Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Απεργιακά νέα των ΜΜΕ

1)Απλήρωτοι Δημοσιογράφοι "Αυριανής": Η αδιαλλαξία, φέρνει επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες
Εξακολουθεί ο Γεώργιος Κουρής να αδιαφορεί για τους εργαζόμενους στην εφημερίδα «Αυριανή». Ο ιδιοκτήτης του συγκροτήματος, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις των εργαζομένων και τις αλλεπάλληλες επαφές αντιπροσωπείας συντακτών μαζί του, εξακολουθεί να μη καταβάλει τα δεδουλευμένα, από τον Οκτώβριο του 2010!
Το μόνο που κατέβαλε, φοβούμενος τις συνέπειες του Νόμου, ήταν το δώρο του Πάσχα. Η ΕΣΗΕΑ επανειλημμένα τον έχει καλέσει να σεβαστεί την εργατική νομοθεσία, τις ΣΣΕ και το μόχθο των εργαζομένων και ν' ανταποκριθεί άμεσα στις υποχρεώσεις του, αλλά αυτός, το μόνο που κάνει είναι να υπόσχεται ότι θα διαθέσει ένα ποσό, το οποίο όμως, δεν έχουμε δει στην τράπεζα.
Ο ίδιος, είναι ενήμερος για την κατάσταση που επικρατεί τόσο στην εφημερίδα, όσο και στην προσωπική ζωή των εργαζομένων. Στην εφημερίδα δεν υπάρχει χαρτί, ούτε για εκτυπώσεις των κειμένων.
Οι δημοσιογράφοι, οικονομικά βρίσκονται σε τραγική κατάσταση, όχι μόνο γιατί κινδυνεύουν να μείνουν στον δρόμο αφού δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, στα δάνειά τους ακόμα και στην πληρωμή των λογαριασμών, τους, αλλά γιατί έχουν αναγκαστεί να περικόψουν τα βασικά από την επιμόρφωση των παιδιών τους. Και φυσικά όλο αυτό το μεγάλο διάστημα, ζουν από δανεικά συγγενικών τους προσώπων, που όμως και αυτοί έχουν εξαντληθεί οικονομικά.
Από την πλευρά του ο διευθυντής της εφημερίδας Γιώργος Τσιρογιάννης, απορεί και ο ίδιος με το φιλότιμο των συντακτών της εφημερίδας, που δανείζονται ακόμα και για τα ναύλα τους προκειμένου να είναι καθημερινά στην εφημερίδα. Και μπορεί να απορεί, αλλά ουδόλως πιέζει από τη θέση του τον εργοδότη για την καταβολή έστω και μέρους των οφειλόμενων μνημονιακών μισθών.
Χθες, πραγματοποιήθηκε συνέλευση των εργαζομένων, όπου για μία ακόμα φορά τονίσθηκε ότι ο εκδότης, αδιαφορεί παντελώς για τους εργαζόμενους και πως αναγκαίο είναι και πάλι να πραγματοποιηθούν κινητοποιήσεις. Έτσι, αποφασίσθηκε ομόφωνα, η πραγματοποίηση 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών, μέχρι και την Κυριακή των εκλογών, αρχής γενομένης από την επόμενη Πέμπτη. Το θέμα θα συζητηθεί στο Δ. Σ. της ΕΣΗΕΑ την Τρίτη.
Και μέχρι τότε ο εκδότης, έχει περιθώριο να δείξει και αυτός φιλότιμο.
2)Ένωση ΤΕχνικών Ραδιοφωνίας Μακεδονίας Θράκης
Θεσσαλονίκη, Πέμπτη 19 Απριλίου 2012
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Νέα 48ωρη απεργία των τεχνικών ραδιοφωνίας στο ραδιοσταθμό «Libero 107.4 FM»
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης αποφάσισε την κήρυξη μιας νέας 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης για το Σάββατο 21 Απριλίου 2012 από τις 06:00πμ έως τις 06:00πμ της Δευτέρας 23 Απριλίου 2012 στο ραδιοσταθμό «Libero 107.4 FM», με αιτήματα:
¨ Την καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους τεχνικούς.
¨ Την τήρηση της νομιμότητας.
¨ Την παύση του κλίματος τρομοκρατίας και απειλών προς τους τεχνικούς του ραδιοσταθμού «Libero 107.4 FM».
Καλούμε τη Διοίκηση του ραδιοσταθμού «Libero 107.4 FM» να σταματήσει τους εκβιασμούς, την τρομοκράτηση και τις απειλές απέναντι στους εργαζόμενους και να προχωρήσει αμέσως στην αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων. Καλούμε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και την Πολιτεία να επέμβουν δραστικά ώστε να σταματήσει το φαινόμενο της καθυστέρησης των δεδουλευμένων από την εργοδοσία.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος, Ο Αν. Γενικός Γραμματέας
Χατζηγεωργίου Κων/νος, Στεφανίδης Κοσμάς
Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ
ΑΜΑΛΙΑΣ 48, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 54640, ΤΗΛ-FAX: 2313 043634
3)Ένωση ΤΕχνικών Ραδιοφωνίας Μακεδονίας Θράκης
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
4ημερη απεργία των τεχνικών ραδιοφωνίας στο ραδιοσταθμό «ΑΡΗΣ FM 92.8»
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης αποφάσισε την κήρυξη 4ημερης απεργιακής κινητοποίησης για την Πέμπτη 19 Απριλίου 2012 από τις 06:00πμ έως τις 06:00πμ της Δευτέρας 23 Απριλίου 2012 στο ραδιοσταθμό «ΑΡΗΣ FM 92.8», με αιτήματα:
¨ Την καταβολή όλων των οφειλών στους εργαζόμενους τεχνικούς (μισθών – Δώρου Πάσχα 2012).
¨ Την τήρηση της νομιμότητας και το σταμάτημα της μαύρης εργασίας συναδέλφων μας.
Καλούμε τη Διοίκηση του ραδιοσταθμού «ΑΡΗΣ FM 92.8» να σταματήσει επιτέλους τον εμπαιγμό και να προχωρήσει αμέσως στην ικανοποίηση των δικαίων αιτημάτων μας. Καλούμε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, το ΙΚΑ και την Πολιτεία να επέμβουν δραστικά ώστε να σταματήσει το καθεστώς της μαύρης εργασίας και το φαινόμενο της πολύμηνης καθυστέρησης των δεδουλευμένων από την εργοδοσία.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος, Ο Αν. Γενικός Γραμματέας
Χατζηγεωργίου Κων/νος, Στεφανίδης Κοσμάς
Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ
ΑΜΑΛΙΑΣ 48, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 54640,ΤΗΛ-FAX: 2313 043634
4)Oι φίλοι του "αυριανού πρωθυπουργού" (δείξε μου τους φίλους σου να σου πω ποιός είσαι)
Όπως μας κατήγγειλαν τεχνικοί από το MEGA, ετοιμάζονται να στείλουν στο πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ, γυναίκα δημοσιογράφο, που απειλούσε δημοσίως, ότι αν η ΕΤΙΤΑ συνεχίσει την απεργία και δεν μεταδοθεί το Ζάππειο 3 του Σαμαρά, "του αυριανού πρωθυπουργού της χώρας", όπως προφήτεψε, ξεπερνώντας τις κάλπες που έρχονται (τέτοια σιγουριά), τότε να μην ξαναπατήσουν στη δουλειά.
Το όνομά της είναι στη διάθεσή μας, αλλά μόνο αν κατατεθεί καταγγελία στο πειθαρχικό θα το ανακοινώσουμε. Τώρα για το αν υπάρχουν σοβαρά αιτήματα (πχ οι ΣΣΕ, οι απολύσεις, κλπ) και αν θα πρέπει όλες οι ειδικότητες των ΜΜΕ να έχουμε αγωνιστική αλληλεγγύη, αυτό μάλλον δεν απασχολεί την κυρία που επέλεξε να δέσει αλλού το γάϊδαρό της για το εργασιακό της μέλλον και το παντεσπάνι της. Άραγε βοηθάει με τη στάση της τον "αυριανό πρωθυπουργό", ή με την επίθεση σε απεργούς, συμβάλλει στην φθορά της ΝΔ?