Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Απεργιακή κινητοποίηση στον ραδιοσταθμό «Μετρόπολις 95.5»

1)Ένωση ΤΕχνικών Ραδιοφωνίας Μακεδονίας Θράκης
Θεσσαλονίκη, Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στον ραδιοσταθμό «Μετρόπολις 95.5» για την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011 και από τις 6.00πμΜπροστά στην συνεχή ασυνέπεια της Διοικήσεως του ραδιοσταθμού «Μετρόπολις95.5» που έχει ως αποτέλεσμα καθυστερήσεις στις πληρωμές μισθών, καθώς και στις άθλιες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.ΤΕ.Ρ.Μ-Θ αποφάσισε την κήρυξη εικοσιτετράωρης απεργιακής κινητοποίησης στον ραδιοσταθμό «Μετρόπολις 95.5» για την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011 και από τις 6.00πμ έως τις 6.00πμ της Πέμπτης 17 Φεβρουαρίου 2011.
Ζητούμε
- Την εξόφληση των οφειλών σε όλους τους Συναδέλφους Τεχνικούς (εξόφληση Ιανουαρίου 2011).
- Η πληρωμή του μισθού να γίνεται την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε μηνός (ως ορίζει η ΣΣΕ).
- Την τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.
Δεν θα επιτρέψουμε την παραβίαση των θεσμικών και οικονομικών δικαιωμάτων των Τεχνικών και ειδικότερα στον ραδιοσταθμό «Μετρόπολις 95.5» που τόσοκαυχιέται για την πρωτιά που κατέχει στις ακροαματικότητες και την Δημοκρατικότητα που διακατέχει τη διεύθυνση του ραδιοσταθμού. Η προάσπιση της εφαρμογής της ΣΣΕ είναι υποχρέωσή μας και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν την παραβίασή της.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος, Η Γενική Γραμματέας
Χατζηγεωργίου Κων/νος, Μπουτσέλη Όλγα
Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ
http://www.etermth.gr/
ΑΜΑΛΙΑΣ 48, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 54640 ΤΗΛ-FAX: 2313 043634
2)ΕΣΗΕΜΘ: Μια πρώτη νίκη από τη Θεσσαλονίκη
Μια πρώτη νίκη των εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη εξασφάλισε η 48ωρη απεργία στον «Αγγελιοφόρο» και τον Αγγελιοφόρο της Κυριακής».
Η Εκδοτική Βορείου Ελλάδος, θυγατρικό σχήμα των ΔΟΛ - Πήγασου με συνεκδότη τον Α. Μπακατσέλο, ανέστειλε προσωρινά την εφαρμογή της εκ περιτροπής εργασίας, την οποία αποφάσισε μονομερώς να επιβάλει σε όλο το προσωπικό με μειώσεις μισθών 15-20%.
Η απεργία που κήρυξαν από κοινού στη Θεσσαλονίκη η ΕΣΗΕΜΘ, οι Ενώσεις Προσωπικού, Τεχνικών και Συντακτών Περιοδικού Τύπου και ο Σύνδεσμος Γραφικών Τεχνών «ταρακούνησε» τους εκδότες της επιχείρησης με την αποφασιστικότητά της, καθώς αποτέλεσε μια συντονισμένη και οργανωμένη κινητοποίηση των πέντε σωματείων, με στόχο να μην κρεμαστεί στα περίπτερα η έκδοση της Κυριακής. Η διοίκηση της επιχείρησης όρισε νέα συνάντηση για διάλογο από νέα (?) βάση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου.
Πάντως, ό,τι δεν έχει καταφέρει έως τώρα η ΕΣΗΕΑ με τις παλινωδίες της και τις υπονομευμένες κινητοποιήσεις της, φαίνεται πως μπορούν να το διεκδικήσουν με μεγαλύτερο σθένος και πνεύμα ενότητας η ΕΣΗΕΜΘ και οι άλλες ενώσεις της Θεσσαλονίκης. Με τον τρόπο αυτό δείχνουν το δρόμο και στη συνήθως αργοκίνητη ΠΟΕΣΥ.
Ωστόσο, στο άλλο μεγάλο συγκρότημα της Βόρειας Ελλάδας, αυτό της Μακεδονικής Εκδοτικής Εκτυπωτικής, που διαθέτει τις εφημερίδες «Μακεδονία», «Θεσσαλονίκη» και «Σπορ του Βορρά», η απεργία των πέντε σωματείων με τα ίδια αιτήματα συνεχίζεται. Στην περίπτωση αυτή η εργοδοσία εμμένει στο ήδη εφαρμοζόμενο μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας για 4, 3 ή και 2 ημέρες την εβδομάδα με μειώσεις μισθών από 20% έως 50%. Ετσι, σήμερα (Σάββατο), αύριο (Κυριακή) και τη Δευτέρα δεν πρόκειται να κυκλοφορήσουν οι εφημερίδες του συγκροτήματος. Εδώ, η κατάσταση πλέον έκρυθμη, καθώς οι εκπρόσωποι της διοίκησης κρατούν πιο σκληρή στάση και αδιαφορούν για τις συνέπειες των αποφάσεών τους, όσον αφορά στο κύρος και στην αξιοπιστία των ιστορικών τίτλων που κατέχουν.