Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020

273+ΗΜΕΡΕΣ Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ


Εκδόσεις Διεθνές Βήμα
Σόλωνος 142, Πλ. Κάνιγγος, Αθήνα
Τηλ. 210 88 33 002
diethnesvima@gmail.com, www.diethnesvima.com
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 10 / 11 / 2020

Νέα κυκλοφορία

273+ ΗΜΕΡΕΣ Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ

Παναγιώτης Κατσαρός, Νάσος Παυλάκης,
Σοφία Ροδίτη, Βασίλης Σταυρόπουλος

Το πολυαναμενόμενο αυτό βιβλίο δεν είναι ένα βιβλίο ιστορίας. Βγήκε μέσα από την ανάγκη να καταγραφεί το ιστορικό μιας εμβληματικής απεργίας από αγωνιστές που συμμετείχαν σε αυτήν. Η εννιάμηνη απεργία στη Χαλυβουργία Ελλάδος στον Ασπρόπυργο (2011-2012) ήταν ένα από τα σημεία καμπής στην προσπάθεια του εργαζόμενου λαού στην Ελλάδα να προστατεύσει το βιοτικό του επίπεδο κατά την περίοδο 2010-2015 – και σημάδεψε χιλιάδες εργαζόμενους. 

Υπήρξε μια εμβληματική απεργία απέναντι σε ένα τσουνάμι επιθέσεων κατά των μισθών, των συνθηκών εργασίας, των συνδικαλιστικών και των κοινωνικών δικαιωμάτων.


Οι συγγραφείς, με διαύγεια και αμεσότητα, μοιράζονται μαζί μας την πορεία του αγώνα τους και τα συμπεράσματά τους. Μέσα από τα λόγια και τις εμπειρίες τους αναδεικνύονται με μοναδικό τρόπο σημαντικά διδάγματα για τους σημερινούς αγωνιστές: πόση σημασία έχει η δημοκρατική συμμετοχή κάθε απλού μέλους σε έναν συνδικαλιστικό αγώνα· ο θετικός αντίκτυπος του να λαμβάνεις αλλά ταυτόχρονα και να δίνεις αλληλεγγύη – εντός και εκτός Ελλάδας· ο κρίσιμος ρόλος της οικογένειας σε μια απεργία· η υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας. 

Στην πορεία του αγώνα, οι εργαζόμενοι αυτοί κατάλαβαν πόση δύναμη έχουν, και πέτυχαν συλλογικά κάτι που κανείς τους δεν περίμενε στην αρχή.
 

Το βιβλίο περιλαμβάνει φωτογραφικό υλικό και χρονολόγιο της απεργίας.
394 σελίδες, 14 Χ21 εκατ., ISBN 978-618-5130-16-9

«Η αλληλεγγύη είναι το πιο σημαντικό όπλο που έχουμε. Γιατί όταν είμαστε ενωμένοι ως
εργαζόμενοι, με τον ίδιο σκοπό, δεν μπορούν να μας νικήσουν εύκολα».
–ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ