Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2023

ΦΙΜΠΟΔ: Καλή χρονιά, με υγεία, ειρήνη, αλληλεγγύη, κοινωνική προκοπή

 


Οι Φίλοι Ιστορικής Μνήμης και Πολιτιστικής Δημιουργίας εύχονται σε όλα τα μέλη της Ομάδας μας, αλλά και σ’ όλο τον κόσμο, καλή χρονιά, με υγεία, ειρήνη, αλληλεγγύη, κοινωνική προκοπή!

Ας σταθεί ο καθένας μας στο ύψος του Ανθρώπου, αγωνιζόμενος από το μετερίζι του για προαγωγή των δημοκρατικών ιδανικών, ειρήνη, κοινωνική ισότητα και δικαιοσύνη, αλληλεγγύη στο δοκιμαζόμενο συνάνθρωπο (συμπατριώτη και πρόσφυγα-μετανάστη), προστασία του περιβάλλοντος, διαφύλαξη – υπεράσπιση (από τις προσπάθειες διαστρέβλωσης και παραχάραξης) της ιστορικής μνήμης και μεταλαμπάδευσή της στις νέες γενιές. Ο αγώνας μας, προσωπικός και κυρίως συλλογικός, είναι που δίνει νόημα στη ζωή μας και θεμελιώνει το ξημέρωμα μιας καλύτερης μέρας για μας και τους νεότερους. 

Σημ.:  Στις επιμέρους φωτογραφίες εικονίζονται συνθήματα στα σκαλιά του Γυμνασίου Παπάδου Γέρας, ένα κοριτσάκι που κλείνει τα μάτια της κούκλας της για να μην βλέπει τη φρίκη του πολέμου στη Συρία, ένα αντιπολεμικό σκίτσο και ένα καλλιτεχνικό έργο νεαρού πρόσφυγα που οραματίζεται την ειρήνη και την οικογενειακή ευτυχία.