Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Η Πρωτοβουλία για την Ανατροπή για την ΕΡΤ

Καμία έκπληξη δεν αποτελεί ο στόχος της τρικομματικής συγκυβέρνησης να κλείσει, ή να τεμαχίσει-συρρικνώσει την ΕΡΤ (διαδικασία που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη). Δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο από αυτούς που διαλύουν δημόσια νοσοκομεία, συγκοινωνίες, την Παιδεία και επί των ημερών τους έκαναν τη χώρα πρωταθλήτρια στην ανεργία.

«Ψιλά γράμματα» για τους εγχώριους τροϊκανούς, ότι δεν θα οδηγήσει σε κανέναν δημοσιονομικό όφελος το ενδεχόμενο κλείσιμο της ΕΡΤ. Άλλωστε οι εμπνευστές του δόγματος «παρουσιάζουμε μόνο θετικές και ευχάριστες ειδήσεις», η νέα ονομασία της κυβερνητικής προπαγάνδας, ήρθαν σε επαφή με την πραγματικότητα και όταν οι ειδήσεις και η κοινωνική πραγματικότητα,  είναι σε αναντιστοιχία με το προφίλ που θέλουν να παρουσιάζει η κυβέρνηση, τότε ας μην μεταδίδονται και ας κλείσουμε το βασικό φορέα που επιτελεί αυτό το έργο.

Ούτε τα σχέδια διάλυσης της ΕΡΤ θα περάσουν, ούτε και η προπαγάνδα τους. Τα ψωμιά τους τελείωσαν, όσο και αν γαντζώνονται με τεχνάσματα στην κυβέρνηση του Σαμαρά και των ακροδεξιών φίλων του, το κομματίδιο του διαλυμένου και σπαρασόμενου ΠΑΣΟΚ, με το κουβελικό μόρφωμα της κεντροαριστερής γλίτσας. Δεν είναι τυχαίο, ότι η μόνη που ταυτόχρονα με τα τροϊκανά σενάρια για το κλείσιμο της ΕΡΤ, επέλεξε να επιτεθεί σε αυτήν και στους εργαζόμενούς της, είναι η ναζιστική συμμορία της Χ.Α.

Όλοι μαζί, εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, αλλά και ευρύτερα, συνδικάτα, μαζικοί φορείς και κάθε πολίτης αυτής της χώρας, διεκδικούμε μια ΕΡΤ αναβαθμισμένη, πλουραλιστική, χωρίς λαμόγια με golden μισθούς, χωρίς λογοκρισία, χωρίς τροϊκανή προπαγάνδα, χωρίς σπατάλες σε αμφίβολες "εξωτερικές παραγωγές", με σεβασμό στα εργασιακά δικαιώματα, με επιστροφή των συμβασιούχων με πλήρη και μόνιμη σχέση εργασίας, με προβολή του πολιτισμού και της ιστορικής μνήμης, δίπλα στους αγώνες και τις αγωνίες της κοινωνίας και των εργαζομένων.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ


Πρωτοβουλία για την Ανατροπή
(ανένταχτοι, Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, ΟΚΔΕ Σπάρτακος, Financial Crimes)