Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Να δώσουμε τις μάχες των εκλογών, αλλά και της επόμενης μέρας

Αγαπητοί συνάδελφοι
σας καλούμε με τη συμμετοχή σας, τόσο στην εκλογική διαδικασία για ΕΣΗΕΑ και ΠΟΕΣΥ, όσο και στις δράσεις στο κρίσιμο διάστημα μετά τις εκλογές, να συμβάλλετε στην προσπάθεια για απόκρουση της αντεργατικής επίθεσης, που δέχονται οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, όπως και όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι της χώρας. Η αποχή διευκολύνει τους μηχανισμούς της συντήρησης να ψηφίσουν τους εαυτούς τους και να αναπαραχθούν, κρατώντας μακριά από τις εξελίξεις τον κόσμο της δουλειάς. Γι αυτό άλλωστε απαξιώνουν συστηματικά κάθε λειτουργία της ΕΣΗΕΑ.
Μην ξεχνάτε ότι υπάρχει κυβέρνηση που νομοθετεί και διευκολύνει την εργοδοτική επίθεση, καθώς και πολιτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης που ζητούν ακόμα μεγαλύτερες επιθέσεις στα δικαιώματα των εργαζομένων. Μαυρίστε όσους προσπαθούν μέσα στον κλάδο να κρύψουν τη στήριξή τους σε αυτές τις πολιτικές, αλλά και όσους με περισσό θράσος το κάνουν ανοιχτά. Η διάχυση φορέων τέτοιων αντιλήψεων σε διάφορα ψηφοδέλτια με στόχο την εκλογική τους επιβίωση, αλλά και τη διεκδίκηση (φιλοεργοδοτικού) ρόλου στο σκηνικό της επόμενης ημέρας, πρέπει να απαντηθεί και εκλογικά.
Μην τσιμπάτε σε «ευάερα» και «ευήλια» ψηφοδέλτια, κοιτάξτε στο βάθος και δείτε τους «εισαγγελείς» εναντίον της κοινωνίας και των κλάδων που αντιστέκονται στο μνημόνιο, τους πολυθεσίτες υψηλόμισθους, τους απόντες από κάθε κινητοποίηση ενάντια στις απολύσεις, τους γυρολόγους χωρίς αρχές.
Ελάτε να ψηφίσετε από την πρώτη μέρα για να αποφύγετε πιθανή επαγγελματική πίεση τη δεύτερη μέρα είτε τεχνητή, είτε λόγω εξελίξεων στο ρεπορτάζ που καλύπτετε. Ελάτε νωρίς. Για κάθε απορία επί της διαδικασίας, τόσο η εφορευτική επιτροπή, όσο και εμείς από το τραπεζάκι μας θα σας διευκολύνουμε.
Δώσε δύναμη στην «Πρωτοβουλία για την Ανατροπή» (υποστηρίζεται από Financial Crimes, ΑρΜΜΕ, Σπάρτακο, ανένταχτους).