Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Ανακοινώσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

1)ΕΑΒ
Καταγγέλλουμε τη διοίκηση της ΕΑΒ για την προκλητική της απόφαση να απαγορέψει την παρουσίαση των θέσεων και προτάσεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στους εργαζόμενους της επιχείρησης. Πιο συγκεκριμένα η διοίκηση της ΕΑΒ απέρριψε την αίτηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ να επισκεφτεί τις εγκαταστάσεις της εταιρείας και να συνομιλήσει με τους εργαζόμενους, με την πρόφαση μάλιστα ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν αποτελεί κοινοβουλευτικό κόμμα. Είναι προφανές ότι η διοίκηση της ΕΑΒ πριμοδοτεί την πληροφόρηση των εργαζομένων της από εκπροσώπους των κομμάτων του μνημονίου και από όλους αυτούς που έχουν οδηγήσει την ελληνική κοινωνία στο χείλος του γκρεμού και την καταστροφή.
Φοβούνται οι διοικούντες της ΕΑΒ την επικοινωνία των εργαζόμενων της εταιρείας με δυνάμεις που έχουν πρωτοστατήσει στην οργάνωση όλων των μεγάλων κοινωνικών και απεργιακών αγώνων όλης της προηγούμενης περιόδου. Τρέμουν μπροστά στην ιδέα να παρουσιαστεί μπροστά σε πλατύ ακροατήριο εργαζομένων μια αγωνιστική φωνή που μπορεί να αποκαλύψει ότι υπάρχει και άλος δρόμος πέρα από τα μνημόνια, το χρέος, την ΕΕ και το Ευρώ. Από την πλευρά μας σαν ΑΝΤΑΡΣΥΑ δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι οι προσπάθειες φίμωσης της διοίκησης της ΕΑΒ, αλλά και κάθε άλλου πρόθυμου υποστηρικτή αντίστοιχων πρακτικών, θα πέσουν στο κενό. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τις μαζικές τις εξορμήσεις και μέσω των πρωτοπόρων αγωνιστών της που παρεμβαίνουν σε μια σειρά από εργασιακούς χώρους θα σπάσει το τοίχος της σιωπής που προσπαθούν να στήσουν γύρω της οι εκπρόσωποι της πολιτικής των
μνημονίων.
2)Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τις δηλώσεις Προβόπουλου‏
Η Τράπεζα της Ελλάδος απαιτεί η εκτέλεση της κοινωνίας να γίνει με συνοπτικές διαδικασίες.
Με πρωτοφανή κυνισμό ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος όχι μόνο απαίτησε την ακόμη μεγαλύτερη επιτάχυνση της εφαρμογής των μέτρων των μνημονίων αλλά και κατηγόρησε τις κοινωνικές αντιστάσεις ότι αυτές ευθύνονται για τη σκληρότητα των μέτρων επειδή καθυστέρησαν τη λήψη των μέτρων. Επέμεινε στη λογική της «ανάκτησης της ανταγωνιστικότητας» μέσω τρομακτικής συρρίκνωσης των μισθών, προεξαγγέλλοντας και νέες μειώσεις μισθών, κάλεσε για περεταίρω περικοπές στο δημόσιο και υπεραμύνθηκε των «διαρθρωτικών αλλαγών» δηλαδή της πλήρους επιχειρηματική ασυδοσίας.
Φέρθηκε και μίλησε ως εκπρόσωπος των ληστρικών τραπεζών και της Τρόικας και κάλεσε την ελληνική κοινωνία να αποδεχτεί την ταχεία εξόντωση των κατακτήσεών της. Και όλα αυτά την ίδια ώρα που τα ίδια τα στοιχεία που παρουσιάζει στην έκθεση δίνουν μια εικόνα εξαθλίωσης, ανεργίας, βαθιάς ύφεσης και εκτεταμένης απαξίωσης παραγωγικών δυνάμεων. Όσο για τον εκβιασμό για το εάν θέλουμε ή όχι να παραμείνουμε στο ευρώ και την ΕΕ, εμείς τον επιστρέφουμε και λέμε ότι το δίλημμα για την ελληνική κοινωνία είναι
- Ή θα αποδεχτεί τη συνθήκη κοινωνικής ερήμωσης στο όνομα της παραμονής στο ευρώ και της ικανοποίησης των πιστωτών
- ʽΗ με τους αγώνες θα επιβάλουμε την έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ και τη διαγραφή του χρέους ως αναγκαίες αφετηρίες για να πάνε τα πράγματα αλλιώς και να αποφύγουμε την καταστροφή
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή
www.antarsya.gr
3)ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ TOY ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ ΤΗΣ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ καταγγέλλει την καταστροφή του προεκλογικού περιπτέρου και υλικού της τα ξημερώματα της Τρίτης 24 Απρίλη. Δεν είναι πρώτη φορά που ανάλογα περιστατικά λαμβάνουν χώρα στη γειτονιά μας και αλλού, με επιθέσεις σε προεκλογικά περίπτερα και αγωνιστές. Ζούμε στην εποχή που η επίθεση του Μαύρου Μετώπου Συγκυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ διαλύει κάθε έννοια εργατικού, κοινωνικού και δημοκρατικού δικαιώματος, στοχοποιεί το κίνημα, την Αριστερά και κάθε φωνή αντίστασης, ενώ ταυτόχρονα αξιοποιεί τις επιθέσεις παρακρατικών μηχανισμών και φασιστικών ομάδων για να τρομοκρατήσει τον αγωνιζόμενο λαό και να περισώσει ό,τι έχει απομείνει από το σάπιο αστικό πολιτικό σύστημα που καταρρέει.
Καλούμε τους εργαζομένους και τη νεολαία της Πετρούπολης, κάθε άνθρωπο που αντιστέκεται στη σύγχρονη βαρβαρότητα να καταδικάσουν και να απομονώσουν τέτοιες πρακτικές και πολιτικές παρακρατικών και νεοναζιστικών συμμοριών. Η τρομοκρατία και η καταστολή δεν μας λυγίζουν! Ανυποχώρητα θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε στο δρόμο του αγώνα! Οι εργαζόμενοι και η νεολαία να μην τρομοκρατηθούν από τις επιθέσεις που εξαπολύει το Μαύρο Μέτωπο και τα δεκανίκια του. Να δυναμώσουν την πάλη τους για την αντικαπιταλιστική ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και της σύγχρονης βαρβαρότητας, στην προοπτική συγκρότησης ενός αγωνιστικού μετώπου ρήξης και ανατροπής, με ισχυρή, μαχητική, αντικαπιταλιστική Αριστερά, που αποτελεί αναγκαίο όρο για να τους ανατρέψουμε και να πάρουμε πίσω όσα μας έχουν κλέψει.
ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πετρούπολης
4)ΧΑΝΙΑ
Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Χανίων καταγγέλλει την καταστροφή του προεκλογικού περιπτέρου της τα ξημερώματα της Τετάρτης 25 Απρίλη. Δεν είναι πρώτη φορά που ανάλογα περιστατικά λαμβάνουν χώρα στην πόλη μας και αλλού, με επιθέσεις σε προεκλογικά περίπτερα και αγωνιστές. Ζούμε στην εποχή που η επίθεση του Μαύρου Μετώπου Συγκυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ διαλύει κάθε έννοια εργατικού, κοινωνικού και δημοκρατικού δικαιώματος, στοχοποιεί το κίνημα, την Αριστερά και κάθε φωνή αντίστασης, ενώ ταυτόχρονα αξιοποιεί τις επιθέσεις παρακρατικών μηχανισμών και φασιστικών ομάδων όπως της Χρυσής Αυγής για να τρομοκρατήσει τον αγωνιζόμενο λαό και να περισώσει ότι έχει απομείνει από ένα σάπιο πολιτικό σύστημα που καταρρέει.
Καλούμε τους εργαζομένους και της νεολαία των Χανίων, κάθε άνθρωπο που αντιστέκεται στη σύγχρονη βαρβαρότητα να καταδικάσουν και να απομονώσουν τέτοιες πρακτικές και πολιτικές παρακρατικών και νεοναζιστικών συμμοριών. Η τρομοκρατία και η καταστολή δεν μας λυγίζουν! Ανυποχώρητα θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε στο δρόμο του αγώνα! Οι εργαζόμενοι και η νεολαία να μην τρομοκρατηθούν από τις επιθέσεις που εξαπολύει το Μαύρο Μέτωπο και τα δεκανίκια του. Να δυναμώσουν την πάλη τους για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και της σύγχρονης βαρβαρότητας, στην προοπτική συγκρότησης ενός αγωνιστικού μετώπου ρήξης και ανατροπής, με ισχυρή, μαχητική, αντικαπιταλιστική Αριστερά, που αποτελεί αναγκαίο όρο για να τους ανατρέψουμε.