Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020

Aνακοινώσεις της ΟΕΝΓΕ


Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας
O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece
Αθήνα 3 Νοεμβρίου 2020
Α.Π:10751


ΠΡΟΣ:
    Υπουργό Υγείας, κ. Κικίλια Βασίλη
    Υφυπουργό Υγείας, κ. Κοντοζαμάνη Βασίλη
    ΜΕΛΗ Γ.Σ ΟΕΝΓΕ
    ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΕΝΩΣΕΩΝ
    ΜΜΕ

Αναγκαζόμαστε για άλλη μια φορά να επανέλθουμε, απαιτώντας νέα νομοθετική ρύθμιση, ώστε να μπορούν να αποπληρωθούν οι δεδουλευμένες πρόσθετες εφημερίες των Νοσοκομειακών γιατρών. Για άλλη μια φορά έληξε η περίοδος που καλύπτεται από την προηγούμενη αντίστοιχη νομοθετική ρύθμιση και θα πρέπει να δοθεί αναδρομικά η παράταση ισχύος της.

Πραγματικά είναι αδιανόητο να πρέπει κάθε φορά να παρεμβαίνουμε για το αυτονόητο. Είναι χαρακτηριστικό δείγμα για το πόσο υποκριτική είναι η στάση της Κυβέρνησης απέναντι στους Νοσοκομειακούς γιατρούς και τους υπόλοιπους υγειονομικούς λειτουργούς της δημόσιας υγείας. Από τη μία μας «χειροκροτάει από τα μπαλκόνια» και από την άλλη δεν φροντίζει για το αυτονόητο, δηλαδή την αποπληρωμή εδώ και μήνες δεδουλευμένων εφημεριών και υπερωριών.
 

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να δώσει επιτέλους οριστική λύση στο πρόβλημα.
Απαιτούμε την έγκαιρη πληρωμή του συνόλου των δεδουλευμένων εφημεριών και υπερωριών.



Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας
O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece
Αθήνα 3 Νοεμβρίου 2020
Α.Π:10752



ΠΡΟΣ:
    Υπουργό Υγείας, κ. Κικίλια Βασίλη
    Υφυπουργό Υγείας, κ. Κοντοζαμάνη Βασίλη
    ΜΕΛΗ Γ.Σ ΟΕΝΓΕ
    ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΕΝΩΣΕΩΝ
    ΜΜΕ


Λόγω της παντελούς έλλειψης προετοιμασίας και σχεδιασμού από τους αρμόδιους για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων της επιδημίας στην πόλη των Ιωαννίνων (όπως επισημαίνει αναλυτικά 1/11/20 η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ηπείρου – ΕΙΝΗ), προωθούνται ασθενείς, επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19, από τα Ιωάννινα προς διάφορα μικρότερα νοσοκομεία σε μεγάλες αποστάσεις (Πρέβεζα, Άρτα, Φιλιάτες, Μεσολόγγι). 

Τα συγκεκριμένα νοσοκομεία δε πληρούν σε αρκετές περιπτώσεις ούτε τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις νοσηλείας ασθενών Covid-19, πολλοί από τους οποίους είναι ηλικιωμένοι (τρόφιμοι γηροκομείου) με πολλές συμπαρομαρτούσες παθήσεις.


Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Νοσοκομείο Μεσολογγίου το οποίο δεν διαθέτει Λοιμωξιολόγο, ούτε καν Πνευμονολόγο. Με έγγραφό τους στις 2/11/20 οι Παθολόγοι του Νοσοκομείου επισημαίνουν τα προβλήματα και τις ελλείψεις που καθιστούν επικίνδυνη την  νοσηλεία ασθενών Covid-19. Η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ αγνόησε τις επισημάνσεις τους. Στις 2/11 έστειλε γραπτή εντολή (είχε προηγηθεί προφορική εντολή στις 31/10) για τη νοσηλεία περιστατικών Cοvid-19.
 

Η Κυβέρνηση έχει την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για την εκρηκτική και επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται σήμερα. Άφησε να περάσουν πολλοί μήνες χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας και χωρίς να κάνει τις αναγκαίες προσλήψεις.
Η πολιτική της είναι ένοχη για έκθεση σε κίνδυνο τόσο των ασθενών όσο και των υγειονομικών.