Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Καραφλοφουσκωτοί και τοπική αυτοδιοίκηση

Τσικνοπέμπτη και με βροχή. Γυρνάς αφού έχεις πιεί τα κρασιά σου, έστω και νωρίς γύρω στις 11μμ, γιατί αύριο είναι εργάσιμη και ξαφνικά το μπροστινό αμάξι ανάβει αλάρμ και σταματάει. Το ίδιο κάνει και το πιο μπροστινό. Θα τράκαραν σκέφτεσαι. Όχι δεν είναι έτσι, ανοίγουν όλες οι πόρτες και από τα δύο αμάξια και βγαίνουν ιδίας κοπής καραφλοφουσκωτοί με μπουφάν που έχει τη στάμπα κάποιας εταιρίας, μάλλον σεκιούριτι.
Όλοι ανοίγουν ομπρέλλες (τουλάχιστον οκτώ) και τρέχουν προς το πρώτο αμάξι, μέχρι να βγεί το "πρόσωπο", το οποίο συνόδεψαν μέχρι να μπεί στο μπάρ, κάνοντας σκεπαστό διάδρομο δεξιά, αριστερά, μπροστά και πίσω, με τις ομπρέλλες. "Φυσικά" τα αυτοκίνητα δεν έπιασαν πλάι, αλλά σταμάτησαν ακριβώς στη μέση του δρόμου-τσιφλίκι τους. Από πίσω ουρά από τα Πατήσια μέχρι το Γαλάτσι, κορναρίσματα, γαμοσταυρίδια (είπα κι εγώ μερικά, αν και η αριστερή μου ανατροφή κανονικά δεν το επιτρέπει, αλλά επειδή πάω γήπεδο αναπτύσσω αντισώματα και ξεχνιέμαι) γιατί είχε κολλήσει ο δρόμος για να βγεί ο "αστέρας", μέχρι να τον πάνε στεγνό στο μπαρ και να αποκατασταθεί η ροή στην κίνηση. Ναι ήταν ο Νικήτας Κακλαμάνης και πήγαινε στον "Κόμη" στα Πατήσια (γνωστό μπαράκι, που όπως κυκλοφορεί υπάρχει και πολιτική συνεργασία με την ιδιοκτησία του). Τις ομπρέλλες και το σκηνικό τύπου Χόλλυγουντ, τί τις θέλατε ρε καραφλοφουσκωτοί?
Μην ξεβάψει από τη βροχή το φούμο που μάζεψε στις δημοτικές εκλογές?
Για πείτε και αλεύρι, η "Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας" σας γυρεύει. Άντε με το "Ναπολέοντα" που πρέπει να μπλοκάρει τους δρόμους για να μη βραχεί.
Αλήθεια τους καραφλοφουσκωτούς ποιός τους πληρώνει τώρα και ποιός τους πλήρωνε και πρίν (επί δημαρχίας του "αδιάβροχου").