Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΚΑΤΑ ΒΑΡΔΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ!

...αναδημοσίευση από το blog των εργαζομένων στο Πανικάριο Νοσοκομείο...
ΟΥΤΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ!
Συγκέντρωση 35 περίπου ατόμων πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26-4-2012 έξω από το παλαιό δημαρχείο του Αγ. Κηρύκου, την ώρα που ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ και νυν βουλευτής Πυθ. Βαρδίκος επρόκειτο να πραγματοποιήσει προεκλογική ομιλία. Η προεκλογική αυτή συγκέντρωση κατέληξε σε φιάσκο και πλήρη αποτυχία, καθώς στο χώρο της εκδήλωσης παρευρέθηκαν μόλις και μετά βίας 10 άτομα, προφανώς υπό το βάρος της δημόσιας κατακραυγής. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό πως η προεκλογική συγκέντρωση κρατήθηκε κρυφή, όπως άλλωστε και κάθε άλλη εκδήλωση κυβερνητικών εκπροσώπων τον τελευταίο χρόνο και μαθεύτηκε μόλις το πρωί της ίδιας ημέρας.
Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν κομματικά μέλη απαγόρευσαν έξω από κάθε λογική σε έναν από τους συγκεντρωμένους να μοιράσει προκήρυξη μέσα στο χώρο του παλαιού δημαρχείου, με το φαιδρό επιχείρημα πως πρόκειται για κομματική εκδήλωση και όχι ανοιχτή ομιλία, την στιγμή μάλιστα όπου η (μοναδική) αφίσα της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ στην πλατεία δεν ανέφερε επ΄ ουδενί κάτι τέτοιο! Ακολούθησαν αποδοκιμασίες προς τον βουλευτή και τις πολιτικές των μνημονίων, τις οποίες ο κος Βαρδίκος ψήφισε χωρίς ενδοιασμούς στην βουλή. Οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν τελικά, ενώ ο βουλευτής και οι ελάχιστοι παρευρισκόμενοι κλειδαμπαρώθηκαν στην αίθουσα, με την ώρα να έχει φτάσει 21:30 και ενώ η εκδήλωση θα έπρεπε να είχε αρχίσει από τις 20:00.
Στις επερχόμενες εκλογές, ο λαός μας πρέπει να μαυρίσει τις μνημονιακές πολιτικές και τους ντόπιους υποτελείς της τρόικας, χωρίς να υποκύψει σε κάθε λογής εκβιασμούς, τρομοκρατία και ψευδοδιλλήματα του στυλ «ευρώ ή χάος», «αυτοδυναμία ή ακυβερνησία», «Ευρώπη ή οπισθοδρόμιση». Ολοένα και περισσότερος κόσμος συνειδητοποιεί καθημερινά πως η ισοπέδωση της ζωής του γίνεται εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης και με πολιτικές Ευρώ. Άλλωστε τον άνεργο, τον πεινασμένο ή τον απολυμένο δεν τον απασχολεί τι είδους νόμισμα κουδουνίζει (αν κουδουνίζει) στις τσέπες του …
Από την άλλη, δεν πρέπει να τρέφουμε καμία αυταπάτη, ότι οι εκλογές αποτελούν λύση. Καμιά εκλογική επιτυχία της αριστεράς δεν θα έχει συνέχεια, αν δεν ριζώνει μέσα στους χώρους που ζει και αναπνέει ο λαός μας ή αν δεν μεταφραστεί σε όρους κινήματος. Το δικό μας γήπεδο δεν είναι οι κάλπες, αλλά ο δρόμος και οι παρατεταμένοι-ενιαιομετωπικοί-ανυποχώρητοι αγώνες. Με αγώνες να αποκρούσουμε την λυσσαλέα επίθεση του κεφαλαίου που θέλει να φορτώσει την κρίση του στην πλάτη μας, ξεκινώντας παράλληλα και την κουβέντα για την προοπτική. Και αυτή δεν μπορεί να είναι άλλη, από το να πάρουν οι ίδιοι οι άνθρωποι τις τύχες τους στα χέρια τους, χτίζοντας μια κοινωνία βασισμένη στις ανάγκες τους και όχι στις απαιτήσεις του κεφαλαίου και της οικονομικής ολιγαρχίας. Δεν είναι ουτοπία, είναι το μοναδικό χρέος που αναγνωρίζουμε.
Ο ανταποκριτής του ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗ