Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Για τα νέα μέτρα - δελτίο Τύπου από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λέσβου

Τοπική Επιτροπή Νομού Λέσβου – Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 6932036696
http://antarsyalesvou.blogspot.com/ - www.antarsya.org - antarsyalesvou@gmail.com
Μυτιλήνη, Τρίτη 24.25.2011
Ανακοίνωση
Καμιά συναίνεση με τους εκτελεστές των δικαιωμάτων μας
Η εκβιαστική απαίτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της κυβέρνησης και των εκπροσώπων του κεφαλαίου για «εθνική συναίνεση» στην πολιτική του παλιού και των επόμενων –ακόμα αγριότερων- μνημονίων, αποτελεί μια απροκάλυπτη αντιδημοκρατική επιβολή. Η τρόικα και η κυβέρνηση μαζί με την λεηλασία των κοινωνικών δικαιωμάτων επιδιώκουν και την υπονόμευση των δημοκρατικών ελευθεριών, θέλοντας να εντάξουν με το ζόρι όλο το λαό και τις πολιτικές δυνάμεις στο «στρατόπεδο του Μνημονίου».
Οι εργαζόμενοι φυσικά δεν θα βγάλουν μόνοι τους τα μάτια τους. Δεν θα συναινέσουν σε μια πολιτική που τους σπρώχνει στη φτώχεια, στην ανεργία, στην εξαθλίωση, και τους μετατρέπει σε ισόβιους όμηρους των τοκογλύφων – τραπεζών. Εάν το κεφάλαιο επιδιώκει την εθνική συναίνεση στην καταστροφή, οι εργαζόμενοι θα διαμορφώσουν τη δική τους ενότητα, μέσα στο μαζικό λαϊκό κίνημα, για την αντικαπιταλιστική ανατροπή της επιδρομής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ και της άθλιας κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου, για την ήττα κάθε επίδοξου διαχειριστή της ίδιας πολιτικής.
Για να αυξηθούν οι μισθοί, για δημόσια δωρεάν ποιοτική παιδεία, υγεία, ασφάλιση, πρόνοια, για απαγόρευση των απολύσεων και αντιμετώπιση της ανεργίας απαιτείται η διαγραφή του δημόσιου χρέους, η έξοδος από το ευρώ και την ΕΕ, η εθνικοποίηση των τραπεζών χωρίς αποζημίωση και υπό εργατικό έλεγχο, το πέρασμα στο δημόσιο όλων των υποδομών και των εταιρεία κοινής ωφέλειας (με κατηγορηματική άρνηση κάθε ιδιωτικοποίησης – ξεπουλήματος