Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019

Δράσεις στήριξης για το περιβάλλον (Ριζούπολη) και τους σεισμόπληκτους στην Αλβανία (Νέα Ιωνία)



Στη Ριζούπολη το πρωί της Κυριακής 8/12/2019 ο σύλλογος "Πολίτες της Ριζούπολης" οργάνωσε καθαρισμό και δεδροφύτευση του αναξιοποίητου και δημόσιας ιδιοκτησίας οικοπέδου, έκτασης τεσσάρων στρεμμάτων, που αποτελεί προέκταση του πάρκου "Βασίλης Αυλωνίτης", το οποίο δημιουργήθηκε μετά από μεγάλους αγώνες των κατοίκων, που ακύρωσαν άλλα σχέδια που είχαν στόχο την ανέγερση κτηρίων στο χώρο. Έχουμε γράψει πολλές φορές για την ιστορία αυτή.


 Ο σύλλογός εδώ και καιρό αγωνίζεται ώστε να αξιοποιηθεί προς όφελος των κατοίκων της Ριζούπολης.

Η περιοχή ανήκει στο Δήμο Αθηναίων και την λίγη ώρα που επισκεφτήκαμε το χώρο, συμμετείχε αντιπροσωπεία της "Ανοιχτής Πόλης" με τον επικεφαλής του συνδυασμού Νάσο Ηλιόπουλο.

Οι φωτο είναι από την δενδροφύτευση.





Στη Νέα Ιωνία

Συλλογή ειδών για βοήθεια στους σεισμόπληκτους της Αλβανίας, από τον Α.Ο. Νέας Ιωνίας στο γήπεδο (δείτε και τη σχετική ανακοίνωση). O αγώνας με το φιλοξενούμενο Ιάσωνα Ιλίου τελείωσε με 3-0 υπέρ της Νέας Ιωνίας. Δεν αναρτούμε φωτο των ειδών για να μην φανούν μάρκες και στάμπες εταιριών από τις οποίες προέρχονται τα είδη ή αναγράφονται στις σακούλες. Η κίνηση που έκανε η διοίκηση της ομάδας μας καλύπτει πλήρως.