Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Απίστευτες προτάσεις περικοπών από το Σόμπολο

Θαυμάστε "απολογισμό" και θράσος του απερχόμενου προέδρου της ΕΣΗΕΑ Π. Σόμπολου, που σε επιστολή του με την οποία δηλώνει ότι δεν θα είναι υποψήφιος, μεταξύ άλλων προτείνει τη μείωση όλων των μισθών στα ΜΜΕ κατά 10% (ναι σε συνθήκες καλπάζουσας ακρίβειας) για να μην γίνουν απολύσεις. Θυμίζουμε ότι και όπου υπογράφτηκαν μειώσεις, έγιναν ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ. Επίσης μέμφεται την απλή αναλογική φορτώνοντας στο εκλογικό σύστημα, τα καραγκιοζιλίκια των καρεκλοκένταυρων της ΕΣΗΕΑ. Αν αυτά τα προτείνει πρόεδρος σωματείου, τότε τί πρέπει να προτείνει η εργοδοσία?
Τα αποσπάσματα από τον πρόεδρο του ΔΝΤ
ΠΑΝΟΣ ΣΟΜΠΟΛΟΣ: ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΑ
"Στόχος μου μέχρι τη λήξη της θητείας μου είναι να πετύχουμε δύο ακόμη σημαντικές για τον Κλάδο, στις δύσκολες αυτές μέρες που διανύουμε, ρυθμίσεις: Υπογραφή νέων ΣΣΕ και επαναφορά του πλειοψηφικού συστήματος στις εκλογές. Ως προς το πρώτο: Την περασμένη βδομάδα πρότεινα στο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ μείωση στο μισθό των εργαζομένων σε όλα τα ΜΜΕ κατά 10% με την προϋπόθεση ότι δεν θα γίνουν απολύσεις για τα δύο επόμενα χρόνια. Οι μειώσεις να γίνουν στους δημοσιογράφους που έχουν μισθό άνω των 1.301 ευρώ. Έκανα αυτή την πρόταση για δύο βασικούς λόγους: α) για να έχει ο συνάδελφος δουλειά και β) για να έχουμε όλοι ΣΣΕ. Πιστεύω ότι ο συνάδελφος που παίρνει π.χ. 1.500 € εάν του μειωθεί ο μισθός κατά 10% μπορεί να ζήσει και με 1.350 € ενώ αν τον πετάξει στο δρόμο ο εργοδότης δεν ζει ο ίδιος και η οικογένειά του. Είναι λαχείο το να βρει σήμερα δουλειά ο άνεργος συνάδελφός. Έθεσα πλαφόν 1.300€ και όχι π.χ. 2.000 για να υπογραφεί, επιτέλους, η ΣΣΕ και να μη βρίσκουν δικαιολογίες οι εργοδότες ότι δεν «βγαίνουν» και ότι είναι λίγοι οι υψηλόμισθοι. Πάνω απ’ όλα Δουλειά και Σύμβαση. Έχω επίγνωση του τι λέω και του τι προτείνω. Την επαναφορά του προηγούμενου εκλογικού συστήματος του πλειοψηφικού, το έθεσα σήμερα στο Δ.Σ. και επειδή δεν έγινε συζήτηση, θα το φέρω εκ νέου στο Συμβούλιο της ερχόμενης Τρίτης για να πάρουμε απόφαση. Με το πλειοψηφικό - μεικτό που προτείνω, εκλέγονται τα μέλη του Προεδρείου απ’ ευθείας από τους ψηφοφόρους - συναδέλφους. Εκλέγει ο ψηφοφόρος τον πρόεδρο, τον γραμματέα και τους άλλους και συγκροτείται αμέσως το Διοικητικό Συμβούλιο. Η απλή αναλογική που εφαρμόστηκε στις τέσσερις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις στην ΕΣΗΕΑ αποδείχθηκε στην πράξη ό,τι χειρότερο".
Οι δεξιοί προτείνουν μειώσεις 10%, οι φιλοκυβερνητικοί υποδέχονται την τρόικα και οι "αριστεροί" όταν δεν απολύουν (902), προτείνουν πληρωμές με σύστημα "δακτύλιου" (ΡΣ "Κόκκινο", πρώτα όσοι έχοουν μια δουλειά και μετά όσοι έχουν δεύτερη).
Αγώνας για την ανατροπή του σάπιου συστήματος, χωρίς οπισθοχωρήσεις και συντεχνιασμούς.