Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020

"Έφυγε" o Κώστας Θωμίδης

Είχαμε την τιμή να μας δεχτεί στο ξυλουργείο του και να του πάρουμε συνέντευξη με θέμα το ποδόσφαιρο και τη δικτατορία, άλλωστε εκτός από αντιστασιακός υπήρξε και τερματοφύλακας στον Εθνική Ψυρρή (φωτο), την περιοχή που έμενε πριν εγκατασταθεί στο Ηράκλειο Αττικής. Εκεί ήταν για χρόνια ταμίας στον Ηρακλή Ηρακλείου, τον οποίο διέλυσε η χούντα της περιόδου 1967-1974 και τον ίδιο τον έστειλε στην εξορία στα Γιούρα. Η συνέντευξή του έχει περιληφθεί στην ύλη του βιβλίου μας "Σπορ και Κοινωνικές Αντιστάσεις". 

 Στην ανακοίνωση του Δικτύου Πολιτών Ηρακλείου Αττικής, στο οποίο ήταν μέλος, διαβάζουμε: "Έφυγε την Τρίτη 27 Οκτώβρη από κοντά μας ο αγαπημένος σε όλους μας Κώστας Θωμίδης. Αγωνιστής της Αριστεράς, μέλος της Εθνικής Αντίστασης, ιδρυτικό μέλος του Δικτύου Πολιτών Ηρακλείου Αττικής, το μεγαλύτερο παράδειγμα ανθρωπιάς, μεγαλοψυχίας, περηφάνιας, αξιοπρέπειας. 

Ο Κώστας έζησε μία ολόκληρη ζωή προσφέροντας ανεξίτηλα χωρίς ανταλλάγματα, πάντα στην πρώτη γραμμή κάθε αγώνα που δινόταν κατά του φασισμού, του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και παρά την ηλικία του έδινε πάντα το δυναμικό παρών σε κάθε κάλεσμα για κοινωνική δικαιοσύνη για προσφορά και για βοήθεια σε όσους είχαν ανάγκη. Ήταν πάντα παρών και πάντα με χαμόγελο χωρίς παράπονο. 

Ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του, στα παιδιά και τα εγγόνια του.

 Καλό ταξίδι σύντροφε".