Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Οι τεχνικοί της ραδιοφωνίας συμπαραστεκόμαστε στους απεργούς της ΟΛΜΕ


Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας

Ένωση Τεχνικών Ραδιοφωνίας Μακεδονίας - Θράκης

Δευτέρα, 13 Μαΐου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι τεχνικοί της ραδιοφωνίας συμπαραστεκόμαστε στους απεργούς της ΟΛΜΕ

Η αδιάλλακτη στάση κράτους και κεφαλαίου στη χώρα συνεχίζεται με επικίνδυνες προεκτάσεις. Η φασιστικοποίηση του κρατικού μηχανισμού, των μηχανισμών προπαγάνδας και καταστολής κι εντέλει μεγάλου κομματιού της κοινωνίας μας, είναι αδιαπραγμάτευτο γεγονός. Η χρήση μιλιταριστικών όρων, όπως επίταξη και επιστράτευση και ακόμη χειρότερα η εφαρμογή τους εναντίον κομματιών της κοινωνίας μας από το καθεστώς, μας κάνει να δούμε την πραγματικότητα χωρίς φκιασίδια και ωραιοποιήσεις. Ο καπιταλισμός και οι πολιτικοί του υπηρέτες δεν θέλουν απλώς να επαναπροσδιορίσουν τις τάξεις. επιθυμούν να δημιουργήσουν ένα στρατό από εργαζόμενους - στρατιωτάκια, χαμηλόμισθους, υποτακτικούς, σκλάβους.

Μετά τους εργαζόμενους στο Μετρό και τους ναυτεργάτες, ήρθε τώρα και η σειρά των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η στάση της κυβέρνησης δείχνει ένα προσχεδιασμένο έγκλημα. Το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώνει αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις των καθηγητών σε μια χρονική περίοδο καλά υπολογισμένη. Το εκβιαστικό δίλλημα που βάζει το κράτος στους εκπαιδευτικούς είναι απλό: ή περνούν οι αλλαγές χωρίς αντιδράσεις ή αντιδράτε και σας τσακίζουμε! Όταν έγινε φανερό ότι οι εκπαιδευτικοί θα αντιδράσουν και θα παλέψουν ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης, ο μηχανισμός καταστολής των εργατικών αγώνων μπήκε σε εφαρμογή. Από τη μία η διαδικασία επιστράτευσης των εργαζομένων κι από την άλλη η προπαγάνδα, η λασπολογία και η κατασυκοφάντηση του αγώνα, πριν καν αυτός ξεκινήσει.

Τα γνωστά παπαγαλάκια των καθεστωτικών ΜΜΕ έπιασαν πάλι σκληρή δουλειά. Από την αρχή, χαρακτήρισαν αντικοινωνική την απόφαση της ΟΛΜΕ για απεργία την 17η Μάη, πρώτη μέρα των πανελλήνιων εξετάσεων και πενθήμερη από τις 20 Μαΐου και μετά. Οι ψευδοπροφήτες των media δεν ξέχασαν να μας θυμίσουν, ότι μια τέτοια απεργία στρέφεται ενάντια στους μαθητές, ενάντια "στους κόπους μιας χρονιάς που πάει χαμένη" κι ενάντια στις "φτωχές λαϊκές οικογένειες των μαθητών, που θέλουν να δούνε τα παιδιά τους να προκόβουν". Αυτό που επιμελώς ξέχασαν να μας πουν είναι ποιος ευθύνεται για τη φτώχεια, την ανεργία,τον εκφυλισμό της παιδείας, τις ελλείψεις βιβλίων, εκπαιδευτικού υλικού, ακόμη και θέρμανσης απ' τα σχολεία. Δεν μας είπαν πού θα βρουν δουλειά αν μπορέσουν να σπουδάσουν αυτά τα παιδιά. Δεν είπαν ότι η εκπαίδευση είναι ταξική. Απέκρυψαν το ποιος πραγματικά είναι αυτός που στρέφεται ενάντια στην κοινωνία.

Όλοι εμείς οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να μπαίνουμε στα ψευτοδιλήμματα που θέτουν κεφάλαιο, κυβερνήσεις και μηχανισμοί προπαγάνδας. Ο αγώνας των εκπαιδευτικών είναι και δικός μας αγώνας. Είναι αγώνας όλης της εργατικής τάξης. Οφείλουμε όλοι να υπερασπιστούμε τον αγώνα των καθηγητών και να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά να νικήσουν. Διότι αν νικήσουν θα είναι μια νίκη του κόσμου της εργασίας, η οποία θα δώσει μια νέα πνοή στο εργατικό κίνημα και τους εργατικούς αγώνες.

Καλούμε μαζί με τους καθηγητές την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ να κηρύξουν συνεχιζόμενες πανεργατικές απεργίες τις ημέρες που οι καθηγητές έχουν αποφασίσει να απεργήσουν. Ζητούμε γενική απεργία ως ένδειξη έμπρακτης αλληλεγγύης στον αγώνα τους. Να τσακίσουμε το φασιστικό μέτρο της επιστράτευσης με μπλοκάρισμα της παραγωγής.

Νίκη στον αγώνα των εκπαιδευτικών!

Αντικοινωνικοί είναι η κυβέρνηση κι ο καπιταλισμός κι όχι η απεργία των εκπαιδευτικών!

Τα Διοικητικά Συμβούλια