Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Επίσκεψη στα τσιγγανόπουλα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες οι φορείς – ανάδοχοι των παιδιών που διαμένουν στον καταυλισμό των τσιγγάνων στην περιοχή του Ρηγανοκάμπου φορτωμένοι με δώρα και τρόφιμα τα επισκέφτηκαν χθες θέλοντας να τους δώσουν λίγη χαρά και να εξασφαλίσουν την τροφή τους για τις ημέρες των εορτών.Ο καταυλισμός για μία ακόμα φορά γέμισε με χαρούμενες παιδικές φωνές και χαμόγελα που προκάλεσε η διανομή των παιχνιδιών και των γλυκισμάτων που τους μοίρασαν οι νονοί τους. Την επίσκεψη την συνδιοργάνωσαν η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου –Ηπείρου – Νήσων (Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν.) και o Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων.
Στην χθεσινή επίσκεψη συμμετείχαν εκ μέρους της ΕΣΗΕΠΗΝ ο πρόεδρός της Απόστολος Βουλδής και το μέλος της Ενώσεως Μαρίνα Ριζογιάννη, εκ μέρους του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου ο Πρόεδρος Χάρης Μασσαράς και ο αντιπρόεδρος Χαράλαμπος Στανίτσας , εκ μέρους του Τμήματος Πατρών του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ» η πρόεδρος Τασία Παπαϊωάννου, εκ μέρους του Συλλόγου των Γιατρών ΙΚΑ Πάτρας ο Γραμματέας Νίκος Κοσκινάς, εκ μέρους του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών η γραμματέας Λίτσα Παπαδοπούλου, εκ μέρους του Ανατολικού Διαμερίσματος η πρόεδρος Κανέλλα Σολωμού και η αντιπρόεδρος Σούλα Πουρνατζή, εκ μέρους του Π.Γ.Ν.Π. ο Διοικητικός Διευθυντής Σοφοκλής Γεωργακόπουλος. Επίσης συμμετείχε η Περιφερειακή Σύμβουλος Γεωργία Ντάτσικα ενώ τα δώρα της για το βαφτιστήρι της έστειλε και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Αχαϊας.
Καθοριστική για την αποτελεσματική διοργάνωση της εκδήλωσης, ήταν η βοήθεια της υπεύθυνης της Τράπεζας Τροφίμων του Δήμου Μαρίας Τριπολιτσιώτη. Ανάλογες επισκέψεις διοργανώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα τα τελευταία περίπου 10 χρόνια από την Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν.. Από τότε δηλαδή που 16 φορείς της πόλης ανταποκρινόμενοι στο αίτημα της Ενώσεως Συντακτών συμμετείχαν στην ομαδική βάπτιση των παιδιών του καταυλισμού. Στόχος των φορέων που συμμετέχουν είναι η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσή τους και η ομαλή ένταξή τους στην κοινωνία. Προσπάθεια η οποία δεν είναι δυνατόν να έχει άμεσα αποτελέσματα δεδομένης της συνήθειας των κατοίκων του καταυλισμού να μετακινούνται ή να φιλοξενούν οικογένειες από άλλες περιοχές.
2)ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΣΗΕΠΗΝ για την εφημ. Πρόοδος
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΠΗΝ εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του στους εργαζόμενους της εφημερίδας “Πρόοδος” της Ρόδου, οι οποίοι προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας για την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Η ΕΣΗΕΠΗΝ εκφράζει τον έντονο προβληματισμό της για τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα στην συγκεκριμένη εφημερίδα, όπου έχουν εμφανιστεί ως νέοι ιδιοκτήτες επιχειρηματίες που δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να εφαρμόσουν νόμους και συλλογικές συμβάσεις.
Η ΕΣΗΕΠΗΝ απαιτεί από την διοίκηση του Ιδρύματος Γ. Διαμαντίδη στο οποίο ανήκει η εφημερίδα και στην οποία μετέχουν γνωστοί πολιτικοί παράγοντες της Δωδεκανήσου ( ο υπουργός Τουρισμού-Πολιτισμού κ. Γ. Νικητιάδης, ο πρώην υπουργός κ. Δ. Κρεμαστινός, ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Φ. Χατζηδιάκος) να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να διασφαλίσουν τα συμφέροντα των εργαζομένων και την ομαλή έκδοση της εφημερίδας. Οι πολιτικοί αυτοί παράγοντες έχουν την κύρια ευθύνη για το γεγονός ότι συμβαίνουν αυτά τα γεγονότα στην εφημερίδα, ανεχόμενοι καταστάσεις και συνθήκες που δεν έχουν σχέση με μέσα ενημέρωσης.
Η ΕΣΗΕΠΗΝ τάσσεται αλληλέγγυα με τους εργαζόμενους της εφημερίδας απαιτώντας την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους και προειδοποιεί την εργοδοτική πλευρά ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί ενέργειες που στοχεύουν στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και την δημιουργία καθεστώτος γαλέρας για τους εργαζόμενους στην εφημερίδα.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ