Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023

Aνακοινώσεις της ΟΕΝΓΕ και της ΕΙΝΑΠ

 


Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας

O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece

Αθήνα 13 Ιανουαρίου 2023

Α.Π:12737



ΠΡΟΣ:

ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ, κ. ΠΛΕΥΡΗ ΘΑΝΟ

ΤΗΝ ΑΝΑΠΛ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ, κ. ΓΚΑΓΚΑ ΜΙΝΑ

ΜΕΛΗ Γ.Σ ΟΕΝΓΕ

ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΕΝΩΣΕΩΝ

ΦΟΡΕΙΣ 

ΜΜΕ

Αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε για πολλοστή φορά στο θέμα καταβολής της αποζημίωσης των δεδουλευμένων εφημεριών των νοσοκομειακών γιατρών. Ένα απαράδεκτο πρόβλημα που όχι μόνο δεν έχει λυθεί, αλλά οι καθυστερήσεις διαρκώς αυξάνονται.

Συγκεκριμένα, σε πολλά νοσοκομεία (πχ της 2ης ΥΠΕ) δεν έχουν καταβληθεί οι αποδοχές για τις δεδουλευμένες πρόσθετες (πέραν του πλαφόν) εφημερίες από το μήνα Αύγουστο 2022 και μετά. Δηλαδή υπάρχει ήδη καθυστέρηση έξι (6) μηνών. Μάλιστα, οικονομικοί αρμόδιοι των ΥΠΕ ισχυρίζονται ότι το Υπουργείο Υγείας είναι αυτό που καθυστερεί τις αναγκαίες εγκρίσεις για την καταβολή αυτών των δεδουλευμένων.

Άρα οι προπαγανδιστικοί ισχυρισμοί της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας ότι δήθεν επίκεινται «πακτωλοί» αναδρομικών μισθολογικών αυξήσεων στους νοσοκομειακούς γιατρούς είναι έωλη προπαγάνδα αφού δεν υλοποιείται ούτε καν το στοιχειώδες, δηλαδή η πληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών.

Η ΟΕΝΓΕ δηλώνει ότι καλύπτει και στηρίζει τις αποφάσεις για κινητοποιήσεις με αίτημα την καταβολή των δεδουλευμένων που αποφασίζουν οι Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών (ή και οι νοσοκομειακές συνελεύσεις και οι τοπικές επιτροπές της ΕΙΝΑΠ, όσον αφορά τα νοσοκομεία Αθήνας – Πειραιά).


2)ΟΕΝΓΕ για  Γ.Ν.Α «Γεννηματάς»

Χθες, Πέμπτη 12 Ιανουαρίου, οι ειδικευόμενοι γιατροί των Παθολογικών κλινικών του Γ.Ν.Α «Γεννηματάς» μαζί με αρκετούς Επιμελητές, παρουσία εκλεγμένων συνδικαλιστών - μελών του Γ.Σ της ΟΕΝΓΕ, του Δ.Σ της ΕΙΝΑΠ και του Γ.Σ της ΑΔΕΔΥ, προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στην διοίκηση του νοσοκομείου.

Ο λόγος ήταν η τρομακτική και πρωτοφανής έλλειψη ειδικευόμενων Παθολόγων γιατρών και στις τρεις Παθολογικές Κλινικές, η αφόρητη πια κατάσταση σε κάθε γενική εφημερία με εκατοντάδες εισαγωγές, πολλές να βρίσκουν κρεβάτι μετά από 24 και παραπάνω ώρες, αφού πρακτικά μονοεφημερεύουν για όλο το λεκανοπέδιο και με ελάχιστους πλέον ειδικευόμενους γιατρούς. Η πληρότητα των Παθολογικών Κλινικών ξεπερνά το 400%, ενώ οι γιατροί είναι λιγότεροι από τις προβλεπόμενες θέσεις. 

Η διοίκηση γνωρίζει για όλα αυτά από τον Ιούνιο του 2022 και ξανά τον Οκτώβριο του 2022, αφού βρέθηκαν ξανά σε κινητοποιήσεις τότε. 

Σε ερώτησή τους για τα παραπάνω, δηλαδή για το ποια ακριβώς μέτρα έχουν παρθεί ή ποιες κινήσεις έχουν γίνει, δεν πήραν ΚΑΜΙΑ απάντηση.

Αποφάσισαν παρέμβαση με κείμενο στους ασθενείς τους για σήμερα το μεσημέρι, όταν και θα ξεκινάει η νέα γενική εφημερία (χωρίς κενά κρεβάτια για άλλη μια φορά), και προχωρούν σε στάση εργασίας την Τρίτη 17 Ιανουαρίου, 12 με 3μμ, για όλο το ιατρικό προσωπικό.

Το Γ.Σ της ΟΕΝΓΕ εκφράζει την συμπαράστασή του και καλύπτει τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες και τις κινητοποιήσεις που θα αποφασίσουν οι συνάδελφοι μέσα από τις συλλογικές τους διαδικασίες.


3)ΕΙΝΑΠ - ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ»

Κοινοποίηση : Υπουργός Υγείας

: Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας

: Διοίκηση 2ης Υ.Πε.

: ΟΕΝΓE

: ΙΣΑ

: ΙΣΠ

: ΜΜΕ

: 3μελείς, 5μελείς επιτροπές ΕΙΝΑΠ

Αθήνα, 13/01/23

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ είναι ενήμερο για την πολύχρονη επιστημονική και κοινωνική προσφορά του Νευροχειρουργικού τμήματος του Ασκληπιείου Βούλας. Υποστηρίζουμε απόλυτα το αίτημα των γιατρών του Νευροχειρουργικού τμήματος για προμήθεια νέου σύγχρονου νευροχειρουργικού μικροσκοπίου, απολύτως απαραίτητου για τη διενέργεια

νευροχειρουργικών επεμβάσεων, επισημαίνοντας ότι το προϋπάρχον μικροσκόπιο, το οποίο ήταν πεπαλαιωμένο, έχει βγει οριστικά εκτός λειτουργίας.

Θεωρούμε απαράδεκτο ότι το αίτημα αυτό δεν έχει υλοποιηθεί από τη Διοίκηση του νοσοκομείου και της 2ης ΥΠΕ, παρά τα επανειλημμένα αιτήματα των γιατρών του τμήματος.

Απαιτούμε να υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατό, για να μπορεί να διεξάγεται απρόσκοπτα η χειρουργική δραστηριότητα του τμήματος.

4)  ΕΙΝΑΠ  για  Γ.Ν.Α «Γεννηματάς»

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ ενημερώθηκε μετά από καταγγελίες των γιατρών του νοσοκομείου Γ.Γεννηματάς για σοβαρά προβλήματα που αφορούν τη λειτουργία και τις γενικές εφημερίες των παθολογικών κλινικών (με σοβαρές ελλείψεις ειδικευομένων γιατρών). Ενώ η Διοίκηση και ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου είναι ενήμεροι εδώ και πολλούς μήνες,Vλύση δεν έχει δοθεί.

Η πρόταση των γιατρών του νοσοκομείου ήταν να επανέλθει το νοσοκομείο στοVπροηγούμενο καθεστώς γενικής εφημερίας, επισημαίνοντας το σοβαρό πρόβλημα και διεκδικώντας γρήγορες διαδικασίες διορισμού ειδικευόμενων γιατρών.

Κατόπιν της κωλυσιεργίας της Διοίκησης και του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου να ανταποκριθούν στις προτάσεις μας, ζητήθηκε άμεσα συνάντηση με το

Διοικητή της 1ης Υ.Πε., η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18/01/23. Η ΕΙΝΑΠ επίσης, ενημέρωσε τον υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη για τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Στηρίζουμε όλες τις κινητοποιήσεις των γιατρών του νοσοκομείου οι οποίες ξεκινούνNτην Τρίτη 17/01/23.