Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Απεργία και "κάτω από το αυλάκι"

1)ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μέλος: Ε.Κ Πάτρας, Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. Πάτρα 19/02/2011
Διεύθυνση : Εργατικό Κέντρο Πάτρας,Κολοκοτρώνη 20
τηλ. 6945588751
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας αποφάσισε την συμμετοχή μας στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε. και οι συνεργαζόμενες Ενώσεις Τύπου και Μ.Μ.Ε. για την Τετάρτη 23.02.2011 από ώρα 06:00 π.μ. μέχρι και ώρα 06:00 π.μ. της Πέμπτης 24.02.2011. Οι τεχνικοί των τηλεοπτικών σταθμών της ν/δ Ελλάδας, από κοινού με όλους τους εργαζόμενους, στεκόμαστε απέναντι στην κυβέρνηση και τους διεθνείς συμβουλάτορες της, απαιτώντας να διατηρήσουμε το δικαίωμα της εργασίας και της αξιοπρεπούς διαβίωσης για εμάς και τα παιδιά μας. Λέμε όχι στις απολύσεις και τις εκβιαστικές «εθελούσιες» εξόδους από την εργασία. Λέμε όχι στις συγχωνεύσεις και κάθε είδους «συνεργασίες» εταιριών που σκοπό έχουν την μείωση των θέσεων εργασίας, και αποσκοπούν στην δημιουργία υπαλλήλων «πολυμηχανημάτων» που θα δουλεύουν για δυο και τρεις εργοδότες ταυτόχρονα, με την ίδια πενιχρή αμοιβή. Λέμε όχι στην μαύρη και ανασφάλιστη εργασία που τείνει να γίνει κανόνας λόγω της ηθελημένης απαξίωσης των ελεγκτικών μηχανισμών με ευθύνη της κυβέρνησης. Λέμε όχι στις μειώσεις των μισθών μας, και στις επιχειρησιακές και ατομικές συμβάσεις που θα μας μετατρέψουν σε σκλάβους, με δεκάδες υποχρεώσεις και κανένα δικαίωμα.
Λέμε όχι στην εργασία μέχρι τα βαθιά γεράματα που θα οδηγεί σε συντάξεις πείνας. Η κυβέρνηση με τις ευλογίες της τρόικα και των εργοδοτών και χρησιμοποιώντας τους γνωστούς προπαγανδιστικούς μηχανισμούς, οδηγεί σε σύγκρουση τις διάφορες κοινωνικές ομάδες στην λογική του «διαίρει και βασίλευε» ,και είναι ώρα να αντιληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι ότι δεν θα σταματήσει, αν δεν εξαφανίσει και τα τελευταία εργασιακά μας δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αίμα και αγώνες. Καλούμε όλους τους συναδέλφους τεχνικούς αλλά και όλους τους εργαζόμενους είτε του δημόσιου είτε του ιδιωτικού τομέα να κατέβουν στο δρόμο, και μαζί να αγωνιστούμε ενάντια σε όλα αυτά που αποφασίστηκαν για εμάς χωρίς εμάς.
Κατά την διάρκεια της απεργίας θα καλυφθεί μόνο η απεργιακή κινητοποίηση με ένα τηλεοπτικό συνεργείο ανά Τηλεοπτικό Στάθμισε κάθε άλλη περίπτωση, για την κάθε μετάδοση απαιτείται προηγούμενη άδεια του Διοικητικού Συμβουλίου και εφ΄ όσον δοθεί, αυτό θα αναφέρεται ρητά. Οι τηλεοπτικοί σταθμοί οφείλουν να μετατρέψουν το πρόγραμμα τους αφού δεν θα επιτραπεί η ζωντανή μετάδοση οποιασδήποτε ενημερωτικής ή ψυχαγωγικής εκπομπής.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ Σ. Τ. ΤΗΛ. Ν. Ε.
ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ – ΜΕΤΑΔΟΘΕΙ - ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ
2)Απεργούμε στις 23 Φεβρουαρίου
18 Φεβρουαρίου 2011
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων, ύστερα από απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών και όλων των δημοσιογραφικών Ενώσεων της χώρας, αποφασίζει την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 6 το πρωί της Τετάρτης 23 Φεβρουαρίου 2011 έως τις 6 το πρωί της Πέμπτης 24 Φεβρουαρίου 2011.
Η άκαμπτη και αδιάλλακτη στάση της κυβέρνησης, η κατάργηση – στην πράξη- θεμελιωδών εργασιακών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, οι συνεχείς απολύσεις συναδέλφων και μαζί ο ωμός εκβιασμός εκ μέρους ορισμένων εκ των εργοδοτών, δημιουργούν συνθήκες ασφυξίας στους εργασιακούς χώρους και περιβάλλον αβεβαιότητας και ανασφάλειας για τους δημοσιογράφους, σε μια περίοδο μάλιστα που είναι αναγκαία παρά ποτέ η ισχυρή και παρεμβατική φωνή τους. Οι δημοσιογράφοι ενώνουμε μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους τις δυνάμεις μας ώστε ν’ ανατραπεί μια πολιτική που οδηγεί όλο και μεγαλύτερα τμήματα της κοινωνίας στη φτώχεια και στην εξαθλίωση μετακυλίοντας τις συνέπειες της κρίσης στις πλάτες των ασθενέστερων.
Ζητάμε:
- Την άμεση υπογραφή νέα Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και την εγκατάλειψη κάθε τακτικής που αποσκοπεί στην αποδόμηση των Σ.Σ.Ε.
- Την ακύρωση των ατομικών «συμφωνητικών» που υπογράφονται με εκβιαστικές τακτικές και καταργούν ασφαλιστικές και εργασιακές κατακτήσεις μέσα σε ένα κλίμα ακρίβειας, απολύσεων και καταπάτησης θεμελιωδών δικαιωμάτων για μια ποιοτική ζωή με ανθρώπινους όρους.
- Την προστασία των θέσεων εργασίας και το σταμάτημα των μαζικών απολύσεων και των μεθοδεύσεων για «εκ περιτροπής» εργασία.
- Τη ρύθμιση των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων μας που εργάζονται στο διαδίκτυο.
- Τη λήψη από την Κυβέρνηση ουσιαστικών μέτρων προστασίας για τους ανέργους. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΠΗΝ καλεί το σύνολο των συναδέλφων σε εγρήγορση. Η συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση είναι απάντηση απέναντι σε όλους όσοι θέλουν τους δημοσιογράφους ανασφαλείς, ανασφάλιστους και χειραγωγίσιμους.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ