Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 17 Απριλίου 2012

O Μπρέιβικ δικάζεται ενώ οι φίλοι του στην Ελλάδα, Χρυσή Αυγή- ΛΑ.Ο.Σ συνεχίζουν προεκλογική εκστρατεία μίσους


O αμετανόητος νεοναζί δολοφόνος Αντερς Μπρέιβικ που δολοφόνησε εν ψυχρώ 76 νέους στη Νορβηγία πέρυσι το καλοκαίρι δήλωσε ότι θα επαναλάμβανε το έγκλημα του. Δήλωσε μάλιστα  ότι δεν αναγνωρίζει το δικαστήριο διότι οι δικαστές υποστηρίζουν τον πολυπολιτισμό!
Αυτή η δίκη είναι μια προειδοποίηση για το πού έχει οδηγήσει η ανοχή στην εμφάνιση των φασιστικών συμμοριών και η νομιμοποίηση τους μέσω του κοινοβουλευτικού ξεπλύματος με τη κάθοδο κομμάτων στις εκλογές.
Έχει και την ελληνική διάσταση η προειδοποίηση καθώς οι φασίστες του ΛΑ.Ο.Σ και οι νεοναζί της Χρυσής  Αυγής βρίσκονταν στο κατάλογο των φιλικών κομμάτων  του Μπρέιβικ  στην Ευρώπη στη πολυσέλιδη διακήρυξη του. Άγνωστος παραμένει ακόμη ο έλληνας φίλος του Μπρέιβικ που συμμετείχε σε πανευρωπαϊκή συνάντηση στο Λονδίνο.
Αυτό το έγκλημα δεν έπεσε από τον ουρανό. Χρόνια τώρα οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις παίζουν το χαρτί του νέου ρατσισμού κατά των μεταναστών με την ισλαμοφοβία και την άρνηση του πολυπολιτισμού σε πρώτη γραμμή. Ο Σαρκοζί, Ο Κάμερον και η Μέρκελ έχουν κάνει δηλώσεις κατά της ανοχής της «διαφορετικής κουλτούρας των μουσουλμάνων» ανασύροντας από την ιστορική μνήμη τις ρατσιστικές δηλώσεις των αποικιοκρατών πριν από τον Α Παγκόσμιο Πόλεμο. Τότε  που εφορμούσαν με τους στρατούς και τους στόλους για την κατάκτηση της Αφρικής και της Ασίας ενώ ως εμπροσθοφυλακή εισέβαλαν στις χώρες πρώτα οι ιεραπόστολοι κηρύσσοντας τον λόγο της ανωτερότητας του δυτικού χριστιανικού πολιτισμού.
Στην Ελλάδα η ανοχή των κυβερνήσεων  στη μετατροπή των ναζιστικών συμμοριών της Χρυσής Αυγής σε «επίσημο κόμμα» ανοίγει τη πόρτα στους επίδοξους Μπρέιβικ που βρίσκονται στις γραμμές της να κάνουν το παράδειγμα του πράξη με τη πρώτη ευκαιρία  παριστάνοντας τους σωτήρες της εθνικής και φυλετικής καθαρότητας.
Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, αυτά τα ναζιστικής  έμπνευσης έργα φρίκης που κληρονόμησε ο Χίτλερ ως μνημεία βαρβαρότητας στην ανθρωπότητα, έδειξαν πόσο τυφλά το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ τρέχουν να ευθυγραμμιστούν με ότι πιο αποκρουστικό παράγει η κρίση του καπιταλισμού στη κρίση και τη σήψη του.
Είναι στο χέρι  των αγώνων των εργαζόμενων και της νεολαίας να κλείσουμε το δρόμο στην  αδιέξοδη  κατρακύλα  του συστήματος στα σκοτάδια του ναζισμού που δείχνουν  οι ναζιστικοί χαιρετισμοί του Μπρέιβικ από τη Νορβηγία αλλά και του Μιχαλολιάκου στο  δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας. Άλλωστε το ναζιστικό χαιρετισμό τον επανέλαβαν οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής  στο Δημοτικό Συμβούλιο της  Λαμίας.
Ούτε στο Όσλο, ούτε στην Αθήνα, ούτε στο Πλανήτη, έξω οι νεοναζί από παντού!
Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας,  υποψήφιος στην Α Αθήνας με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, 6932828964