Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019

"Ίων - Χόλα και στους φασίστες φόλα"

Δεν γνωρίζουμε την οικογενειακή κατάσταση της εισαγγελέως (και δεν μας αφορά κιόλας) που πρότεινε θρασύτατα την απαλλαγή του ναζιστικού επιτελείου για τα εγκλήματα της συμμορίας, αλλά αν έχει ανύπαντρη κόρη τότε το δίκαιο είναι να της πάει γαμπρό από τους αδελφωμένους οπαδούς της Νέας Ιωνίας και του Χολαργού, με κουμπάρο από τον Αστέρα Εξαρχείων. Μόνο έτσι θα υπάρξει δικαιοσύνη, πλην βέβαια της δικαστικής δικαίωσης που δεν θα αφεθεί στα χέρια της, αλλά θα αντιμετωπιστεί όπως έγινε μέχρι σήμερα, με συλλογικό και αγωνιστικό τρόπο.

Αν πέρυσι οι αντιφασίστες οπαδοί των δύο ομάδων μετά τον αγώνα (που παρακολούθησαν μαζί) είχαν πάει με πορεία μέχρι το μνημείο του Μπλόκου της Καλογρέζας για να τιμήσουν με αυτή την ιδιόμορφη "ξενάγηση" τους εκτελεσμένους από το ναζιστικό στρατό κατοχής, φέτος συνέχισαν στην ίδια πορεία αλλά με άλλο σκηνικό. To περιστατικό καταγράφεται αναλυτικά και στο νέο μας βιβλίο "Σπορ και Κοινωνικές Αντιστάσεις", που σε λίγο καιρο κυκλοφορεί.


Απο νωρίς βρέθηκαν στο γήπεδο έστησαν ψησταριά, έβαλαν μουσική, ήπιαν μπύρες, όλοι μαζί παρέα, γιατί το ποδόσφαιρο μπορεί και πρέπει να ενώνει και να δίνει χαρά και μετά ανέβηκαν στην κερκίδα.

Έκατσαν μαζί, τραγούδησαν από κοινού και για τις δύο ομάδες, φώναξαν συνθήματα κυρίως αντιφασιστικού περιεχομένου ("από την Ιωνία έως το Χολαργό, φασίστες στην τρεχάλα και στο κυνηγητό", "Ίων-Χόλα και στους φασίστες φόλα", χώμα και φτιάρι για κάθε Κασιδιάρη κι ένα μεγάλο λάκο για το Μιχαλολιάκο" κλπ), άναψαν τους πυρσούς τους, χτύπησαν τα τύμπανά τους και στο τέλος χειροκρότησαν και τις δύο ομάδες. Τόσο απλά και τόσο καθαρά. Για την ιστορία το τελικό αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε στο δεύτερο ημίχρονο ήταν 1-1 με τη Νέα Ιωνία να προηγείται και το Χολαργό να ισοφαρίζει και ήταν δίκαιο αποτέλεσμα με βάση την απόδοση των δύο ομάδων σε ένα καλό παιχνίδι.

και δύο φωτο από το FB του Α.Ο. Νέας Ιωνίας