Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λέβου απαντά στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων

Τοπική Επιτροπή Νομού Λέσβου – Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 6932036696
http://antarsyalesvou.blogspot.com/ - www.antarsya.org - antarsyalesvou@gmail.com
Μυτιλήνη, Δευτέρα 28.2.2011
Ανακοίνωση
Πρόκληση για τη δημοκρατία οι δηλώσεις Χαλκιώτη και ΄Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβου
Η μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις στη Λέσβο θορύβησαν την κυβέρνηση γιατί κατέγραψαν ότι η κοινωνική πλειοψηφία δεν αποδέχεται και μάχεται για την ανατροπή του Μνημονίου και της πολιτικής ΠΑΣΟΚ-ΔΝΤ-ΕΕ. Γι΄ αυτό και χτυπήθηκε η πορεία που οργάνωσε ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Λέσβου με κατασταλτική αγριότητα πρωτοφανή για το νησί, η οποία άφησε και τραυματίες. Η καθολική καταδίκη από φορείς και την κοινωνία της κατασταλτικής βίας κατέδειξε την απομόνωση της κυβέρνησης στον αντιδημοκρατικό της κατήφορο. Σε μια θλιβερή προσπάθεια να αντιστρέψει τα γεγονότα και απαλλάξει την κυβέρνηση από τις ευθύνες της, ο Δ. Χαλκιώτης της γεν. γραμματείας Αιγαίου με ανακοίνωσή του (25/2/2011) αρνήθηκε κάθε ευθύνη για το γεγονός ότι εξαπολύθηκε αναίτια βία και χημικά κατά των διαδηλωτών έξω από το υπουργείο του. Κανείς δεν είναι τόσο αφελής για να πιστέψουμε ότι τα ΜΑΤ, ΔΙΑΣ κλπ της αστυνομίας ήρθαν με δική τους πρωτοβουλία στο υπουργείο και έδρασαν αυτόβουλα.
Μετά το επικοινωνιακό φιάσκο Χαλκιώτη επιστρατεύτηκαν οι «συνδικαλιστές» της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβου. Με συνέντευξη τύπου (26/2/2011), σε ρόλο εκπροσώπου της αστυνομίας και της κυβέρνησης, ανέλαβαν να συκοφαντήσουν τους απεργούς και τους διαδηλωτές, προσβάλοντας ακόμη και τους τραυματίες της αστυνομικής βαρβαρότητας. Δεν έχει νόημα να ανασκευάσει κανείς τους ισχυρισμούς τους, καθώς δεν αντέχουν ούτε στην κοινή λογική ούτε στη σύγκριση με όσα έζησαν οι διαδηλωτές και κατέγραψαν οι κάμερες. Πρέπει όμως να καταδικαστούν οι αντιδημοκρατικές αντιλήψεις που αμφισβητούν το δικαίωμα στη διαδήλωση και την κοινωνική δράση σε όσους δεν έχουν πολιτικά φρονήματα της αρεσκείας του προεδρείου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων.
Ακόμη καταλαβαίνει όμως κανείς πολλά για το είδος του συνδικαλισμού του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της οποίας, εκλεγμένος με την κυβερνητική ΠΑΣΚΕ είναι μέλος του ΔΣ των αστυνομικών. Όταν ένας σύλλογος υπερασπίζεται και μάλιστα με δική του πρωτοβουλία, τις εντολές του εργοδότη να καταστείλει με τη βία τις κινητοποιήσεις των σωματείων, δεν μπορεί να έχει σχέση με το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα.