Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

Τι θα φέρει ο Άγιος Βασίλης; Κλιμάκωση των αντιδράσεων




Σίγουρα θα φέρει νέα ψηφίσματα που θα απαιτούν τον άμεσο προγραμματισμό μετάδοσης του Β' μέρους του ντοκιμαντέρ "Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο", που αν και είχε προγραμματιστεί και διαφημιστεί η μετάδοσή του από την ΕΡΤ για τις 28/10/2019, κυριολεκτικά "χειρουργήθηκε" και δεν μεταδόθηκε. Οι διαδικασίες είναι σε εξέλιξη, με την επιβεβλημένη μικρή ανάπαυλα των γιορτών. Οι διαμαρτυρίες δεν θα σταματήσουν αν δεν θεραπευτεί το πρόβλημα.

Καμία επίσημη, γραπτή, ενυπόγραφη εξήγηση δεν δόθηκε, ούτε και (μέχρι στιγμής) απάντηση στους φορείς που διαμαρτυρήθηκαν και η διαδικασία αυτή συνεχίζεται, τόσο με ψηφίσματα, όσο και με δημόσιες εκδηλώσεις. Μόνο μια διοχέτευση ανώνυμης λάσπης υπήρξε αρχικά, που γρήγορα εξαερώθηκε, ότι δεν ήταν τεχνικά καλό το Β' μέρος (που όμως το δούλεψαν τεχνικά οι ίδιοι άνθρωποι, με τα ίδια μηχανήματα με το Α' μέρος και ελέγχθηκαν τεχνικά και τα δύο).

Στους "εμπνευστές" της "ανώνυμης" φημολογίας, αφιερώνουμε τις φωτο από τα γυρίσματα που έκανε το ιδιαίτερα έμπειρο και καταρτισμένο συνεργείο της ΕΡΤ. Επίσης ευχαριστούμε για τη "χορηγία επικοινωνίας", αφού για τη θεματική του ντοκιμαντέρ γίνεται περισσότερος ντόρος μετά το κόψιμο, από ότι αν είχε μεταδοθεί.

Βλέπετε υπάρχει και σχετικό βιβλίο με παραπλήσιο περιεχόμενο (προτεινόμενο ως πηγή και από το διεθνή τύπο) και αυτό γνωρίζει μεγάλες στιγμές μετά το ψαλίδι στο ντοκιμαντέρ. Σύντομα θα κάνουμε  συγκριτική αντιπαραβολή των υλικών, που θα έχει ενδιαφέρον.

Νέα εκδήλωση την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020 στη Μυτιλήνη στις 7μμ στο cafe Πανελλήνιον.