Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Σάββατο 15 Ιουνίου 2019

Mετά τις κάλπες στην ΕΣΗΕΑ

Για το αποτέλεσμα των εκλογών στην ΕΣΗΕΑ

Η σύνθεση του νέου ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, όπως προέκυψε από τις εκλογές, αποτυπώνει την εικόνα του κλάδου των ΜΜΕ. Εκεί όπου κυριαρχούν ο ατομισμός και οι αυταπάτες, η διαπλοκή και τα ρουσφέτια, η χειραγώγηση της ενημέρωσης, η απογοήτευση από τη συλλογική δράση και από τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία.

Οι παρατάξεις που κυριάρχησαν, οι Ενωμένοι Δημοσιογράφοι, η Νέα ΕΣΗΕΑ που είναι «σάρκα από τη σάρκα τους», αλλά και η Συσπείρωση που επέστρεψε στα επίπεδα του 2015, εκφράζουν αυτήν ακριβώς την πραγματικότητα. Παρά τις αντιθέσεις τους, και οι τρεις πάτησαν επάνω της, στους μηχανισμούς που έχουν στήσει, στις προνομιακές τους σχέσεις με τους εργοδότες – ιδιώτες και δημόσιο – και, βεβαίως, στην ανάγκη των εργαζομένων, των ανέργων και των συνταξιούχων, για να γεμίσουν τις κάλπες τους. Και τώρα, θα αναζητήσουν μεταξύ τους την κατάλληλη συμμαχία για να μην μείνει «ακυβέρνητη» η Ένωση.


Φυσικά, τίποτε από τα παραπάνω δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία και να προβάλλεται ως τέτοια από τις δυνάμεις του αγώνα και της ανατροπής. Η σημαντική υποχώρηση της εκλογικής επιρροής της Πρωτοβουλίας, η οποία έχασε σχεδόν 100 ψήφους σε σύγκριση με το 2017 και πάνω από 160 από το 2015, στέλνει επείγον σήμα για την ανάγκη και της δικής μας ανασυγκρότησης.

Ας ξεκαθαρίσουμε, όμως, κάτι: Δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω στην αποφασιστικότητά μας να μην αποδεχτούμε τετελεσμένα, να μην κάνουμε τους τροχονόμους στην ισοπέδωση των δικαιωμάτων μας και να συμμετέχουμε και να στηρίζουμε, στο μέτρο των δυνάμεών μας, κάθε δίκαιο αγώνα.

Ευχαριστούμε τους 190 συναδέλφους που μας τίμησαν με την ψήφο τους σε αυτή τη αναμέτρηση.

Και δεσμευόμαστε, με τη σειρά μας, να την τιμήσουμε και εμείς, τόσο με την έδρα μας στο νέο ΔΣ (που ασφαλώς δεν μπορεί να αλλάξει τους «μαύρους» συσχετισμούς) όσο και κυρίως, με τη δράση και την παρουσία μας έξω από αυτό. Στους χώρους δουλειάς και στην καθημερινή μάχη για αντικειμενική ενημέρωση, που δεν θα είναι προϊόν των επιλογών και οδηγιών από τα κέντρα εξουσίας.

Είναι ανάγκη ο ίδιος ο κλάδος να βγει μπροστά, με κινητοποιήσεις που θα βάζουν τέλος στην απλήρωτη εργασία, της συνθήκες γαλέρας, την απαξίωση του δημοσιογραφικού έργου. Για μια πραγματική και καθολική συλλογική σύμβαση εργασίας. Γιατί και πρέπει και μπορεί να πάει αλλιώς.

Πρωτοβουλία για την Ανατροπή
Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019