Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

Στης ΕΣΗΕΑ την πόρτα όσο θέλεις βρόντα…

 


Του Μωυσή Λίτση

 Δύο μέρες μετά το κατάπτυστο αντισημιτικό πρωτοσέλιδο της φυλλάδας Μακελειό και η ΕΣΗΕΑ δεν μπήκε καν στον κόπο να εκδώσει μία αυτονόητη ανακοίνωση καταδίκης.

 Πληροφορούμαστε μάλιστα πως κάποιο μέλος του Δ.Σ. αρνήθηκε να συζητήσει το θέμα, συσχετίζοντας το πρωτοσέλιδο της φυλλάδας, με παλαιότερο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΑΥΓΗ, που έθιγε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ως ηθικά υπεύθυνο για την γιγάντωση της νεοναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής.

 Τι σχέση μπορεί να έχει ένα πολιτικό πρωτοσέλιδο-αρέσει δεν αρέσει-με το κατάπτυστο αντισημιτικό εμετικό πρωτοσέλιδο του Μακελειού;

 Το κατάπτυστο πρωτοσέλιδο ανακατώνει τον Ελληνοεβραίο διευθύνοντα σύμβουλο της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας Pfizer, με τον «γιατρό του θανάτου» Γιόζεφ Μένγκελε.

 Πριν μερικά χρόνια επισκεπτόμενος το χώρο μαρτυρίου του Άουσβιτς, νέκρωσα όταν περνώντας από το «μπλοκ 10» που ο περιβόητος ναζί έκανε τα αποτρόπαιά πειράματά του, πληροφορήθηκα πως το συγκεκριμένο κτίριο εξακολουθεί να είναι κλειστό στους επισκέπτες, παρά μόνο σε όσους έχουν ειδική άδεια.

 Δεν έχει περάσει ούτε μήνας μετά την ιστορική καταδίκη της νεοναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, με τα αντισημιτικά παραληρήματα του αρχηγού τους.

 Κι’ όμως η φυλλάδα Μακελειό δημοσιεύει αντισημιτικό πρωτοσέλιδο που θυμίζει τα αντισημιτικά πόστερ των ναζί, με την ΕΣΗΕΑ περί άλλων να τυρβάζει.

 Όχι μόνο δεν έχει σηκωθεί από την καρέκλα τα δύο και πλέον χρόνια σφαγής των εργασιακών δικαιωμάτων των δημοσιογράφων, αλλά αρνείται να βγάλει και μία αυτονόητη ανακοίνωση-καταδίκη του εμετικού πρωτοσέλιδου.

 Δυστυχώς σε περιόδους ποικιλώνυμης κρίσης σαν αυτή που ζούμε σε διεθνές επίπεδο, ο αντισημιτισμός θα προβάλλει πάντα ως «πειστική» απάντηση για τα δεινά που άλλοι συσσωρεύουν.

 Ας ελπίσουμε έστω και την τελευταία στιγμή η ΕΣΗΕΑ να προβεί στο αυτονόητο καθήκον της.