομιμότητα. Εισάγει νέα ήθη, ακόμη και στα γενικότερα πολιτικά πράγματα της χώρας, καθιερώνοντας ως μεθοδολογία τις παύσεις εκλεγμένων οργάνων, μόνο και μόνο επειδή η σύνθεσή τους δεν εξυπηρετεί τη Διοίκηση ή χειρότερα, τα ιδιοτελή συμφέροντα όσων κρύβονται πίσω από αυτήν. Είχαμε την εντύπωση πως με την Δικτατορία και τις μεθόδους τελειώσαμε. Φαίνεται όμως, πως ορισμένοι ζήλεψαν τη ʽʼδόξαʼʼ της.
Είναι γνωστό πλέον σε όλους, ότι η Διοικήτρια λειτουργεί εξ ονόματος της γνωστής ομάδας Δερβένη-Μαρουδιά, οι οποίοι δεν μπορούν να αποδεχτούν το εκλογικό αποτέλεσμα, εθισμένοι σε καθεστωτικές λειτουργίες επί σειρά ετών.
Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να παρέμβει άμεσα, αποκαθιστώντας την δημοκρατική νομιμότητα στο Νοσοκομείο μας, εξασφαλίζοντας την απρόσκοπτη λειτουργία τόσο του Επιστημονικού Συμβουλίου, όσο και του Νοσοκομείου γενικότερα.
Καλούμε το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ καθώς και την ΟΕΝΓΕ να παρέμβουν άμεσα, απαιτώντας τη λειτουργία θεσμών και νόμων.
Καλούμε όλους συναδέλφους να αντισταθούν με κάθε τρόπο, σε κάθε τέτοιου είδους αντιδημοκρατικές- πραξικοπηματικές ενέργειες, που τραυματίζουν βάναυσα κάθε αίσθημα δικαίου, παραβιάζουν κάθε έννοια νομιμότητας, απαξιώνουν την εκφρασμένη βούλησή τους, μόνο και μόνο επειδή αυτή, δεν είναι αρεστή ή έστω ανεκτή από μια μικρή ομάδα, γνωστή πλέον σε όλους για τη δράση της.
Ν.Ιωνία 5/4/11
Η 5μελής Επιτροπή της ΕΙΝΑΠ