Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019

Kαταγγελία σωματείων για απόπειρα συνδικαλιστικής δίωξης

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 Καταγγέλλουμε τη διοίκηση των ΕΛΠΕ για την προσπάθεια συνδικαλιστικής δίωξης του συναδέλφου Χριστίδη Σταύρο, γραμματέα του Κλαδικού Σωματείου Ενέργειας και μέλος της διοίκησης του ΕΚΕΔΑ.

Συγκεκριμένα, στις 18 Δεκεμβρίου 2019, ο συνάδελφος κλήθηκε στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο της εταιρείας, με σκοπό να του επιβληθεί πειθαρχική ποινή με ανυπόστατες κατηγορίες, ως συνέχεια μιας πολύμηνης προσπάθειας φίμωσης και κυνηγητού των εκπροσώπων του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος στο χώρο των ΕΛ.ΠΕ.

Αξιοποιώντας το υπηρεσιακό συμβούλιο και τον εσωτερικό κανονισμό, η διοίκηση της εταιρείες στοχοποιεί τον αγωνιστή συνάδελφο, με προφανή στόχο να καλλιεργήσει κλίμα φόβου και τρομοκρατίας στους υπόλοιπους εργαζόμενους.

Είχε προηγηθεί, στις 10 Δεκεμβρίου 2019, η απαγόρευση σε εκλεγμένους συνδικαλιστές ταξικών σωματείων να εισέλθουν και να ενημερώσουν εργαζόμενους στις ΒΕΕ καθώς και η απαράδεκτη διαρροή εσωτερικού εγγράφου (αναφοράς) στα χέρια φασιστοειδών, με στόχευση ενάντια στην αγωνιστική πολιτική και συνδικαλιστική δράση του συναδέλφου.


Τα παραδείγματα εργοδοτικής τρομοκρατίας αυθαιρεσίας και τρομοκρατίας στα ΕΛ.ΠΕ δεν είναι μεμονωμένα. Εντάσσονται στη συνεχιζόμενη προσπάθεια της μεγαλοεργοδοσίας και των κυβερνήσεων να επιβάλουν «σιγή νεκροταφείου» στους χώρους δουλειάς.

Αξιοποιούν τη στάση και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, που ανήκουν σε επιχειρηματικούς ομίλους, για να συκοφαντήσουν τους αγώνες των εργαζομένων, όπως συνέβη πρόσφατα και στην κινητοποίηση των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ.

Γνωρίζουμε ότι την εργοδοτική τρομοκρατία και εκμετάλλευση την «προστατεύει» η κρατική τρομοκρατία, που εκδηλώνεται με πολλούς τρόπους, όχι μόνο με δικαστικές διώξεις, με επιθέσεις με ΜΑΤ και χημικά σε βάρος αγωνιζόμενων αλλά και με τη καλλιέργεια κλίματος φόβου μέσα στους χώρους δουλειάς και τους τόπους κατοικίας.

Προειδοποιούμε τη διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ ότι οι αγωνιστές συνάδελφοι δεν είναι μόνοι τους. Είμαστε στο πλευρό τους. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την παύση κάθε δίωξης σε βάρος του συναδέλφου Χρηστίδη.
Προειδοποιούμε την κυβέρνηση ότι θα υπερασπισθούμε τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες μας, που κατακτήθηκαν κυριολεκτικά με αιματηρούς αγώνες και δε σκοπεύουμε να τα παραδώσουμε στο αστικό κράτος και τους μηχανισμούς τους.

Η καλύτερη απάντηση στους επιχειρηματικούς ομίλους και το κράτος τους είναι η συσπείρωση στα σωματεία μας και η οργάνωση του αγώνα για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας. Για να έχει προοπτική ο αγώνας μας, χρειάζεται να συμβάλει στο να έρθει πιο κοντά η μέρα που θα απολαμβάνουμε, εμείς οι εργαζόμενοι τον πλούτο που παράγουμε και σήμερα μας τον κλέβουν μια χούφτα καπιταλιστές.

Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου ΘΡΙΑΣΙΟ
Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής – Παράρτημα Θριασίου
Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Ελευσίνας, Ασπροπύργου, Μάνδρας
Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής