Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

Aνακοίνωση της ΟΕΝΓΕ

 


Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας
O.E.N.G.E. Federaon of Hospital Doctors of Greece
Αθήνα 9 Νοεμβρίου 2020
Α.Π:10755
ΠΡΟΣ:
 ΜΕΛΗ Γ.Σ ΟΕΝΓΕ
 ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΕΝΩΣΕΩΝ
 ΜΜΕ

Ο  Υφυπουργός Υγείας, κ. Κοντοζαμάνης, κατά την παρουσίαση εξειδίκευσης των μέτρων του λοκντάουν μαζί με τον κ. Χαρδαλιά, ισχυρίστηκε για άλλη μια φορά πως όλα βαίνουν καλώς στα δημόσια νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας. Με άλλα λόγια, για άλλη μια φορά, ισχυρίστηκε ότι είναι   ψέματα  όλα  όσα  επισημαίνονται  και  καταγγέλλονται  από  τις  Ενώσεις   Νοσοκομειακών
Γιατρών και από τα Σωματεία Εργαζομένων των Νοσοκομείων όλης της χώρας.


Ενώ ομολόγησε πως έχουν γίνει ελάχιστες μόνιμες προσλήψεις έως τώρα, δεν είπε ούτε μια λέξη περί  μονιμοποίησης  του  επικουρικού  υγειονομικού   προσωπικού   που   αποτελεί   δέσμευση   του ίδιου του Πρωθυπουργού από τον Μάρτιο του 2020. Δεν είπε ούτε μία λέξη για την ένταξη των υγειονομικών στο καθεστώς των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, που επίσης αποτελεί Κυβερνητική δέσμευση. 

Επανέλαβε το περί εντολής για 80% οριζόντια μείωση της χειρουργικής δραστηριότητας στη δημόσια περίθαλψη που αποτελεί άλλη μια  ομολογία πως οι αναγκαίες προσλήψεις δεν έχουν γίνει, για αυτό πάλι θέλουν να μετακινήσουν προσωπικό από τον χειρουργικό τομέα προς άλλα τμήματα και που αποτελεί καταστροφική ρύθμιση γιατί θα αυξηθεί πολύ η βαριά νοσηρότητα και θνητότητα από λοιπές παθήσεις.


Αρα η Κυβέρνηση δια του κ. Κοντοζαμάνη, ακόμα και τώρα που κλιμακώνεται μια ανεπανάληπτη υγειονομική κρίση,  συνεχίζει να απαξιώνει και να χλευάζει το υγειονομικό προσωπικό και να πετάει στον κάλαθο των αχρήστων κάθε δέσμευση που έχει αναλάβει απέναντί του.