Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Περικοπές και στην κοινωνική ευαισθησία

...δημοσιεύουμε την ανακοίνωση διακοπής των αγώνων μπάσκετ με αμαξίδιο, λόγω περικοπών (αχαρακτήριστη η πολιτεία για την εξέλιξη αυτή), επίσης πληροφοριακά στοιχεία για τη φυσιογνωμία της ομοσπονδίας του χώρου. Παράλληλα μια επιστολή του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών, προς τον κ. Νικητιάδη (και εδώ χωρίς χαρακτηρισμό η κυβερνητική ασυνέπεια), όπως και ένα σχόλιο του ΠΣΑΚ με αποδέκτες όσους(εκ των έσω) επιχειρούσαν να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις του φθινοπώρου. Μην μασάτε και στα ΜΜΕ τα ίδια ακούμε εκ των έσω, όταν είναι να γίνει κάποια κινητοποίηση...
1)Το Δ.Σ. της ομοσπονδίας μπάσκετ σε αγωνιστικό αμαξίδιο, υλοποιώντας την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, διακόπτει προσωρινά το πρωτάθλημα. Είμαστε αναγκασμένοι να προβούμε σε αυτή την ενέργεια (παρότι είναι το τελευταίο που θέλαμε να κάνουμε), λόγω του ότι ακόμα δεν έχουμε λάβει την επιχορήγηση (παρότι μπαίνουμε στον πέμπτο μήνα).
Κάναμε υπομονή, αλλά δεν έχουμε τη δυνατότητα για αυτοχρηματοδοτούμενο πρωτάθλημα. Δεν πιέσαμε, δεν "εκβιάσαμε". Εξαντλήσαμε αποθέματα (οικονομικά) και τώρα θα περιμένουμε -ελπίζουμε όχι επί μακρόν- για την εκταμίευση των χρημάτων, έτσι ώστε να ξεκινήσουμε και πάλι, όσο ταχύτερα γίνεται, το πρωτάθλημά μας.
Στόχος της ομοσπονδίας είναι να μην περνά ούτε ένα Σαββατοκύριακο χωρίς αγωνιστική δράση. Δυστυχώς, δεν είναι πάντα στο χέρι μας
2)Η ΟΣΕΚΚ είναι μέλος της διεθνούς ομοσπονδίας μπάσκετ με καρότσι, International Wheelchair Basketball Federation (IWBF), η οποία αποτελεί μέλος της διεθνούς ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης, Fédération Internationale de Basketball Amateur (FIBA). Πιο συγκεκριμένα, η ομοσπονδία ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ζώνη της IWBF, που σημαίνει ότι οι διακριθείσες ελληνικές ομάδες στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο και η Εθνική ομάδα, συμμετέχουν σε αντίστοιχους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Σήμερα υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα 14 ομάδες, οι οποίες συμμετέχουν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Α1 εθνικής κατηγορίας, που διοργανώνει η ΟΣΕΚΚ, καθώς επίσης και στο κύπελλο Ελλάδας. Το σύνολο των αθλητών των ομάδων ανέρχεται σε 222. Η ομοσπονδία έχει διοργανώσει δέκα τέσσερα (14) Πανελλήνια Πρωταθλήματα και δώδεκα (12) Κύπελλα Ελλάδος και έχει στη δύναμη της Σύνδεσμο Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης σε αμαξίδιο με 80 μέλη. Στις τάξεις του συνδέσμου υπάρχουν επτά (7) διεθνείς διαιτητές, που έχουν συμμετάσχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και Ευρωπαϊκά Κύπελλα.
3)Επιστολή - υπενθύμιση στον κ. Νικητιάδη
28/04/11
Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών απέστειλε την κάτωθι επιστολή – υπενθύμιση στον Υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γεώργιο Νικητιάδη: "Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε (σε περίπτωση που τα έχετε λησμονήσει) πως ενόψει των απεργιακών κινητοποιήσεων του Οκτωβρίου του 2010 και στα πλαίσια του διαλόγου μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων συστήθηκε με δική σας πρωτοβουλία Επιτροπή, οι εργασίες της οποίας και θα κατέληγαν σε ένα σχέδιο επίλυσης των ασφαλιστικών και των άλλων ζητημάτων των καλαθοσφαιριστών της Α1 και Α2 Εθνικής Κατηγορίας (όπως και το ζήτημα της επιχορήγησης της Α2).
Η προσωπική σας δέσμευση, η οποία εδόθη και με περισσή βεβαιότητα σχετικά με την τελική υλοποίηση της, ήταν ότι σε κάθε περίπτωση και εντός 45 ημερών η εν λόγω επιτροπή θα κατέληγε σε συμπεράσματα που θα ενσωματώνατε σε σχετικό σχέδιο νόμου. Απλώς σας υπενθυμίζουμε πως έχουν παρέλθει από τη σύσταση της Επιτροπής έξι μήνες, χωρίς απάντηση στις επιστολές που σας στείλαμε κατά καιρούς. Χωρίς να ελπίζουμε σε πολλά πράγματα πλέον, αναμένουμε κάποια απάντηση σας".
4)Η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων
Και τώρα τι; Τώρα κύριοι υπεύθυνοι που θα κρυφτείτε και που θα δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα; Τελικά οι «γραφικοί επαναστάτες», όπως πολλοί φρόντισαν να χαρακτηρίσουν και να διαπομπεύσουν τους απεργούς του ΠΣΑΚ μάλλον είχαν δίκιο που φώναζαν. Αυτά που συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στο χώρο του μπάσκετ μόνο έκπληξη δεν προκαλούν.
Αυτά είναι η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων. Είναι όλα όσα σας είχαμε προαναγγείλει, όλα όσα ζητάμε να επιλυθούν ώστε να θεμελιωθεί το μπάσκετ από μια καινούργια και ξεκάθαρη βάση. Αυτά που ΕΣΕΙΣ σφυρίζατε αδιάφορα όταν τα ΦΩΝΑΖΑΜΕ, αυτά είναι που σφίγγουν σαν θηλιά πλέον τον λαιμό σας. Αυτά είναι που σας γύρισαν μπούμερανγκ και τώρα άντε να τα μαζέψετε. Συνυπεύθυνοι είναι όλοι οι φορείς (ΕΟΚ, ΕΣΑΚΕ, Υπουργείο Πολιτισμού, ΕΕΑ). Εκείνοι που ως υπέρμαχοι της …αναβολής κρύβουν τα προβλήματα κάτω από το χαλάκι του ψεύδους. Καλή τύχη. Εμείς δεν μπορούμε να επιλύσουμε παρά μόνο να σας βοηθήσουμε.