Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Σάββατο 15 Ιουνίου 2019

Στημένα πανταχόθεν...

Τελικά πολλές φορές οι εμπειρίες από τον αθλητισμό σε βοηθούν να "δεις" με άλλο μάτι και την πολιτική. Μια φορά και ένα καιρό έβλεπα παιχνίδια μίας ομάδας που συμπαθούσα, αλλά από ένα σημείο και μετά υποπτευόμουν πως ήταν στημένα, από αυτά που γίνονταν μέσα στον αγωνιστικό χώρο και τελικά έτσι ήταν όπως προέκυψε από έρευνες που έγιναν μετά από χρόνια.

Όταν έληγε το στημένο με ήττα ή "άδικη" ισοπαλία του γηπεδούχου, ο ένας εκ των δύο γιών του προέδρου, ανέβαινε στα κάγκελα (κυριολεκτικά) και ούρλιαζε σπαρακτικά προς διαιτητές, "κατεστημένο" και λοιπά απροσδιόριστα κέντρα "γιατί δεν αφήνουν την ομάδα να κερδίσει και την κυνηγούν".

Τώρα βλέπουμε κάτι "διαμαρτυρίες", δίπλα σε διαμαρτυρίες χωρίς εισαγωγικά για την ΕΡΤ, με αφορμή την ΚΥΑ των συμψηφισμών.

Όσοι είχαν την πολιτική ευθύνη (κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ) άφησαν μέσα σε ολόκληρη τετραετία, στο παρά πέντε το θέμα του συμψηφισμού και προέκυψε "πατάτα" (καθόλου πρωτότυπο αφού ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το αντίθετο του Μίδα, ότι πιάνει αντί για χρυσό το κάνει σκ...ά, νεκρανασταίνοντας πολιτικά όσους επί δεκαετίες έχουν ήδη δώσει τα "διαπιστευτήριά" τους με σειρά μνημονίων και άλλων "κατορθωμάτων").

Να φωνάζουν οι εργαζόμενοι που είδαν τερατώδη λάθη στο Mail που τους ενημερώνει για το συμψηφισμό (εγώ δεν είμαι από αυτούς, ήταν όλα σχεδόν όπως τα περίμενα) είναι κατανοητό και δίκαιο και πρέπει να λυθεί το θέμα όχι άμεσα, αλλά...χτες.

Οι πολιτικοσυνδικαλιστικές εκφράσεις του κυβερνώντος κόμματος ας μην κάνουν όμως τις παρθένες γιατί δεν είναι. Eιδικά όταν όχι μόνο έχεις αφήσει απείραχτη την "παράγκα" να λειτουργεί, αλλά την κανάκευες κιόλας για ένα ολόκληρο πρωτάθλημα (τετραετία).


UPDATE: ήρθε δεύτερο Mail που αναγνωρίζει ότι έγιναν λάθη, ότι ήταν μία πρώτη εκτίμηση και θα υπάρξει νέος απολογισμός. Εν τω μεταξύ ο (πολιτικός) χρόνος τρέχει και ο καθένας ό,τι θέλει σκέφτεται.