Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Καταγγελία για τον Δήμαρχο Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκο

Ο δήμαρχος Πειραιά θέλει να κρύψει σε γλάστρες την διάλυση του δικομματισμού Την Πέμπτη 19 Απριλίου 2012 πραγματοποιήθηκε, ενόψει των βουλευτικών εκλογών, διακομματική συζήτηση στο δημαρχείο του Πειραιά με θέμα την κατανομή των διαθέσιμων χώρων του δήμου στους πολιτικούς σχηματισμούς, προκειμένου να στήσουν τα εκλογικά τους περίπτερα.
Ενώ η αρμόδια δημοτική υπηρεσία είχε εξαρχής προτείνει το σχετικό σκαρίφημα με τους διαθέσιμους χώρους, ο δήμαρχος διέκοψε τη συζήτηση και παρενέβη λέγοντας ότι ο δήμος έχει πάρει αμετάκλητη απόφαση να μη διακόψει τις δραστηριότητές του κατά την προεκλογική περίοδο, και ως εκ τούτου πρόκειται να διαθέσει την πλατεία για ανθοκομική έκθεση. Πρότεινε, λοιπόν, τα περίπτερα των πολιτικών οργανώσεων να διασκορπιστούν κάπου στα πέριξ της πλατείας και οι εκδηλώσεις τους να γίνουν σε κλειστούς χώρους!
Η αντιπρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καθώς και των περισσότερων πολιτικών σχηματισμών, ήταν να μεταφερθεί η εν λόγω έκθεση σε άλλο σημείο του Πειραιά, ώστε η πλατεία Κοραή να λειτουργήσει και σε αυτές τις εκλογές ως ζωντανό πολιτικό κέντρο του δήμου μας. Ιδιαίτερα στον Πειραιά, η κεντρική πλατεία αποτελούσε πάντοτε όχι μόνο χώρο όπου οι πολιτικοί οργανισμοί εκφράζονταν, αλλά και τόπο συγκέντρωσης των Πειραιωτών, τόπο συζητήσεων και προβληματισμού. Οι ελεύθεροι χώροι του Πειραιά ανήκουν στον λαό και, πόσο μάλλον κατά την προεκλογική περίοδο, είναι αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμά του να τους μετατρέπει σε χώρους έκφρασης, πολιτικής συζήτησης και προβληματισμού.
Η απόφαση του δημάρχου να μην μεταφέρει σε άλλο μέρος την ανθοκομική έκθεση αποτελεί ξεκάθαρη πολιτική επιλογή. Πριν από τις πιο κρίσιμες εκλογές των τελευταίων ετών, ενόψει της αποσταθεροποίησης του δικομματισμού και της διαφορετικής πολιτικής κατεύθυνσης που φαίνεται να επιλέγει ο λαός, ο δήμαρχος παίρνει την επιλογή να στηρίξει με νύχια και με δόντια τόσο το κόμμα του, τη Ν.Δ, όσο και το ΠΑΣΟΚ.
Με την απόφασή του, από τη μία προσπαθεί να φιμώσει τους πολιτικούς χώρους που δεν έχουν διαφορετικό τρόπο έκφρασης, καθώς αποκλείονται και κατασυκοφαντούνται από τα ΜΜΕ, ενώ από την άλλη, στοχεύει να διασφαλίσει ότι η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, κατεξοχήν υπεύθυνοι για την κατάσταση του τόπου, θα προστατευτούν από την πλατιά έκθεσή τους στον κόσμο και, φυσικά, από την αποδοκιμασία του οργισμένου λαού.
Να σημειωθεί ότι από την πλατεία δεν θα αποκλειστούν μόνο τα εκλογικά περίπτερα, αλλά και οι ανοιχτές εκδηλώσεις, τις οποίες Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ έχουν απορρίψει από την προεκλογική εκστρατεία τους, ακριβώς από το φόβο της κοινωνικής κατακραυγής. Σύμφωνα με το σκεπτικό του δημάρχου λοιπόν, αφού Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να εκτεθούν, ας αποκλειστούν και όλοι οι άλλοι.
Καλούμε τον δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο του Πειραιά να ανακαλέσει τη βαθιά αντιδημοκρατική απόφασή του και να σεβαστεί την προεκλογική περίοδο αφήνοντας ελεύθερη την κεντρική πλατεία του δήμου στις πολιτικές εκδηλώσεις. Είναι δικαίωμα όλων μας να συζητάμε και να πολιτικοποιούμαστε χωρίς φίμωση, λογοκρισία και αποκλεισμούς.
Τ.Ε. ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΠΕΙΡΑΙΑ