Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

«Ο παλιός είναι αλλιώς, αλλά και ο νέος είναι ωραίος» (φωτορεπορτάζ)



 ...δημοσιεύτηκε και στην Ικαριακή Ραδιοφωνία...

Πλησίασε την πρώτη του νίκη αλλά δεν τα κατάφερε στις λεπτομέρειες ο Ηρακλής Ικαρίας στο ειδικό πρωτάθλημα για την άνοδο στη Γ’ Εθνική κατηγορία μπάσκετ ανδρών. Αντίπαλός του ο Παπάδος Γέρας, όνομα βαρύ που το 2012 είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα στη συγκεκριμένη διοργάνωση και είχε ανέβει στη Γ’ Εθνική.

Η ομάδα της Λέσβου με σχετικά μεγάλο όρο ηλικίας (και έμπειρους παίκτες) κατέβασε οκτάδα και όταν ο πιο νεανικός Ηρακλής ειδικά στο τέταρτο δεκάλεπτο, έτρεξε και έδωσε ταχύτητα στο παιχνίδι, ισοφάρισε, προηγήθηκε και κόντεψε να πάρει τη νίκη, ενώ οι φίλοι της ομάδας της Ικαρίας χειροκροτούσαν την προσπάθεια αυτή. Το παρόν έδωσε στο γήπεδο και ο πρόεδρος της Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Σάμου Γ. Δρίλλιας.


Λίγο η απειρία του Ικαριώτικου ρόστερ, λίγο η μεγάλη εμπειρία του Γιάννη Ζεστού για τον Παπάδο, που έγραψε τους τελευταίους 5 πόντους, γύρισαν τη ζυγαριά προς την ομάδα της Λέσβου. Οι Ικαριώτες πάλεψαν, έδειξαν καλά στοιχεία και σίγουρα θα γυρίσουν κερδισμένοι από εμπειρίες. Τα δεκάλεπτα: 16-22, 32-37, 48-51, 65-69.

Ηρακλής Ικαρίας (Τσούνης): Τσούνης 20, Τσιμπίδης 3, Βρούλος, Κατσάνος, Γρηγορόπουλος, Κατεχής 17, Καράφτης, Τέσκος 17, Τσιχλής 8.
ΑΠΣ Παπάδος Γέρας (Μπουρούς): Καραδόπουλος 11, Πετρόγιαννης, Λινάρδος 2, Ζέστος Ι. 22, Ζέστος Γ. 8, Μπουρούς 14, Μπουμπουλέντας, Σίμος 12 .


ΑΠΣ Παπάδος Γέρας





 Ακάθεκτος ο ΑΠΑΣ

Nωρίτερα επιβεβαιώθηκε το «ο παλιός είναι αλλιώς, αλλά και ο νέος είναι ωραίος». Ο ΑΠΑΣ Τα Φανάρια Νάξου με όριο ηλικίας άνω των …άντα, ναι μεν κέρδισε την Α.Ε. Δικαίου Κω και είναι το απόλυτο φαβορί για την άνοδο, αλλά οι δωδεκανήσιοι όσο πέρναγε ο χρόνος και οι παλιοσειρές της Νάξου ένοιωθαν την κόπωση, προβληματίζονταν από τους Κώους που στο σκορ τους ακολουθούσαν από κοντά.

Η διαφορά για τη Νάξο ήταν οι 43χρονοι Γιανούλης και Πρόκος με 38 και 13 πόντους αντίστοιχα, πήραν στην πλάτη τους την υπόθεση του σκοραρίσματος. Τηρουμένων των αναλογιών τα δύο παιχνίδια είχαν σαν κοινό στοιχείο την επικράτηση της εμπειρίας έναντι της φρεσκάδας, αλλά με αρκετό ιδρώτα. Τα δεκάλεπτα: 21-17, 41-33, 57-52, 77-64

ΑΠΑΣ “TA ΦΑΝΑΡΙΑ” (Παν. Κακαλιάς): Βουτυρόπουλος, Πρόκος 13 (1), Καλαβρός, Πολίτης 7 (1), Μάκαρης 12 (1), Αθανασιάδης, Ονάσογλου, Χάρος, Μυλωνάς 4, Μελάς, Γιαννούλης 38.

ΑΕ ΔΙΚΑΙΟΥ (Τζομάκας): Δρόσος 21 (2), Θεοδωρόπουλος 17 (1), Τριτσάρης 8, Λώλος 7 (1), Σπανός, Αντωνόπουλος 7, Γεωργαδάκης 2, Κοντός 2, Χατζηγιακουμής Δ.