Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Απεργιακή κινητοποίηση Τραυματιοφορέων στα Νοσοκομεία

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΩΝ                       
ΔΗΜΟΣΙΟΥ-Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α. ΕΛΛΑΔΟΣ     
«ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ»          
ΜΕΛΟΣ Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.
ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 154 ΑΘΗΝΑ Τ.Κ. 156 69   
ΤΗΛΕΦΩΝΟ-FAX: 2107785691                          

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απεργιακή κινητοποίηση Τραυματιοφορέων στα Νοσοκομεία
ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Με ομόφωνη απόφαση η Πανελληνία Ένωση Τραυματιοφορέων προκηρύσσει 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ στις 6 Ιουνίου 2013, ημέρα Πέμπτη, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας στις 10:30 π.μ. για την τρομερή έλλειψη τραυματιοφορέων σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας, που
§  αυξάνει τους κινδύνους για την έγκαιρη αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών,
§  δυσκολεύει την ροή των περιστατικών, αυξάνοντας το χρόνο νοσηλείας και
§  υποχρεώνει σε εξοντωτικούς ρυθμούς δουλειάς, χωρίς ασφάλεια των ασθενών και την τήρηση νόμιμων προγραμμάτων εργασίας (ρεπό, άδειες).
Χρόνια χωρίς προσλήψεις αλλά με συνταξιοδοτήσεις και μετατάξεις σε άλλους κλάδους, συχνά λόγω της βαρύτητας της εργασίας με χαρτί γιατρού, έχουν οδηγήσει τα νοσοκομεία να δουλεύουν χωρίς τραυματιοφορείς. Οι εικόνες γιατρών και σεκιουριτάδων, που κουβαλούν ασθενείς με καροτσάκια και φορεία, είναι πλέον σε όλο τον κόσμο γνωστές αλλά η έλλειψη τραυματιοφορέων προκαλεί πια φανερά προβλήματα συμφόρησης στα νοσοκομεία. Ασθενείς «λιμνάζουν» σε κλινικές, καθώς η μετακίνησή τους για εξετάσεις καθυστερεί για μέρες λόγω φόρτου εργασίας και έλλειψης προσωπικού. Τμήματα, όπως τα εξωτερικά ιατρεία, το ακτινολογικό, οι μονάδες τεχνητού νεφρού και αιμοδοσίας, οι μονάδες ακτινοθεραπείας, χημειοθεραπείας και Εντατικής Θεραπείας, καθυστερούν να εξυπηρετήσουν άλλα περιστατικά, όταν οι ασθενείς δεν παραλαμβάνονται εγκαίρως. Αλλά και το συνολικό κλίμα της εποχής και η εκρηκτική κατάσταση που δημιουργείται από τις φανερές δυσλειτουργίες στα νοσοκομεία προκαλούν συχνά εντάσεις με αποτέλεσμα διαπληκτισμούς, προπηλακισμούς και χειροδικίες στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.
Τέλος σημαντικός είναι ο κίνδυνος υγείας για τα μέλη μας. Η βαρύτητα του επαγγέλματος προξενεί χρόνια προβλήματα, όπως είναι η κήλη μεσοσπονδύλιου δίσκου, οι οσφυ- και ισχιαλγίες, οι τενοντίτιδες και οι βουβωνοκήλες, που μειώνουν συχνά τον ενεργό αριθμό συναδέλφων. Η μεγάλη και διαρκής εντατικοποίηση της εργασίας μας προκαλεί συχνά και έκτακτους τραυματισμούς, κατά τη προσπάθεια μεταφοράς υπέρβαρων ασθενών αλλά και στην διάρκεια μεταφοράς βαρέων περιστατικών, όπως πολυτραυματίες και διασωληνωμένοι, από έναν μόνο συνάδελφο. Κατάγματα και αποκολλήσεις αμφιβληστροειδούς εμφανίζονται πια συχνότερα ως αποτέλεσμα της ευσυνείδητης εργασίας με εντατικούς ρυθμούς εργασίας.
Για όλους τους παραπάνω λόγους είναι επιτακτική ανάγκη η ενίσχυση του προσωπικού με άμεση πρόσληψη μόνιμων μεταφορέων ασθενών, ώστε να μην θρηνήσουμε απώλειες ανθρώπινων ζωών και να μπορούμε να επιτελέσουμε ορθά και αποτελεσματικά τα καθήκοντά μας, προσφέροντας τις καλύτερες και ασφαλείς υπηρεσίες στους ασθενείς.
Παρακαλούμε για κάλυψη της κινητοποίησης.

                             Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


                         Γιάννης Πλαγιαννάκος                                           Αγγελική Μίντζαλη

Τηλ:                          6972440527                                                                   6976650080