Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Νέα από τα ΜΜΕ

1)Απεργιακό εξώδικο ΕΤΙΤΑ στο ALTER
ΕΞΩΔΙΚΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ Τ/Σ ALTER ΓΙΑ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/2 ΓΙΑ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ
08-02-2011
ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ 24ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ
Της Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής «Ε.Τ.Ι.Τ.Α.» που εδρεύει στην Αθήνα, Γ’ Σεπτεμβρίου 48Β, Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας, Τ.Κ. 10433 και εκπροσωπείται νόμιμα.
ΠΡΟΣ
Τον Τηλεοπτικό Σταθμό «ALTER TV Ελεύθερη Τηλεόραση Α.Ε.» που εδρεύει στο Περιστέρι Αττικής, οδός Αγ. Παρασκευής 36-38, όπως εκπροσωπείται νόμιμα.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ προς
1. Το Υπουργείο Εσωτερικών, που εδρεύει στην Αθήνα, όπως εκπροσωπείται νόμιμα.
2. Το Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, που εδρεύει στην Αθήνα, όπως εκπροσωπείται νόμιμα
3. Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Ε.Ε.
Επειδή παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες μας
Μέχρι και σήμερα 7 Φεβρουαρίου 2011, δεν έχει γίνει εξόφληση δεδουλευμένων μηνός Ιανουαρίου 2011 των τεχνικών που απασχολούνται στον σταθμό σας. Επίσης, κατά παράβαση του άρθρου 11 παρ. 2 της Δ.Α. 39/2010, δεν έχει γίνει η απόδοση των εισφορών των μελών μας στην Ε.Τ.Ι.Τ.Α. ενώ έχει γίνει η παρακράτησή τους από τον τηλεοπτικό σταθμό, για τους τελευταίους 5 μήνες.
To Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. σε έκτακτη συνεδρίασή του της Κυριακής 6 Φεβρουαρίου 2011 και υλοποιώντας σχετική απόφαση που λήφθηκε με μυστική ψηφοφορία κατά την Γενική Συνέλευση της 15ης Δεκεμβρίου 2010 για τη διεξαγωγή των κινητοποιήσεων με το ως άνω αίτημα που εξουσιοδοτούσε το Δ.Σ. ως προς τον προσδιορισμό του ακριβούς χρόνου διεξαγωγής των απεργιακών κινητοποιήσεων, κηρύσσει σύμφωνα με το άρθρο 20 του Ν 1264/1982 για την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011, 24ωρη απεργία από ώρα 05.00 π.μ. της Παρασκευής 11 Φεβρουαρίου 2011 έως και ώρα 05.00 π.μ. της επόμενης μέρας (Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011), για τους τεχνικούς που εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER.
ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ
Την άμεση καταβολή – εξόφληση των δεδουλευμένων του μηνός Ιανουαρίου 2011 που οφείλονται στους τεχνικούς του σταθμού
Άμεση απόδοση στην ΕΤΙΤΑ των παρακρατηθέντων εισφορών των μελών της
Η Ε.Τ.Ι.Τ.Α. διαθέτει το αναγκαίο προσωπικό ασφαλείας, σύμφωνα με το άρθρο 21 του ν. 1264/1982.
Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής καλείται να κοινοποιήσει νόμιμα την παρούσα προς τον κάθε ένα από αυτούς προς τους οποίους απευθύνεται που εδρεύουν στην Αθήνα και εκπροσωπούνται νόμιμα για να λάβουν γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες αντιγράφοντάς την, ολόκληρη στις εκθέσεις επίδοσης.
Αθήνα, 7 Φεβρουαρίου 2011
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
2)Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ κήρυξε 24ωρη απεργία στον τηλεοπτικό σταθμό « ALTER», από τις 5.00 π.μ. της Παρασκευής 11 Φεβρουαρίου 2011 έως τις 5.00 π.μ. του Σαββάτου 12 Φεβρουαρίου 2011, σε απάντηση της αντεργατικής συμπεριφοράς της εργοδοσίας, που έχει αφήσει απλήρωτους τους συναδέλφους δημοσιογράφους για το μήνα Ιανουάριο 2011. Το Δ.Σ. καταγγέλλει τον τηλεοπτικό σταθμό « ALTER », ότι δεν πληρώνει τα δεδουλευμένα των εργαζομένων με αποτέλεσμα να στερεί το μοναδικό πόρο διαβίωσής τους και καλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση, μαζί με τους τεχνικούς και τους διοικητικούς συναδέλφους.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
3)Το ξανασκέφτονται για την εκ περιτροπής εργασία !
Συνεχίζεται ο αναβρασμός στις εφημερίδες «Αγγελιοφόρος» και «Αγγελιοφόρος της Κυριακής», που εκδίδονται στη Θεσσαλονίκη από την Εκδοτική Βορείου Ελλάδος, θυγατρικής εταιρίας του ΔΟΛ-Πήγασου με τη συμμετοχή του Α. Μπακατσέλου.
Σήμερα (Τετάρτη) οι εργαζόμενοι της επιχείρησης στην εκτυπωτική μονάδα «Φίλιππος» στο Σταυροχώρι Κιλκίς προχωρούν σε τρεις τρίωρες στάσεις εργασίας, μία σε κάθε βάρδια, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν. Πρόκειται για τα μέλη του Συνδέσμου Γραφικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος, που αντιδρούν με αυτό τον τρόπο στην προσπάθεια της εργοδοσίας να επιβάλει μονομερώς την εκ περιτροπής εργασία με μειώσεις μισθών 15-20%, ενώ μετρούν ήδη αρκετές απολύσεις συναδέλφων τους.
Ωστόσο, η συνταγή του πειράματος για την εκ περιτροπής εργασία δεν φαίνεται να «πετυχαίνει» στη Θεσσαλονίκη, όπως θα το ήθελε η εργοδοσία των ΔΟΛ-Πήγασου. Η διοίκηση της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος είχε εκδώσει εδώ και μέρες τελεσίγραφο, το οποίο καθόριζε ότι από τις 7 Φεβρουαρίου το προσωπικό θα εργάζεται για 4 ημέρες την εβδομάδα και θα πληρώνεται λιγότερο κατά 15-20%, με σκοπό να «μαζευτούν» από τις περικοπές γύρω στα 1,4 εκατ. ευρώ σε ένα χρόνο. Αν και η προθεσμία έληξε, η επιχείρηση δεν έχει ακόμη εφαρμόσει μονομερώς, όπως απειλούσε, τα πρωτότυπα σχέδιά της και τώραδείχνει να το ξανασκέφτεται.
Δύο είναι οι βασικοί λόγοι για την εξέλιξη αυτή:
α)Η θέση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ (πρώην ΤΣΠΕΑΘ), το οποίο από την Αθήνα έκανε γνωστό ότι δεν δέχεται την ασφάλιση για εκ περιτροπής εργασία ή μερική απασχόληση με το επιχείρημα ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από το καταστατικό του. Ετσι, στην περίπτωση που η Εκδοτική Βορείου Ελλάδος εφαρμόσει το πείραμά της, θα πρέπει να ασφαλίσει το προσωπικό της σε άλλο ταμείο, δηλαδή στο ΙΚΑ, πληρώνοντας όμως υψηλότερες εργοδοτικές εισφορές.
β)Η άρνηση των δημοσιογράφων και των περισσότερων εργαζομένων να συναινέσουν στην εργασία με... δόσεις και η απόφασή τους για απεργιακές κινητοποιήσεις και νομικές διεκδικήσεις. Η διοίκηση της επιχείρησης ανησυχεί ότι η αυτή η σύγκρουση μπορεί να παραλύσει τις δύο εφημερίδες και μπορεί να την υποχρεώσει σε υψηλές αποζημιώσεις για τα όσα η ίδια παρανόμως δεν καταβάλει.
Εκπληξη προκαλεί πάντως η αλλαγή στάσης της Ενωσης Προσωπικού Θεσσαλονίκης (ΕΠΗΕΘ), η οποία ανέλαβε το ρόλο του... εξαπτέρυγου της εργοδοσίας. Πώς? Στις διαβουλεύσεις έφτασε στο σημείο να προτείνει η ίδια (!) μεσοσταθμικές μειώσεις 11,5% για τους εργαζόμενους-μέλη της και πρόγραμμα δωδεκάμηνης διαθεσιμότητας για όποιον ενδιαφέρεται με περικοπή του μισθού του κατά 40%, αλλά πλήρη καταβολή των εργοδοτικών εισφορών του στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ (πρώην ΤΣΠΕΑΘ). Το αντάλλαγμα? Η διατήρηση των θέσεων εργασίας, αλλά με την κρίσιμη υποσημείωση ότι, αν γίνουν απολύσεις, η επιχείρηση θα πληρώσει το τριπλάσιο της προβλεπόμενης αποζημίωσης.
Ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη προκαλεί η στάση της διοίκησης της επιχείρησης, η οποία στην αρχή αμφιταλαντεύτηκε, αλλά στο τέλος είπε «όχι» (!!) στη δελεαστική προσφορά της Ενωσης Προσωπικού Θεσσαλονίκης (ΕΠΗΕΘ). Προφανώς τα θέλει όλα, αλλιώς προτιμά το τίποτα... Ετσι λοιπόν συμβαίνει στην εποχή του μνημονίου: η επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων είναι σαρωτική.